Şimdi Ara

HDTV Nedir, Standartları, Özellikleri; (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
6
Favori
81.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şimdi ben az önce üye oldum zaten sırf bu konuda bilgi almak için..

    öncelikle yazılan msjları okudum bu konudaki aklıma takılan konu ise burda deniyorki lcdler plazmalardan daha ucuzdur..halbuki şuan satışta olan lcd fiyatlarının daha pahalı olduğunu görüorum ben..

    ayrıca o makalede yazıyorki spor yayınları için plazma oyun konsolları için lcd daha iyi olacaktır...

    şimdi benim ps2im var ama asıl önemli olan ps3de almayı düşünüorum...aynı zamanda digitürkte var...yani şimdi ben hem maçları izleyen biriyim hemde sürekli oyun oynayan biriyim..hangisini almam benim için faydalı olacaktır?

    2500-3000 ytl arası bir fiyat aralığına sahibim şuan..bu aralıkta yukarda belirttiğim koşullara göre hangi lcd veya plazma bana göre olur..bu konularda zayıf sayılırım bilgi verirseniz sevinirim...
  • dostum nokta atışı yapmak zor.burada yazılanlar üst çerçeve dikkat ettiysen.
    yani bir nevi "bu kriterlerle almak lazım" demek.
    o yüzden değerlendirmeyi kendin yapacaksın.
    markalarla ilgili soruların için bu markalarla ilgili konulara bakmak lazım
  • bari plazmamı lcdmi o konuda yardımcı olun ona göre seçim yapiim :D
  • HDGurudan alıntıdır:

    Satıcıların HDMI Kablolar Hakkında Bilmenizi İstemediği Şey

    Upconvert eden bir DVD player, playstation 3 veya HD tuner almayı planlıyorsanız, satıcı size bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Upconvert özelliği olan bir DVD player 70USD (amerika fiyatı) fiyatındayken, size satmak isteyeceği 2-2.5 metrelik HDMI kablo 100-120USD arasında bir fiyatta olacaktır. Bu kablo neden bu kadar pahalıdır? Gerçek şu ki bir HDMI kabloyu bunun onda birinden daha düşük bir fiyata alabilirsiniz ve aynı mükemmellikte görüntü elde edersiniz. İşte bilmeniz gereken:

    HDMI (High Definition Multimedia Interface) bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması (copy protection) ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir – mükemmel veya kötü.

    Mükemmel karlanma gibi kusurlar içermeyen görüntüyü ifade etmektedir. Kötü ise hiç görüntü alınaması veya çok kötü görüntü alınmasıdır. Satıcı sizi altın kaplamalı konnektörleri olan, daha kalın, kaliteli üretim ve markalı kablolara yönlendirecektir, lakin bu kablo görüntü ve ses kalitesinde bir gıdım bile fark yaratmayacaktır. Bu kadar basit. HDMI kablodan geçen sinyal dijitaldir, yani 0 ve 1 taşır. Kim ne derse desin, HDMI kablosunun yaptığı tek şey 1lerden ve 0lardan oluşan sinyalleri bir uçtan diğer uca aktarmaktır. Kablo ne kadar pahalı olursa olsun görüntü iyileşmez.

    O halde bir HDMI kabloya ne kadar ödenmelidir? Cevap basit, ne kadar az ödeyebiliyorsak o kadar az.




  • herkese slm..

    benim pc - tv bağlantısında kablolarla ilgili bir-iki sorum olacak..

    şimdi öncelikle bendeki toshiba satellite m70-215 notebook'ta bulunan s-video çıkışı ve 100hz CRT tv'imde (ah bir de devasa boyutlarda olmasa, 58 cm derinlikten bahsediyorum ) olan s-video girişi sayesinde oldukça net görüntü alabildim şimdiye kadar.. ancak yeni gelişen HD teknolojisi, PS3, yer darlığı, evlilik vs gibi etkenlerden dolayı yeni bir tv alma durumundayım ya da en azından ne tarz bir şey alacağıma, kaba taslak, karar verme durumundayım (şu an bunları araştıracak yeterli zamanı buluyorum da askerde ).. bu da beni istemeye istemeye plazma, lcd, dlp vs. kuyusunun içine atacak mecburen.. ben de izleme açısı, kullanım amacı, oda büyüklüğü, çözünürlük gibi birkaç konu belirledim kendime onun üzerinde araştırma yapmaktayım ancak bu pc - tv bağlantısı da notebook'umu tv'ye bağlayacağım için (dvd vs seyretmek için) önem taşımakta ve de bu yüzden elimdeki bilgisayarı maksimum performansta, alacağım tv'ye bağlamak istiyorum.. şimdi bu konu ile ilgili soruma gelince (kusura bakmayın biraz uzun oldu giriş kısmı ama bu kadar çok teknolojiden iyi anlayan insanların oluşturduğu bir topluluk ile üç beş satır sohbet edeyim dedim);

    sahip olduğum s-video girişini mi kullanmalıyım (iki ucu da s-video olan kablo ile), yoksa notebook'a ikinci bir monitor bağlamakta kullanılan çıkıştan mı görüntü almalıyım (bir ucu 15pin, diğer ucu Y/Pb/Pr olan kablo ile)? toshiba'ya konuyla ilgili mail attım ama hala cevap vermediler sağolsunlar.. ya da sizin önerdiğiniz başka bir bağlantı şekli var mıdır? bu arada bilgisayarda i-link (IEEE1394) girişi de mevcut, bununla da görüntü aktarımı HD uyumlu bir tv için mümkün müdür (bilgisayarın kullanım kılavuzunda bununla ilgili maalesef bir bilgi yok).. yardımcı olursanız sevinirim..

    dediğim gibi bu sorunu öncelikle çözmeliyim.. daha önceleri alacağım TV'yi belirlemiştim aslında ama farkettim ki daha çok araştırma yapmam lazımmış

    şimdiden herkese teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapati -- 21 Aralık 2006; 23:32:50 >




  • eğer bilgisayarınızda hdmi,dvi çıkışları varsa öncelikli olarak bunları kullanın.
    eğer yok ise vga out çıkışı tercihiniz olmalıdır.
    bu bağlantının s-video dan çok daha kaliteli olduğunu göreceksiniz.
    bağlantı kaliteleri için lütfen yukarıdaki tabloya bakın(4ncü mesaj-onbes)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 22 Aralık 2006; 7:59:04 >
  • Burada yazı yazan arkadaşların hepsinden Allah razı olsun.
    Hele o kablo detayları ne kadar işime yarayacak anlatamam çünkü bu işlerle ilgili bilgim hiç denecek kadar az. Bir Tek isteğim daha olacak.
    Bende Seg 106 Plazma var HDMI-HD ready
    Premier 36980 5+1 ses sistemi
    ve Toshiba HDMI SD-360ESE
    ve HDMI Kablo
    Ve soru şu
    Ses sistemi Plazmaya
    Ses sistemi DVD ye
    Nasıl bağlanmalı? Plazma yı da kolonlardan dinlemek istiyorum.
    Çook teşekkürler, emeklerinize sağlık..
  • dostum pm aldım cevabı buradan yazıyorum.
    dvd ni bir hdmi kablosu ile plazmaya bağla.birinci resimdeki tv arkası şansına seg plazmanın arkası zaten
    hdmi girişi ve çıkışı aynı şekilde dvd arkasında da vardır zaten
    resimlerde hdmi kablosunun şeklini ve görüntüsünü vermiştim zaten
    şimdi geriye ses bağlantısı kaldı.(sisteme)
    bunun için dvd ve ses sisteminin arkasının resimlerine ihtiyacım var.
    eğer premier de ve dvd playerde optik veya coax ses giriş-çıkışı varsa önce bunları tercih et.bu çıkışlar hangisi peki?
    hiç panik yapma bu girişlerin adları genelde arkasında yazar,dikkatli incele lütfen.
    eğer yok ise rca dan stereo bağlantı yapacaksın.
    dvd nin kırmızı-beyaz çıkışından premier in aynı renkli "in" girişine




  • işte burada

     HDTV Nedir, Standartları, Özellikleri;
  • dandini öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim. kablo kaliteleri konusunda gönderdiğin tabloya bakmıştım ancak VGA konusunda emin olamadım, teşekkürler tekrardan bilgi verdiğin için dediğim gibi IEEE1394 (i-link) çıkışı/girişi mevcut ama kullanım kılavuzunda sadece data transferi falan filan yazılmış.. HD olayı ile ilgili hiç birşey yazılmamış, ayrıca hala toshiba cevap vermedi mailime.. o yüzden bunun görüntü transferinde kullanılıp kullanılmadığı konusunda kafamda soru işareti duruyor..

    quote:

    Orjinalden alıntı: dandini2000

    eğer bilgisayarınızda hdmi,dvi çıkışları varsa öncelikli olarak bunları kullanın.
    eğer yok ise vga out çıkışı tercihiniz olmalıdır.
    bu bağlantının s-video dan çok daha kaliteli olduğunu göreceksiniz.
    bağlantı kaliteleri için lütfen yukarıdaki tabloya bakın(4ncü mesaj-onbes)




  • çok emin olmadığım için o konuda yardım edemeyeceğim dostum.ama mutlaka bir cevap verilir,merak etme
  • yine de saolasın dandini2000.. ben de toshiba cevap vermeye tenezül ederse, buraya iletirim.. belki başka arkadaşlara da faydası olur..

    quote:

    Orjinalden alıntı: dandini2000

    çok emin olmadığım için o konuda yardım edemeyeceğim dostum.ama mutlaka bir cevap verilir,merak etme
  • bu konularda bende yardımcı olmaya çalışırım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: terapati

    IEEE1394 (i-link) çıkışı/girişi mevcut ama kullanım kılavuzunda sadece data transferi falan filan yazılmış.. HD olayı ile ilgili hiç birşey yazılmamış, ayrıca hala toshiba cevap vermedi mailime.. o yüzden bunun görüntü transferinde kullanılıp kullanılmadığı konusunda kafamda soru işareti duruyor..


    i-link kullanim kilavuzundada belirtildigi gibi dijital data transferinde kullanilan bir baglanti turu. Yani ara kablo gibi goruntuyu televizyona aktarmaya degil dijital kamera yada fotograf makinesindeki datayi yuksek hizda bilgisayara aktarmaya yarar.
  • teşekkürler kurander..

    hayal kırıklığına uğradım ama napalım bağlantıyı VGA'dan halledicez o zaman peki bu VGA - VGA kablosunun mesafesi maksimum ne kadar olmalıdır görüntü kaybı yaşamamam için?

    P.S. ilgilenenler için i-link ile ilgili yeterince bilgi buradan bulunabilir (ben biraz geç buldum)
    http://www.ramelectronics.net/html/ieee1394_cables.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapati -- 24 Aralık 2006; 3:54:33 >
  • Yani bir hd ready en azından 720p mi oluyor?Bu aralar bir tane lcd tv almayı düşünüyorum ps3 için.Fiyatları uygun fakat merak ettiğim 720p'nin 1080i ile oyun ornarken arasında çok fark olurmu,fiyat olarak büyük fark var çünkü :)
  • Büyük ekran bir panel tv alıcam ve yaklaşık bir aydır bu forumu takip ediyorum... yazılanların coğunluğunu özellikle bu konudaki bilgili üstadların paylaşımından cıkardıgım sonuç:
    Türkiye şartlarında, hem şu anki standart tv yayınlarını kaliteyi düsürmeden izlemek hem de önümüzdeki 3 sene içinde yaygınlaşacak olan HD yayınlarını tam kapasite izlemek, ayrıca dvd izleyip zaman zaman da oyun konsollarından da tam verim alabilmek için satın alınabilecek fiyat performans oranında da en optimum noktadaki cihazın 1024*768 cözünürlükteki bir Plazma Tv oldugunu cıkardım. Markanın ise sadece kişilerin kendi istegi ya da özellikle estetik dış görüntü acısından bir tercih sebebi olduğu kanısındayım...
    Benim ise aklım hala PHİLİPS in 42PF5421 LCD modelinde... cok kafam karışık...




  • 2.500 ytl ye view sonic 106 lcd var bunuda düşünebilirsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: at2010

    Büyük ekran bir panel tv alıcam ve yaklaşık bir aydır bu forumu takip ediyorum... yazılanların coğunluğunu özellikle bu konudaki bilgili üstadların paylaşımından cıkardıgım sonuç:
    Türkiye şartlarında, hem şu anki standart tv yayınlarını kaliteyi düsürmeden izlemek hem de önümüzdeki 3 sene içinde yaygınlaşacak olan HD yayınlarını tam kapasite izlemek, ayrıca dvd izleyip zaman zaman da oyun konsollarından da tam verim alabilmek için satın alınabilecek fiyat performans oranında da en optimum noktadaki cihazın 1024*768 cözünürlükteki bir Plazma Tv oldugunu cıkardım. Markanın ise sadece kişilerin kendi istegi ya da özellikle estetik dış görüntü acısından bir tercih sebebi olduğu kanısındayım...
    Benim ise aklım hala PHİLİPS in 42PF5421 LCD modelinde... cok kafam karışık...


    dostum gayet doğru tespit etmişsiniz.
    karar sizin artık




  • lcd tvlerin ortalama ömrü nekadar arkadaşlar tüplülerden daha kısaymış doğrumu takribi günde 8 10 saat açık kalan tvnin ömrü nekadardır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.