Şimdi Ara

HDMI Girişli Ve Çıkışlı Görüntü Kaydedici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz HDMI Girişli Ve Çıkışlı Görüntü Kaydedici varmı ?
    Verbatim MediaStation HD DVR önerdiler ama bunda yalnızda HDMI çıkışı var.yani direk hdmi girişi yapılamıyor.
    Örneğin ps3 , digiturk plus gibi aletleri direk bağlayıp kaliteli görüntü almak için arıyorum.
    Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

• Böyle bir kayıt cihazı yok galiba :/
  • Girişli cihaz bulmanız zor, sebebi de teknolojik olmaktan ziyade kopyalama önlemeye yönelik. Buna karşılık kaliteli HD PVR tarzı uydu alıcılar var Dreambox gibi, ps3 ile ilgili PCde kopyalama dışında çözüm yok, buna karşılık uydu ya da teledünya için söyledğim sistem yeterli çünkü zaten kaynaklarınız HDMI değil koaksiyal
  • digiturk plus benzeri herhangi bir full hd kaynaktan görüntü kaydedici cihaz varmı acaba ?hdmi uydu alıcısından full hd görüntüyü kaydeden ve hdmi çıkışı olan bir cihaz bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz ?
  • Hocam ben yıllardır arıyorum (: hala bulamadım.
    Şöyle birşey var ama Türkiye'de değil yurt dışında.HDMI IN Tv kartı.Digiturk PS3 gibi HDMI çıkışlı aletleri HDMI In'den bağlayıp TV kartından Full HD kayıt yapabiliyor.
    Bildiğin USB TV kartı.Ama diğerlerinden farkı HDMI giriş olması.Fiyatıda makul ama bu tip yabancı sitelere güvenmediğimden alışveriş yapmıyorum

http://www.circuitcity.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=5004655&CatId=4641

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engingyln -- 22 Ocak 2011; 15:40:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: romeo37

digiturk plus benzeri herhangi bir full hd kaynaktan görüntü kaydedici cihaz varmı acaba ?hdmi uydu alıcısından full hd görüntüyü kaydeden ve hdmi çıkışı olan bir cihaz bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz ?

Merhaba,

İçeriki odada Atalanta HD box kullanıyorum gayette güzel, cihaz ile SD/HD uydu yayınlarını istenirse usb den bağlı olan hdd'ime kayıt edebiliyorum. (HDD Fat 32 olmalı / 4gb dan büyük dosayaları bölerek kayıt ediyor.Kayıt kalitesi çok güzel/Herhnagi bir PC de usb hdd nizi takıp sorunsuzca izliyebilirsiniz).
    Digiturk + göre tek dez avantajı : Çift tuner yok yani kaydettiğiniz kanalı seyrediyor olmanız lazım.TV na direkt HDMI ile bağlı.

Edit : Dışarından HDMI ile giriş yapıp (misal bir BR player) araya kayıt cihazını sokup oradan da TV ye HDMI ile aktaran bir cihaz söz konusu ise öyle bir cihaza henüz rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 22 Ocak 2011; 15:54:36 >

• Peki bir tek uydu yayınlarımı kaydediyor.HDMI In girişi varmı.Mesela PS3 bağladığımızda da görüntü kaydedebilirmiyiz ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda verdiğim cihaz bu işi yapıyor ama Türkiye'de yok.
  • Ben de aşağıdaki cihaz var. PS3'den capture edebiliyorum görüntüyü 720p olarak ama component bağlantısı üzerinden. İşin güzel yanı PS3 dışında XBOX360 ve Wii'de de denedim capture sorunsuz oluyor.

http://www.amazon.com/Hauppauge-1212-Definition-Personal-Recorder/dp/B0018LX0DY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1295722513&sr=8-1

YouTube sayfamda capture ettiğim 4-5 upload videom vardı ama silmiştim 2011'e girmeden önce. Olsaydı bak derdim benim profilden ama YouTube'a istersen Hauppauge HD PVR 1212 Quality test diye yaz ve videolara bak. Kalitenin çok iyi olduğunu zaten göreceksin ama capture edilen görüntünün üzerinde Sony Vegas Pro isimli bir video düzenleme programı ile render yapıyorlar genelde öyle yüklüyorlar YouTube'a. Böylece hem render olan video dosyasının boyutu orjinal dosya boyutunun altına düşüyor hemde daha kaliteli görüntü elde ediyorsunuz ve isterseniz de videoya efektler vb. şeyler koyabiliyorsunuz. Programda videolara ses ekleme özelliği bile var. İstersen mp3 koy arkaplana istersen mic'ten yorum yap. Tercih senin. :)

• Türkiyede satışı varmı acaba ?
  • quote:

digiturk plus benzeri herhangi bir full hd kaynaktan görüntü kaydedici cihaz varmı acaba ?hdmi uydu alıcısından full hd görüntüyü kaydeden ve hdmi çıkışı olan bir cihaz bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz ?

Dreambox'un HD PVR serileri bu işi görüyor. Digiturk plusun kendi PVR sistemi olduğundan(size aboneliğiniz süresince HD receiver PVR zimmetliyorlar) teoride mümkün olsa da yasal boyutta sorun yaşatabilir ama bir server aboneliğiyle yurtdışı HD yayınları sorunsuz izler kaydedersiniz. Ben Dream kullanıcısıyım diğer markaları bilmiyorum ama Atlanta kullanan arkadaşa göre bir avantajım var, Dreamin fat32 harici (ext3,ntfs)desteği de var; özellikle HD filmlerde 7-8 GB boyut olduğundan tek dosya halinde kayıt yapabiliyorum. Aynı şekilde Vu Duo da HD kayıt yapabilen bir uydu alıcı,kullananlar ondan da memnun

• quote:

Orijinalden alıntı: engincheats

Türkiyede satışı varmı acaba ?

Malesef yok. Zamanında GittiGidiyor'da 1-2 tane satılmış sanırım. Google'dan aratınca çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engincheats

Hocam ben yıllardır arıyorum (: hala bulamadım.
    Şöyle birşey var ama Türkiye'de değil yurt dışında.HDMI IN Tv kartı.Digiturk PS3 gibi HDMI çıkışlı aletleri HDMI In'den bağlayıp TV kartından Full HD kayıt yapabiliyor.
    Bildiğin USB TV kartı.Ama diğerlerinden farkı HDMI giriş olması.Fiyatıda makul ama bu tip yabancı sitelere güvenmediğimden alışveriş yapmıyorum

http://www.circuitcity.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=5004655&CatId=4641

teşekkür diyorum cevabınız için ben aslında kendi hard diskine kayıt yapabilen dvd recorder benzeri bir şey arıyorum hdmi giriş ve çıkışı olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: gubaldak

quote:

Dreambox'un HD PVR serileri bu işi görüyor. Digiturk plusun kendi PVR sistemi olduğundan(size aboneliğiniz süresince HD receiver PVR zimmetliyorlar) teoride mümkün olsa da yasal boyutta sorun yaşatabilir ama bir server aboneliğiyle yurtdışı HD yayınları sorunsuz izler kaydedersiniz. Ben Dream kullanıcısıyım diğer markaları bilmiyorum ama Atlanta kullanan arkadaşa göre bir avantajım var, Dreamin fat32 harici (ext3,ntfs)desteği de var; özellikle HD filmlerde 7-8 GB boyut olduğundan tek dosya halinde kayıt yapabiliyorum. Aynı şekilde Vu Duo da HD kayıt yapabilen bir uydu alıcı,kullananlar ondan da memnun

ben digiturk ve dsmart hd yayınlarını hd olarak kayıt yapmak istiyorum tek cihazla ama şu an için yok sanıyorum,sizin bu dream box 1080i görüntü kaydı yapabiliyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romeo37 -- 29 Ocak 2011; 19:53:53 >

• Ben bir fotoğraf makine aldım 4K 15 dakika çekiyor bunun artırmanın yolu olup olmadığını araştırırken makine inceleyip video çekip youtubeye koyan kişiye sordum 15 dakika limit aşmanın yolu yokmu diye o dama bana bunun yolu yok tek yolu HDMI çıkışını Atomos recorder bağlayıp kaydedeceksin dedim ama cihaz meğer profesyonel sinema çekenlerin kullandığı cihaz imiş dünyanın parası. Uygun fiyatlı birşey bende arıyorum

Birde bunlara gözatmak lazımhttp://www.bhphotovideo.com/c/buy/Shop-by-Brand-Blackmagic-Design/ci/4/phd/4291585331/N/4294255798

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecekule -- 19 Nisan 2015; 0:02:49 >

• size verecem iki linkteki cihaz ile istediniz hdmi girişli cihazınızı hem seyredip hemde full hd olarak kayıt alabilirsiniz teledünya dsmart vs. hiç fark etmez

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/zidoo-x9-mini-pc-smart-tv-box-medya-oynatici-237026776

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/zidoo-x9s-realtek-rtd1295-android-6-0-openwrt-nas-2g-ram-16g-rom-ac-wifi-1000m-lan-hdr-usb3-0-240997301

• Aşılamaz değil ama hdmi üzerinde hdcp denilen koruma olduğundan araya bağlı ek aygıt doğru kodu veremeyeceği için görüntü kalitesini kaynak cihaz ya sd ye çeker yada vermez dolayısıyla hdmi in ile kayıt yapan cihaz olmaz (olmamalı ama Çinli arkadaşlardan herşey beklenir). Bu nedenle analog hd verebilen component video üzerinden kayıt yapanlar mevcut. Bazı oyun sistemlerinde hdcp olmadığından oyunları kaydedebilirsiniz hdmi ile ama iş bluray gibi bir kaynaktan kayda gelince cihaz su koyverir. Hauppauge hd pvr2 mesela böyledir. HDMİ giriş ve çıkışı vardır. Kayıt yapma özelliği vardır ama hdcp devreye girdiğinde hd kayıt yapamaz.
  • Arkadaşlar Digitürk gibi kendi receiver cihazı olan ve kayıdı engelleyen firmaların bu kayıt engellemesini kırmanın yolu:
    Şu anda piyasada bulunan Dark Full HD Recorder Box cihazı ile bu iş çok kolay; bu cihazın üzerindeki HDMI girişlerinin biri giriş biride çıkıştır yani hangi receiver olursa olsun TV ye giden HDMI kablosunu TV den çıkarıp bu cihaza (HDMI girişine) takacağız ve bu cihazın HDMI çıkışını da TV ye bağlıyacağız cihazın 2 USB girişinden birine de Hard Disk takarak kayıt yapacaksınız.
    -Dark DK-HD-CAP 1080 cihazını yurt dışından bir arkadaşım almış ve Digitürkten her kanalı kaydediyordu, şimdi bu cihaz Türkiye dede satılıyor fiyatı yüksek olduğu için alternatiflerini arıyorum, eğer daha ucuzunu bulursam sizlerle paylaşırım.
    Arkadaşım tek TV ile iki receiver (biri Digitürk) kullanıyor ve Digitürk teki yayını kaydederken diğer receiver üzerindende başka kanalları izleyebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.