Şimdi Ara

HDMI DVI kablo aldım 1680X1050 kayboldu - (Şimdi dönüştürücü aldım değişen olmadı ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Pulstar

Aynen hocam...

Hatta bazen sistem yenilememeyi bile düşünüyorum... Çünkü analog bağlantıda görüntüm çok çok iyi ve kimle konuştuysam öyle çok büyük bir fark bekleme diyorlar... O yüzden pire için yorgan yakmayım diyorum... Yani monitörü DVI bağlayacam diye gidip 500-600 YTL'ye yeni kasa toplamak istemiyorum... Belki ileride digital uydulu TV kartı alırım ve de sistem yetmezse o zaman olur... Belki onu da almam; çünkü odamda hem digital uydu hem de TV var...

Bu arada DiVX falan indirip seyrediyorsan tek CD'lik (700 MB) DiVX'leri unut... En az 2 CD (1.46 GB) olmalı... Hatta bulursan hiç DVDRip'lere takılma HDRip indir... Ben artık bu şekilde bulursam indiriyorum... En son tek CD'lik olanlara bakıyorum...

Hocam nediyorsun ya en nefret ettiğim film türüdür tek cd lik filmler Hele torrent indiriyorum başka site bilmiyorum en iyisi torrentturk gibi ama orda da çoğu film tek cd ve 5.1 değil Kaliteye çok çok önem veriyorum vallaha. Ama sistemim 1280X720 den daha yükseği oynatamıyor işte tiesto klibi indirdim izleyemiyorum 10 sn takılıyo 3 sn oynuyo

Benim istediğim film en az çift cd AC3 codecli 5.1 olmalı. Eskiden emuleden çekerdim mis gibi ama artık emule öldü Orjinal DVD ler iyi oluyor fakat onlarında alt yazı sorunu var. Tr dublaj oluyo ama ozaman da 5.1 kanal değil. Açıkcası önüme geleni izlemeye başladım mecburen. Emulenin serverlarının bi ara ikinci defa kapanması ve bir sürü fake dosya türemesi maf etti paylaşımı

@cause_of_death Her yolu denedim denemediğim hiç birşey kalmadı gerçekten. 4 Tane driver denedim tanesinde 1680X1050 çıktı çok eski bir driver onda da seçtiğim zaman çok fena titreme yaptı. Monitörden bir ayar var mı bilmiyorum ama 1600X1200 seçtim mi titreme durdu. ama 1680X1050 de titreme var. Diğer driverlarda bu çöz. çıkmıyor bile. Hele en son sürümde HDTV olarak görüyor monitörü 1920X1200 ve 1920X1080 çöz ler çıkıyor.

Fakat monitör 1080i değilde 1080p seçtiğimde nvidia yazlımında sorunsuzca 1920X1080 de çalışıyor fakat bu seferde yazılar pek iyi olmuyor gölgeli gibi.

Yazılım işleri bunlar , bide kabloya baktım araştırdım herkesin kullandığı kablo bendeki. Bu monitörle yani HP w2207H ile dvı HDMI kbalo kullanıp hiç bir ayar çekmeden 1680X1050 görüntü alanda var. Yazılımda değil monitörde değil ozaman tek desteklemeyen ürün ekran kartı kalıyor geriye

Ya monitörde bişi olmasın ben razıyım. Sistem eski zaten sistem değişir, kabloda değişir ama monitör değişmez. Sağlık olsun diyorum ne yapayım DVI mızda eksik olsun canım

Bu arada şunu denesene bi, analogdan bağla ve hp yazılımını çalıştır ayar yapıyorya hani parlaklıkmış falan filan 1 - 2 - 3 çıkıyor sonra çizgi çizgi bişiler gösteriyor. İşte o yazılımda (HP my display) 1 - 2 -3 gösteren kısımda analog dan bağlı iken 1 hiç gözükmüyor fakat dijitalden taktım ve 1 ide gördüm. Sizde de böyle mi?

• Filmlerde HDMI bağlantı diğer bağlantılardan çok farkediyormuş doğruluk payı varmı arkadaşlar? Deneyen varmı?
  • @Yazılımcı Online Arkadaşım başka birinden AGP kart bulup deneme şansın varmı? şayet yoksa 2.el bölümünden DVI çıkışı olan bir AGP ekran kartı bakmanı öneririm. Aslında Bence senin sorunun yazılımsal Kartını başka sistemde denesen?
  • @Yazılımcı Online: Ben eMule kullanıyorum... Tabii çok dosya indirmek gerek, az dosyada çok ağır kalıyor... Şu sıralar Razorback 3.0 ve Razorback 3.1 serverları var... Dosya sayısı hayli yüksek... Bağlantı önceliğini bu serverlara verdim... Benim ses sitemi 2+1 olduğu için 5+1 pek önemsemiyorum... Zaten en çok geceleri film seyrederim; o zamanda kulaklık kullanıyorum...

Önceden aXXo paylaşımları favorimdi ancak tek CD idi... 17" monitörde farketmiyordu... 20" monitöre geçince bu sefer iş değişti... Önce altyazı sitelerine gidiyorum oradan en az 2 CD'lik altyazılara bakıyorum; zaten yazıyor hangi paylaşıma senkronize altyazı olduğu... O eMule'de film adının tamamını veya bir kısmını yazıp yanınada paylaşım grubunu yazıp aratıyorum... Kaynak yeterliyse indiriyorum... Mesela; "Spartacus" adlı filmin altyazısı WAF paylaşımına uygun ve 4 CD'lik bir paylaşım... eMule'e "spartacus waf" yazıyorum ve çıkan sonuca bakıyorum, kaynak yeterliyse indiriyorum... Tabii önce HDRip paylaşımların altyazılarına bakıyorum, bulamazsam DVDRip'e razı oluyorum...

• Yazılımcı arkadaşım sorununa çözüm geldi sanırım, ikinci inceleme konusunda "utabev" nickli arkadaş biraz araştırmış ve single link dvi-hdmi dönüştürücüsünde bu sorunun düzeldiğini görmüş/duymuş. Bahsettiği kablo teknosa da 67 ytl ama heralde ucuzundan bir single link dvi çözer sorunu. Bence denemende fayda var, dvi-i mıdır dvi-d midir bilemem ama heralde dvi-d dir.
  • kabloyu geri verdim cumartesi günü Havya ve lehim aldım onun yerine Zaten adamın elinde başka kabloda yokmuş biahaki sefere denerim artık. İlginize sağolun

@Pulstar

Bende hep önceden öyle indiriyordum da işte şu sıralarda paylaşımlar azldı biraz uzun sürüyor inmesi. 4mbit bağlantı olunca da insan sabırsızlanıyor Bide WAF olanlar mkv uzantılı oluyor bazen 3 cd falan. Çok kaliteli oluyorlar. Ama mkv yide benim toshiba dvd player oynatmıyor Mecbur avi indirmem lazım

• 1-Paneliniz(Monitör) 20"/22" ise zaten max./native pixel değeri 1680X1050/60Hz sabit olduğundan başka hiç bir değeri panel kabul
    etmez veya açmaz veya bir şekilde sırıtır!

2-LCD monitörler sadece kendi native değeri neyse ki 20"/22" lerde 1680X1050 dir ve bunu destekleyen-işleyen bir GCard ınız olmalıdır,yani
    Card ta pixel değeri,seçiminde 1680X1050 oldumu desktop panele şak diye oturur!

3-Bunun üstündeki bir değeri ise(çoğu insan burada atlıyor vede yanılıyor!)panel açar ve görüntüyüde gayet güzel işler,şayet GCard
    bu görüntü kaynağını kabul edip işliyorsa ve uygun Codec/Player v.s varsa sorun yoktur ama bir 1080i/p yide açabilir olsada bunu ancak
    native değerine düşürerek>>Downscale<< görüntüyü işler!

4-DVI-HDMI giriş sorunları genelde GCard ile ilgilidir gene3lde şimdilerde bütün DVI kablolar>DVI-D dir bunu GCard takınca karşı uç DVI-D/HDMI olsada
    sorunsuz açar ama GCard ayarları burada çok önemlidir,bir kere panelin çalıştığı native değer mutlaka Card ta olmalıdır ama eski Card larda olmayabilir,
    ben sadece ATI kullandığım için NVidia ları bilmiyorum ama olay sadece GCard la ilgilidir,kablolarda sorun yoktur!
    Bir şekilde panel ile GCard birbirini aynı değerlerde yakalayacaklardır!

Sorunu kablodan ziyade,Card ta arayınız,panelde zaten sorun olmaz o sadece tek bir değerde çalışır!!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

kabloyu geri verdim cumartesi günü Havya ve lehim aldım onun yerine Zaten adamın elinde başka kabloda yokmuş biahaki sefere denerim artık. İlginize sağolun

@Pulstar

Bende hep önceden öyle indiriyordum da işte şu sıralarda paylaşımlar azldı biraz uzun sürüyor inmesi. 4mbit bağlantı olunca da insan sabırsızlanıyor Bide WAF olanlar mkv uzantılı oluyor bazen 3 cd falan. Çok kaliteli oluyorlar. Ama mkv yide benim toshiba dvd player oynatmıyor Mecbur avi indirmem lazım

Ben "Dosya Uzantısı" kısmına .avi yazıyorum öyle aratıyorum... Başka formatlarla pek işim olmaz...
    Şu an WAF olarakta birkaç film yolda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 28 Ocak 2008; 17:37:45 >

• benede geçen ay DVI-HDMI kablo aldım (ucuzundan). Sistemim NVIDIA 6200 TE , TV Sony KDF E50A11E (HD ready). PC nin dvi ından tv nin hdmi girişine bağladım. İlk aldığım sonuç kötüydü. Yaklaşık 4 saat uğraştım. Hatta bazen yanlış çözünürlük ve hz (tarama frekansı) seçmem görüntüyü kaybetmeme sebeb oldu. Güvenli kipte ve vga dan driver silerek eskiye dönebildim. Hatta kabloyu iade etmek için poşetine koydum. Ama İnternetteki araştırmalarımdan neden olmasın dedim.

2.5 senedir VGA-VGA izliyordum. Özellikle 50 hz de çok stabil kaldı. Şu anda 1920X1080 deyim. Ama TV 720 satır ve 1280 pikselin ötesini gösteremez. Ayrıca sığmayan görüntü alt üst sağ ve soldan görüntü kayarak oturuyor. Ama sonuç süper. 1:1 pikseldeyim. Görüntüdeki parlaklıkta arttı bu arada. Ve artık sadece HD seyrediyorum. Kartımdan dolayı bazı full hd lerde çok azda olsa duraksama yapıyo. Onuda codeclerle hallettim. En büyük özelliksse HD görüntülerin vga çıkıştayken sistemi zorlarken dvi-hdmi da rahatlamasıydı. Tahminim normalde digital olan pc görüntüsünü vga nın analoguna çevirmede zorlanmasıydı. Ve digital-digital rahatlattı.

Yapmanız gereken bence sabırla tv nizi ekran kartınızın hangi ayarda otomatik bulacağı ve sizin gerektiğinde özellikle (50 hz bende iyiydi) manuel stabiliteyi yakalayana kadar deneme yanılmalarla bulmak.

En büyük üzüntüm 2.5 sene hd seyrettiğimi sanmamdı. Driverda önemli bence. yeniler hd özellikte uyumları daha iyi olabilir.
    Hadi size kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlantis_67 -- 28 Ocak 2008; 23:07:32 >

• http://www.protel-elektronik.com/asp/listgroup.asp?group=4.7

linkinde 5 metrelik hdmi kablodan aldim, bugun geldi. Amacim 6640 laptopumdan tv me goruntu ve ses aktarmak. sorum ise şu; kablonun uzerinde 30V dusuk voltaj diyor, 220 ile calisan tv me baglamam da bir sorun olur mu, teskkurler.

direk goruntu alabilir miyim?
  • Arkadaşlar bende size kendi deneyimlerimi paylaşayım...

Benim ilk monitörüm HP w2207 idi. Dvi kablosuyla hiçbir problem yaşamadan optimum çözünürlükte 3 ay kadar kullandım.Akşam düzgünce kapatıp yattım ama sabah monitör hiç açılmadı. Daha taksitlerini öderken bozulması baya bozmuştu beni ama sağolsun servis 10 gün sonra w2207h modelini yolladı sıfır bir şekilde.

İlk monitörümde ekran kartımın son çözünürlüğü 1650x1050 olarak çıkıyordu. Bu monitörü alınca bende gidip arkadaşların bahsettiği Dvi-Hdmi kablosundan aldım.Benimkide DVI-D (Dual Link) olandan. Bu arada ekran kartım 9800 Pro.

İlk kez Sata harddiskimi sistemime takıp ayarladıktan sonra sata harddisk ve ide harddisk kardeşliğini sağlayamayıp boğuştuktan sonra ayarlamaları yaptım fakat monitör xp kurulum ekranı gelmeden simsiyah oluyordu.Ben ilk sata kurulumum olduğu için ona yormuştum bişeyleri yanlış yaptım heralde diye bağlantıda. Bekleme moduna geçmeden sadece siyah gösteriyordu.3-5 denemeden sonra sıkıldım ve vista kurmayı denedim. Sorunsuz kurulup kullanıyordum ki aklıma bir kurt düştü.Xp kurulumu yaparken ilk kurulum dosyaları yüklendikten sonra windowsun ana yükleme ekranı gelmeden monitör çalışır durumda simsiyah olmasına rağmen önce ENTER ile kuruluma başlayan daha sonrada F8 ile sözleşmenin onaylandığı ekranları göremediğim halde ben tahmini şekilde ilgili tuşlara bastığım zaman harddisk tepki veriyordu sanki kurulum devam ediyor fakat ben göremiyordum sanki.. Bu kurt sayesinde hdmi kablosunu çıkarıp VGA ile denedim xp kurulumunu ve gerçektende herşey sorunsuz görünür oldu. Neyse kurulumdan sonra herşeyi ayarladım dün akşam. Hdmi kablosunu taktım tekrar.Tüm driverları yükledim. Hiçbir problem olmadı. Farkettiğim durum ekran kartım vga ile bağlıyken son çözünürlük 1650x1050 iken hdmi takılıyken 1920x1080 de açıldı. 1650x1050 çözünürlükte sorunsuz kullandım bir süre. Fakat monitörün driver ve yazılımını yükledikten sonra monitör xp açılış ekranından sonra bekleme moduna geçmeye başladı. Hdd çalışıyor fakat görüntü yok. Güvenli kipte açtım 1 kere monitörün driverini sileyim diye. Ama güvenli kipte bu mümkün değil sanırım aygıtlarda monitör yoktu açtığımda.Neyse sonra 1-2sn sonra gecikmeli olarak açılmaya başladı bu akşam tekrar image dan yükleyerek monitör driverini yüklemeden denicem. Yazım biraz uzun oldu kimse kusura bakmasın arkadaşlar fakat benim sorunum çözünürlük ile değil de biraz daha farklı. Ekran kartımın biraz eski olması ,yeni teknolojileri barındırmaması monitörü biraz daha sorunsuz kullanmamı sağladı sanırım .

Sabrınızdan dolayı teşekkür ederim. İşten yazdığım için aceleden dolayı yazım yanlışları yapmış olabilirim, affola...

• Bu seferde arkadaşın yeni aldığı ekran kartından HDMI DVI dönüştürücü çıktı onunla denedim. Gene aynı sonuç Sanırım ekran kartından ya. İnşallah da ekran kartındandır arkadaşın pc yi getirebilirse bakalım bide onun ati ekran kartı ile deniyeceğim.Monitör götüreyim dedimde kasanın gelmesi daha az tehlikeli monitörden Arkadaşlar bu arada hani şu yazıcı sorunu vardı ya yazıcıyı açınca monitörüm titriyor diyordum. İşte o kayboldu Vallaha 3 kere açtım kapadım hiç bi sorun yok. Ah bide keşke 1680X1050 çözünürlüğü alsam tam süper olacak ya Demek analog bağlantı çok dandik ya. Analog bağlantıda vga girişleri hafif yerinden oynadı mı lcd hemen etkileniyor ve beyaz renk siyah zeminde uazyarak bir acayip görüntü oluyor falan. Dijital bağlantıda görüntü cam gibi gerçekten. Vista kuracağım şimdi bakalım vista da düzelecek mi

• Format attım yine fark etmedi lanet olası çözünürlük. Lanet olsun diyoruma rtık başka bişey demiyorum. 1920X1080 çıkarda 1680X1050 çıkmaz mı ya hayret verici bişey yemin ederim Kendim ayarlıyorum çözünürlüğü nvidia yazılımından dedim 1680X1050 yi ekle listeye. Seçtim, görüntü zangır zangır titiremeye başladı. Zannedersiniz ki monitörün desteklemediği bir çözünürlük seçtim. of Allahım ya , acayip soğudum vallaha. Eğer sorun ekran kartından da değilse boşu boşuna aldım bu monittörü ha. Demek ps3 falan almadan hdmi bi b.k ayarmıyacak. Kullananlarda var hdmi onlarda sorun yok şaştım valla. Peki hdmi düzgün sorunsuz kullananların ekran kartları ne marka acaba. bide agp mi pci ex mi?

• Ben Zotac 8800GT ile sorunsuz kullanıyorum. Kabloyu da Carrefour dan aldım 5YTL ye. Hiç bir sorun yok
  • ya ozaman ekran kaladırmıyor sonucu çıkıyor ortaya. Gerçi hakkaten bende çok üstüne düştüm kablo ile denemek yerine farklı bi ekran kartı ile denesem daha iyi olur sanki. Ama işte arkadaşın pc de baya uzak ya. İyi bir AGP kart sorayım bilgisayarcıma geçici oalrak versin öyle bi deniyeyim bakalım. Yoksa kafayı yicem cidden. Bari ekran kartından olduğunu anlıyayım monitörde bişey olmasında , yaza pc toplamayı düşünüyorum ozamana kadar sabreder beklerim demi ama Neyse, bi anda sinirleniyorum moralim bozuluyor ya kafam atıyor. Gerçi millet dalga geçiodur şimdi ulan kartına bak fx5600 hala hdmi dan monitör bağlamaya çalışıyorsun diyodur ama benim çabam 1920X1080 çıkarken neden 1680X1050 çıkmıyor ona şaşıyorum. Yani bu ekran kartını alırken seneler önce özelliklerinde en son çözünürlük 2 binli bir değerdi

• Bende Asus ATI X1300 Pro ile HP w2207h kullanıyorum. Monitörü aldıktan 3 gün sonra üstte eklediğin resimdeki kablonun aynısından 6 YTL'ye aldım. (İzmir-Çankaya'dan(Bit pazarından)) Şu an gayet memnunum. Hiç bir problem yok. Sanırım artık ekran kartını yenileme zamanı gelmiş ya da VGA'dan devam et.

HDMI DVI  kablo aldım 1680X1050 kayboldu - (Şimdi dönüştürücü aldım değişen olmadı )  HDMI DVI  kablo aldım 1680X1050 kayboldu - (Şimdi dönüştürücü aldım değişen olmadı )

• Agp olarak bu kartı buldum ati 2600, HD falan diyor. Acaba bu benim derdime çare olur mu? yoksa bekliyeyimde yeni bir sistem mi topluyayım. Şu anda zaten p4 işlemcim var o/c yaptım 2,6 da çalıştırıyorum 1 GB dual ram mim var performance mod da çalışıyor cpuZ programında öyle gösteriyor. Bu ekran kartını alsam beni idare eder mi acaba. Yoksa ölü yatırım mı yapmış olurum. hepsiburada pahalı sanırım , 140 - 150 ye falan bulabilirim bu kartı.

link vermeyi unutmuşum

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=204&productid=bd49985#tablnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Şubat 2008; 1:58:03 >

• slm arkadaslar nvidia kartlar da eger goruntü monitöreden taşıyor ise bende de oldu aynı şey nvidia kartım vardı sorunu forum da aratın lütfen aynı sorunu başka bir arkadaş bana anlatmıştı o şekilde çözdüm öncelıkle 19 ınc monıyorden en ıyı cozunurluk oranı 1440x900 de kullanırsınız sanırım nviia nın 93.71 surumu ıdı bunu yükleyince sorun halloluyor ben ılk once alt surumu yuklemıs sorunumu halletmıstım onun uzerıne yenı surumunu yuklemıstım sorun olmamıstı

dedıgım gıbı surumunu tam hatırlamıyoru forum dan arastırın lutfen
  • evet arkadaslar topıcı buldum ve baktım dogru tahmın etmısım nvidia kartlarda 93.71 surumunu ındırın bır oncekı drıverı kaldırın once bunu kurun bakı nasıl oluyor
  • Arkadaşım, bence senin ekran yenileme hızını çözünürlüğe göre ayarlaman gerek. aman dikkat et görüntü gelemez ise esc tuşuna bas eski yenileme hızına dön. kartın nvidia ise test ekranı vardır. bende 50 hz iyi oldu.. hatta 1920x1080 deyim. Hdtv im normalde 1080i kullanıyor. 720 p sorun yaptı. ekrandaki görüntü 4 kenardanda azcık taşma yapıyor.
    Çok ince ayarlarda var. ingilizcen varsa yabancı sitelerden ara, en iyi çözünürlüğün ne olabilir?... Bende Sony 50KDF e50a11e var. işlemcisi bence gayet güzel ve uyumlu. ama 60 hz de mırın kırın ediyo. Sony e mailde attım ama ilgilenmediler. kendim çözdüm....

ama 1:1 pixel ok. birkaç driver denemesinden sonra en makulü bulmak gerek. benimde senin gibi sabrım kalmamıştı... iade edecektim... 5 saatlik sabırla hallettim. internet sağolsun. mutlaka bi çözüm vardır.. :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.