Bildirim
Hdd yardım kayıp çok fazla
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Öncelikle kayıp diye bişey yok. Sadece hesaplama farkı var.
Mesela 500.000.000.000 Byte bir disk 500 GB olarak satılır. Ancak bilgisayar 1000 katını değil 1024 katını kullanarak kademe atlar
Bu hesaba göre 500/1024^3 = 465,66 GB lik bir boyut çıkar karşına. Yani 35'GB lik kayıp yoktur aslında. Sadece hesap farkı.
Yine de emin olmak istersen Bilgisayarıma sağ tık > yönet > disk yönetimi'ne bakarsan, oradan kullanılmayan bölünmemiş alan olup olmadığını görebilirsin. -
quote:
Orjinalden alıntı: haberci
hdd ler in%93 ü çalışır.geri kalanı sistem kullanır.
bu bilgiyi nereden aldığınızı sorabilirmiyim?
40 GB'lık bir disk ile 500 GB'lık disklerde oran yine %93'müdür? -
quote:
hdd ler in%93 ü çalışır.geri kalanı sistem kullanır.
ne alakası var, nerden bulursunuz bömyle şeyleri...açıklama gayet güzel ve geçerli biçimde yapılmış ::X:: tarafından.. -
quote:
nerden mi buluyorum.komik
araştırıyorum sadece inanmazsanız kendi hdd nize bakın
500/100X93:465
mesela bende 120 gb ama 111 gözüküyor.
size 1 tane daha bilgi vereyim
bad sektörlü hdd harici olarka kullanırsanız kayıp bölümü değenlendirebilirsiniz.
hayır komik olan %7 lik kısmın sistem tarafından kullanıldığı geyiği...sistem nedir kimdir ne menem birşeydir ki bu harddiski benden habersiz kullanıoyor ?? windows dos linux kim.....ayrıca yapılacak hesap zaten verilmiş 1 kilobyte = 1000 byte olsaydı bu kaybı hiçbirzaman yaşamazdık ama bunu sadece disk üreticileri kullanıyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 31 Ocak 2008; 17:48:54 > -
sen ""harddisk üreticisinin"" firewire a yazdığı değeri okursun..Harddisk plakalarını fiziksel olarak okuyamazsın...Aynı 8gb lık çakma çin malı usb belleklerin olmadığı halde 8gb gözükmesi gibi..yani 120 gb harddisk aslında daha büyük gösterilip formattan sonra 120 ye inebilir bunu yapmak 3 satır koda bakar ama yapmıyorlar işte..
8mb lık kısım meselesine gelince işte orayı ""sistem"" kullanır, birde sistem ne diye sorma -
ooff 2 gündür laf anlatmaktan yoruldum arkadaş...benmi türkçe konuşamıyorum,yoksa fazlamı ayrıntı veriyorum -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: clarion
ooff 2 gündür laf anlatmaktan yoruldum arkadaş...benmi türkçe konuşamıyorum,yoksa fazlamı ayrıntı veriyorum
ya yok sen benim dışımda cevap veriyorsun senin söylediğin mevzu bendekiyle alakalı değil
sistem olayını sormucam merak etme.
ok, sakin sakin anlaşalım seninle..sen şimdi şu kullanılamayan bölümü nasıl external olarak kullandığını tane tane anlatırmısın ??
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X