Şimdi Ara

HDMI+Amfi ile ses işleme (PCM, 24bit 192000hz, 5.1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, sorum basit. Ekran kartındaki HDMI ile amfiye giriyorum (vsx-520) amfiden de televizyona çıkıyorum. Kullanmamda sorun yok fakat bir soru kafamı kurcalıyor. Acaba ben sesi amfiye başarılı bir şekilde çözdürebiliyor muyum yoksa ses işlemesini salak gibi ekran kartının hd ses sürücüsüne yaptırıyorum da amfi sadece kanallara dağıtma görevi mi görüyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü emin olamıyorum. Ses kısmında da ilginç ayar sorunları var, en yüksek seviye olan 24 bit 192000 hz ses seçince amfinin birkaç özelliği devre dışı kalıyor ve sesin çok kalitesinin düştüğünü anlayabiliyorum, fakat bir alt seviye olan 24 bit 96000hz'de amfinin bazı ayar ışıkları tekrar devreye giriyor vs. DTS çözerken sorun yok onu amfinin çözdüğüne eminim ama PCM 5.1 ses için emin değilim. Belki de müzik vs dinlerken tam kaliteli ses alamıyor olabilirim.

• Aynısı benim laptopta da oldu. PC'de ses ayarını 24 bit 192000 hz'e getirince 5.1 özelliği gidiyor, SR'lerden ses gelmiyor.
  • Arkadaşlar yok mudur aranızda bu konuda bilgisi olan? Eminim benzer sorunluar veya soru işaretleri amfi+bilgisayar kullanıcılarında vardır.
  • Ekran kartınızın menüsünde "Bitstream" diye bir ayar olmalı, onu aktif edin yani bitstream olarak ayarlayın ki, pc den giden sesleri amfiniz decode etsin.

Bu şekilde ayarladığınızda amfinizin ekranında "Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS HD MA" gibi ibarelerden herhangi birini görüyorsanız sesi amfiniz çözüyor demektir.

24/192 genelde 2 kanal ve stereoda kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Ekran kartınızın menüsünde "Bitstream" diye bir ayar olmalı, onu aktif edin yani bitstream olarak ayarlayın ki, pc den giden sesleri amfiniz decode etsin.

Bu şekilde ayarladığınızda amfinizin ekranında "Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS HD MA" gibi ibarelerden herhangi birini görüyorsanız sesi amfiniz çözüyor demektir.

24/192 genelde 2 kanal ve stereoda kullanılıyor.

DTS'i şöyle yapıyorum; VLC'den ses izi kısmında "s/pdif üzerinde a52" diye bir seçenek var (5.1 , stereo gibi seçeneklerle birlikte) ve bu şekilde ses bilgisayar ayarından çıkıyor (örneğin vlc playerdan ses arttırsam bile artmıyor vs) ve amfide decode ettiğini görüyorum (dts veya dd yanıp sönüyor vs). Fakat ben 5.1 oyunların sesini de örneğin amfiye decode ettirmek istiyorum. Sesi amfi işlesin, bunu yapmak için mi "bitstream" işaretlemeliyim? Şu an işteyim akşam gidince kontrol edeceğim. Ekran kartım 6850, umarım bu ayar cataclyst control center'da vardır. Teşekkür ederim cevap için.

• bende kaynak olarak htpc kullanıyorum vga ise 6570 ama bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbirisini yaşamadım aklıma ses çıkışı yanlış seçilmiş ihtimali geliyor resimdeki gibimi seçili sizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 16 Ocak 2013; 15:29:32 >
  • Power DVD programını kullanmanızı öneririm. Versiyon 11 ve yukarısını kullanırsanız o programda da bir çok ayar imkanı var. Film izleme esnasında gerekli ayarları girerek değişiklikleri takip edersiniz. Yalnız full versiyonu bulup indirin. Yoksa 2 kanal ses verir.

Ayrıca default ayar olarak ekran kartının ayarlarından audio bölümü olmalı oradan set edersiniz sanırım. Ben uzun zaman kullanmıştım ama şimdi ayarlar tam olarak nasıldı hatırlayamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yazılım olarak jriver ı tercih ediyorum gerek asio desteği olsun gerek oda doğrulama seçeneği olsun gerçekten çok detaylı ve kaliteli program ayriyetten dsp ayarlarından istediğiniz bitrateleri girişe göre atayıp dilerseniz dolby digitala upmixing yapabilitor
  • Farklı programlar denenebilir, belki daha iyi alternatifler de vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

bende kaynak olarak htpc kullanıyorum vga ise 6570 ama bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbirisini yaşamadım aklıma ses çıkışı yanlış seçilmiş ihtimali geliyor resimdeki gibimi seçili sizde

Tabi tabi, amd hdmi çıkış seçili olmazsa amfiden ses alamam zaten. Ama acaba ses işlemesini amfi mi yapıyor yoksa amfiye ses PCM olarak geliyor da amfi sadece sesleri hoparlöre dağıtan bir güç kaynağı gibi mi çalışıyor?

• ampli yapmıyorsa üzerinde lpcm yazar diğer türlü ampli yapıyorsa kaynak hangi formatsa onu yazar örn:dts , truehd gibi
  • quote:

ampli yapmıyorsa üzerinde lpcm yazar diğer türlü ampli yapıyorsa kaynak hangi formatsa onu yazar örn:dts , truehd gibi

Aslında tam anlatamadım hata bende. Şöyle diyeyim, mesela ben bir oyun oynuyorum (örnek vermek gerekirse bioshock olsun, efektleri güzel ve detaylı vs.) bu oyunun belli bir ses kodları var, bu kodu işleyen şey normalde benim creative ses kartı, oradan 5.1 speakerlarıma dağıtıyor. Diyelim ki ben tv karşısına geçtim, amfiyi açtım, sesi amfiye bağlı ev sinemasından görüntüyü de tvden alarak oynuyorum. Buradaki ses işlemesini ekran kartındaki hd ses donanımı mı yapıyor yoksa o anda çalışan programın (benim örneğimde oyun olsun, bioshock demiştik) ses sinyalleri hdmi ile amfiye gönderiliyor ve bu ses işleme işlemini amfi mi yapıyor? Şu yüzden soruyorum, benim bildiğim, birkaç PS3 oyunu dışında oyunlar sesleri analog olarak veriyor ve doğal olarak ya bu analog ses işlenmek üzere dijitale çevrilip (gereksiz yere) hdmi ile amfiye veriliyor ve sesi amfi işliyor (ki böyleyse ses daha güzel oluyordur), ya da sesi ekran kartındaki ses işleme kısmı işliyor ve amfiye direk "sen bu sesi bu kanala yönlendir, ilet yeterli, ben sesi sana işleyiverdim" diyor.

Hangisidir? :D Çünkü bu aralar şu ikilemdeyim, pc için de bir ses sistemi yapacam, acaba iyi bir ses kartı+speaker mı alsam yoksa iyi bir amfi alıp ev sineması alıp normal sesleri de dahil bütün pc seslerini amfi üzerinden mi kullansam?

İlk sorum daha önemli, ikinci sorumun acelesi yok çünkü daha para biriktirmem lazım ikinci soruma :D

• Sesi neyin işlediğini anlamanız için yukarıda bahsettiğim gibi avrnin ekranına bakmanız yeterli ekranda DD DD truehd DTS DTS MASTER vs gibi yazılar varsa avr işliyor demektir
  • Güzel kardeşim sen benim sorumu anlamadın hala aynı şeyi söylüyorsun :D Senin bahsettiğinde sorun yok, tabiki avr üzerinden DTS sesi çözüyorum vs. Benim sorum dijital olarak sıkıştırılmış özel ses formatları değil, normal ses. Mesela ben stereo yani çift kanallı bir mp3 açtım, bu sesi hangisi işliyor diye emin olmak istiyorum. AVR mi yoksa ekran kartı üzerindeki HD audio mu acaba? Oyun oynarken avr açıp ev sinemasından oynarsam sesler güzelleşiyor tabiki ama bunun nedeni ses kartının görevini AVR üstlendiği için mi yoksa hoparlörler iyileştiği için midir :D
  • Bendende güzel kardeşim avrnin üzerindeki dacın çalışma prensibini 1 2 dk araştırsan olayı çözersin zaten
  • quote:

Bendende güzel kardeşim avrnin üzerindeki dacın çalışma prensibini 1 2 dk araştırsan olayı çözersin zaten

bu arada hdmi üzerinden film izlerken sanki görüntü çok fazla akıcı değil gibi, motionflow yetersiz kalıyor. usb'den direk televizyona bağladığım dandik mp4 ler bile çok daha akıcı ve güzel görünüyor göze, neden olabilir?
  • yazılım ne kullanıyorsun eğer yazılımda 24p kapalıysa dakılma titreme vs gibi problemler yapabiliyor
  • quote:

yazılım ne kullanıyorsun eğer yazılımda 24p kapalıysa dakılma titreme vs gibi problemler yapabiliyor

media player classic veya VLC. 24p'nin ne olduğunu biliyorum ama nasıl aktif/pasif hale getiriliyor bilmiyorum (şu ana kadar bu seçimin olduğunu da bilmiyordum). reclock gibi programlar genelde tavsiye edilmiş yabancı forumlar üzerinden ama bunun da bir etkisi olmadı ya da ayarını tam yapamadım bilmiyorum. bununla ilgili bir topic de açtım:

http://forum.donanimhaber.com/m_70539341/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70539341

bir sorum daha olacak, şu an hangi programı çalıştırıyorsam o programlardan gelen ses sinyalini (film izliyorsam filmin sesi [dijital olmayan normal ses ac3 gibi vs], veya oyun oynuyorsam oyunun sesini) amfinin dac'sinden mi dönüştürüyorum yoksa ekran kartının hd audio'sundan mı bunu nasıl anlayabilirim? dijital ses tiplerinde sorun yok onların çözüldüğü bilgisini amfiden görebiliyorum, ffdshow'dan bunun ayarını da yaptım, ama acaba analog seslerde nedir bu durum?

Bunlar benim beynimin etini yiyen asıl sorunlar. Yardımcı olabilirsen sevinirim gerçekten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.