Şimdi Ara

HDMI ile LED TV'yi Monitör Gibi Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Philips 40PUK6400 Led TV aldım. Aynı zamanda monitör olarak da kullanıyorum. Yalnız sorun şu ki, ekran çözünürlüğünü maksimuma (3840x2160) getirdiğimde pc yavaşlıyor. 1920 x 1080'de sorun olmuyor ama dediğim gibi max'te sorun çıkıyor.

PC Özelliklerim:

8gb ram,
    Tri-X R9 290 4GB 512 Bit Sapphire Ekran Kartı (4096x3112 HDMI Çözünürlük desteği var),
    AMD Phenom 2 X6 3.2 GHZ İşlemci (6 çekirdek)

1920 x 1080 Far Cry 4 'te de görüntü iyi fakat 3840x2160'da görüntü MUHTEŞEM!

Ama tabii gözle görülür bir yavaşlama var. (Donma, takılma olmuyor)

Bu sorunu nasıl giderebilirim?

Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

• El-Yardım
  • ekran kart ve işlemci iyi görünüyor...
    ram hakkında bilgi vermemişsiniz...
    yavaşlatan eleman bu olabilir...
    ramınız düşük ise yükseltin...

veya geçici çözüm olarak...
    sanal belleği yükseltin...
  • Ram 8gb DDR3, 1600 mhz

Sanal bellekten kastınız nedir?
  • Sistemimi yükseltmem gerekir mi? Playstation 4 ya da xBox 360 gibi kusursuz hızlı görüntü alabilmem için ne yapmam gerekir?
  • ekran kartını değiştir asus al sorun çözülür
  • ramınız da yüksekmiş...

sanal belleğe hiç girmeyin...
    ramı düşük olanlar için harddiskin bir bölümünü...
    ram olarak ayırmadır...

sistem yükseltmeye gerek yok sanırım...
    işletim sistemi 32 bit ise 64 bite çevirin...

ekran kartında ilave güç bağlantı yeri varsa...
    kablosu bağlı değilse...
    bunu sağlayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 11 Eylül 2015; 10:46:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar ile tv arasında kullandığınız kablonun da kaliteli ve hdmi v1.4 destekli olması gerekiyor, dandik kablo kullanıyorsanız sorun bir ihtimal bundan da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: pccommander

ekran kartını değiştir asus al sorun çözülür

asus'un hangi modeli?

aldığım ekran kartı amd'nin son ekran kartlarından, daha da yükseltmek gerekir mi bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: toggy06

bilgisayar ile tv arasında kullandığınız kablonun da kaliteli ve hdmi v1.4 destekli olması gerekiyor, dandik kablo kullanıyorsanız sorun bir ihtimal bundan da olabilir

S-Link hdmi kablo aldım 25 tl'ye Bimeks'ten. 1.5 Metre kablo, uzun da değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

ramınız da yüksekmiş...

sanal belleğe hiç girmeyin...
    ramı düşük olanlar için harddiskin bir bölümünü...
    ram olarak ayırmadır...

sistem yükseltmeye gerek yok sanırım...
    işletim sistemi 32 bit ise 64 bite çevirin...

ekran kartında ilave güç bağlantı yeri varsa...
    kablosu bağlı değilse...
    bunu sağlayın...

Sistemim Win7 64 Bit..

Ekran kartındaki tüm giriş kabloları anakarta bağlı şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intelcihat

quote:

bilgisayar ile tv arasında kullandığınız kablonun da kaliteli ve hdmi v1.4 destekli olması gerekiyor, dandik kablo kullanıyorsanız sorun bir ihtimal bundan da olabilir

http://www.bimeks.com.tr/urun/116452/s-link-slx-280-hdmi-kablo-1-5m.aspx

eğer bu kablo ise bu kablo hdmi 1.3 destekli, hdmi 1.4 gerekiyor sizin için

• quote:

quote:

asus'un hangi modeli?

aldığım ekran kartı amd'nin son ekran kartlarından, daha da yükseltmek gerekir mi bilmiyorum..

yükseltmeyle alakası yok kaliteyle alakası var nvidia chipsetli bir asus ekrankartı bence senin sorununu çözer
  • ayrıca sana birşey söyleyeyim çözünülürlüğü o kadar yüksek tutmanın amacı ne sanki dev ekran kullanıyorsun gözün algılamayacağı çözünürlüklere çıkmaya gerek yok biraz düşür hem pc rahatlasın hem sen rahatla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pccommander -- 11 Eylül 2015; 18:05:59 >
  • quote:

ayrıca sana birşey söyleyeyim çözünülürlüğü o kadar yüksek tutmanın amacı ne sanki dev ekran kullanıyorsun gözün algılamayacağı çözünürlüklere çıkmaya gerek yok biraz düşür hem pc rahatlasın hem sen rahatla

doğru söylüyorsunuz hocam. normal olarak 1920 kullanıyorum elbette. ancak oyunlarda inanılmaz farkediyor. peki benim merak ettiğim ps3 ve ps4, xbox 360 gibi cihazların tv'de son çözünürlükte sıkıntısız çalışmasının sebebi nedir?
  • quote:

quote:

quote:

1.3 ve 1.4 arasındaki fark aktarım hızı sanırım. gerçekten gözle görülür bir fark olur mu hocam?

• quote:

quote:

quote:

asus'un hangi modeli?

yükseltmeyle alakası yok kaliteyle alakası var nvidia chipsetli bir asus ekrankartı bence senin sorununu çözer

işlemcim amd, nvidia ekran kartı alsam sorun olur mu?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1.3 ve 1.4 arasındaki fark aktarım hızı sanırım. gerçekten gözle görülür bir fark olur mu hocam?

hdmi 1.4 ile 1080p görüntünün 4 katı yüksek çözünürlüğe kadar destekliyor, takılma donma problemlerinizi çözeceğini düşünüyorum, çevrenizde kullanan varsa satın almadan önce deneyin derim

• quote:

quote:

quote:

quote:

asus'un hangi modeli?

işlemcim amd, nvidia ekran kartı alsam sorun olur mu?

sorun olmaz nasıl intel işlemcide amd ekran kartı kullanılıyorsa amd işlemci ile de nvidia ekran kartı pektabi kullanılabilir.

• quote:

quote:

ayrıca sana birşey söyleyeyim çözünülürlüğü o kadar yüksek tutmanın amacı ne sanki dev ekran kullanıyorsun gözün algılamayacağı çözünürlüklere çıkmaya gerek yok biraz düşür hem pc rahatlasın hem sen rahatla

doğru söylüyorsunuz hocam. normal olarak 1920 kullanıyorum elbette. ancak oyunlarda inanılmaz farkediyor. peki benim merak ettiğim ps3 ve ps4, xbox 360 gibi cihazların tv'de son çözünürlükte sıkıntısız çalışmasının sebebi nedir?

Her firmanın olduğu gibi sony ve microsof tun (arge) araştırma ve geliştirme birimleri bu cihazları inceler ve sorunlarını giderecek testler, iyleştirmeler, yazılım geliştirmeleri, yaparlar senin bilgisayarının parçalarının argeleri parçayı üreten firma tarafından yapılıyor ancak bilgisayarın konbine edilmiş hali bir bütün olarak ele alırsak onun argesini de şu anda kısıtlı imkanlarınla ve düşük bir bütçeyle yanında profesör, kimyager, fizikçi,matematikçi vs çalıştırmadan bu forumda sorular sorarak ve gerekli müdehaleleri yapmak suretiyle sen yapıyorsun.

sony ve microsoft kadar yeterli donanıma ,ekipmana, ve personele sahip olduğunu düşünüyormusun?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.