Şimdi Ara

HDMI-CEC/HDMI-OUT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acil bunu ogrenmem lazim arkadaslar?hdmi-cec ile hdmi-out fartkli bir seymidir? yani hdmi-cec ozelligi olan bir laptobu lcd tv ye projectore baglayip ordan kullanabilirmiyiz? yani hdmi-out mu oluyor nedir yardim lutfen?

• ilginç bende merak ediyorum bakalım
  • bende merak ediyorum, bu HDMI-CEC olayı nedir acaba?
    HDMI girisli bir tv'ye baglayıp goruntu alabiliyor muyuz?
    Bilen yardımcı olabilecek arkadaslar var mıdır? Tesekkurler.
  • Şöyle bir yazı buldum. Umarım yardımı dokunur.

Toshiba’nın tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de satışa sunduğu Satellite Pro A300 ve U400 serisi laptoplar, evdeki uzaktan kumanda karmaşasını bitirecek. HDMI-CEC adı verilen port sayesinde uyumlu tüm elektronik ev civazları tek bir uzaktan kumanda cihazı veya laptop üzerinden kumanda edilebilecek.
    GÜNLÜK hayatımızda ağırlığını giderek artıran bilgisayar teknolojileri, evlerde sayısı yükselen elektronik eşyaların kumanda karmaşasını da çözecek. Dünyanın en büyük laptop üreticilerinden Toshiba’nın yeni Satelitte Pro A300 ve U400 serisinde kullanılan HDMI-CEC (High Definition Multimedia Interface-Consumer Electronics Control - Yüksek çözünürlüklü multimedya arabirim-tüketici elektroniği kontrolü) adı verilen teknoloji ile evdeki TV, DVD oynatıcısı, ev sineması anfisi, uydu alıcısı gibi cihazlar tek bir kumanda ile yönetilebilecek.

Uyumlu cihazlar

Toshiba’nın dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunduğu Satelitte Pro A300 ile U400 serilerinde bulunan HDMI-CEC portu sayesinde Windows’un Media Center’ı en efektif şekilled kullanılabiliyor. Evde bulunan ve HDMI 1.3 ve üzeri ile uyumlu elektronik cihazlar, Toshiba Satellite A300 ile birlikte televizyona bağlanıyor. Bu bağlantı sonrasında kullanıcı bağlı tüm elektronik cihazları isterse tek bir kumanda cihazı ile, isterse de laptopundaki Media Center üzerinden kumanda ediyor. Bu teknoloji sayesinde, evlerde sayıları neredeyse 10’a dayanan uzaktan kumandanın yarattığı karmaşanın da sona erdirilmesi hedefleniyor. HDMI-CEC teknolojisinin kullanılması için laptopa ayrı bir yazılım yüklemek de gerekmiyor.

• Anladigim Kadariyla yukaridaki yazidan, Samsung'da ve bir kac firmada olan anynet uyumlu cihazlarin tek bir kumandadan yonetilmesi gibi toshiba kendi firmasi icerisinde (belki satis politikasi olarak farkli firmalarla da paylasabilir) HDMI-CEC de herhalde Anynet gibi bir yonetim protokolu...

LG- SimpLink,
    Panasonic- EZ Sync,
    Sony BRAVIA- Theatre Sync,
    Samsung - Anynet,
    Toshiba- CE-Link.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 14 Eylül 2008; 0:51:47 >
  • tesekkurler kenex, cok yardımcı oldun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albatrosshigh

tesekkurler kenex, cok yardımcı oldun.

Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TOSHIBA REGZA TV HDMI SORUNU
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HDMI CEC

Ne demek diye google aratma yapınca gene burası çıktı, harika okudum öğrendim.
  • @Mat35 aynen :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.