Şimdi Ara

hdd yi yanlışlıkla formatladım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdşlr hdd yi yanlışlıkla formatladım nasıl kurtarabilirim filmler falan gitti çaresi var mı çok fazla film yoktu ama gene de önemliydi

• Kurtarma programlarını dene. Zaten başka seçeneğin yok, giden gitti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insan hdd'yi yanlışlıkla nasıl formatlar ki?
  • Hocam hdd den silinen verileri kurtarma işi biraz masraflı diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metroid

Bir insan hdd'yi yanlışlıkla nasıl formatlar ki?

Valla dargınlıkla yapılabilecek şeyleri hayal bile edemezsin. Muhtemelen şağ tıklayıp başka bir şey yapacakken biçimlendir demiştir.

@kunglao

Silinen veri üzerine veri yapılmadıysa dosya temiz bir şekilde kurtarılabilir, ancak veri yazıldıysa dosya kurtarma şansı düşer. Ne kadar çok kez veri yazıldıysa dosya kurtarma şansı o kadar azalır ancak bu şans ne kadar az olursa olsun dosyaları temiz bir şekilde kurtarma şansınız vardır. Bunun için çeşitli dosya kurtarma programları mevcut. Ben ücretsiz ve küçük bir program olan Recuva'yı kullandım ve onu öneriyorum.

HDD harici mi yoksa dahili mi? Harici ise kolay. Dahili ise klasik olarak C D şeklinde ayrılmışsa dosyalarınız neredeydi? Windows'unuzun yani işletim sisteminizin kurulu olmadığı -muhtemelen D sürücüsüdür- yerdeyse yine sıkıntı yok. Her iki durumda da harici sabit diskine veya Windows'un kurulu olmadığı ama silinmiş dosyalarının olduğu bölüme olabildiğince az dosya at, hatta hiç dosya atma. Hemen ücretsiz bir yazılım olan Recuva adlı küçük yazılımı silinen dosyalarının olmadığı sabit diske veya bölüme kur veya portable yani kurulumsuzu varsa onu indir ve kullan. 2-3 yıldır kullanma gereği duymadım o yüzden net hatırlamıyorum ancak programı açtığında ayarlar tercihler gibi bir şey göreceksin. Orada derinlemesine tara diye bir kutucuk var onu işaretle. Tüm dosya ve klasörleri tara gibi bir şey varsa onu da işaretle. Yalnız bu derinlemesine taramayı işaretleyince dosya tarama işlemi epey uzun sürüyor. Birkaç saat sürebilir benden söylemesi ama dosyalarından kıymetli olamaz herhalde. Derinelemesine tarama yapmazsan işlem epry kısa sürer ama kurtarılacak dosya sayısı oldukça az olacsktır. Taranacak sürücü ve diski seç ve taramayı başlat. İşlem bittiğinde sana sabit diskinde bulunan bir yığın dosyayı adresleriyle birlikte liste şeklinde gösterecek. Bu liste görünümünü değiştirebiliyorduk sanırım. Liste halindeyken de isme tarihe boyuta vesaireye göre sıralama yapıp dosyayı bulma işlemini daha kolay hale getirebilirsin. Zira sana 10 bin adetlik liste de çıkarabilir. Yeşil, sarı ve kırmızı işaretleri sırasıyla dosyanın kurtarılabilir, kısmen kurtarılabilir ve kurtarılamaz anlamlarına gelir. Ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki bu renkli noktalara aldanma ve listede adını gördüğün dosya için kurtarılamaz dese bile kurtarmak istiyorsan dosya adını işaretle. Kurtarılamaz dese bile sağlam bir şekilde kurtarılma ihtimali var. Kurtarılamazsa da elinde bozuk ve işe yaramaz bir veri olur.

Dikkat: Kurtarılacak dosyaları seçtin ve kurtar diyeceksin. Senden kurtarılan dosyaların nereye yazılmak istediğini soracak. Sakın ola sildigin dosyalarının olduğu bölümü gösterme yoksa dosyaları kurtaramazsın. Yani bilgisayarında Windows c sürücüsüne kurulmuş ve senin dosyalar d sürücüsündeydi sen gittin d sürücüsünü biçimlendirdin ve d deki dosyalar uçtu gitti. Recuva ile d sürücüsündeki dosyaları buldun ve kurtar dedin ya kurtardıktan sonra dosyaları sakın ha adres olarak d sürücünü gösterme. Ya c'yi göster ya da başka bir sabit disk veya sürücü varsa orayı göster. Bu söylediğim şey tüm dosya kurtarma programları için geçerli. Çalışma prensipleri de aynı zaten. Başka programlar da deneyebilirsin.

Bu arada konu yanlış yerde ama yine de bildiklerimi gece gece telefondan aktarmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Aralık 2015; 3:13:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kartal göz tesekkurler
    usb den format ile uğraşıyordum xp yi falan usb ye kurdum sonra pc ye format atamadım usbden, bende usbyi formatlayayım tekrar deneyeyim dedim derken usb yi taktım onunda simgesi windows şeklinde gösteriyormuş bende E sürücüsünü usb sanarak sağ tık format yes..5-6 saniye sonra baktım E sürücünde birşey kalmamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.