Arkadaşlar ben asağıdaki linkteki hdd'i kullanıyorum bunu yanına 2. bi hdd takmak istiyorum bu mümkünmü? Mümkünse hdd tavsiye edersnz sevinirim..Tavsiyeler lütfen fazla el yakmasın lütfen xD
Hdd: Barracuda 7200.9 Ultra ATA/100 80 GB Sabit Disk
Anakartınızın desteklemesi durumunda takabilirsiniz. Sabit disk kısıtlama yapmıyor bu konuda. Sadece "Jumper" ayarlarını yapmanız yeterli olacaktır. Böylelikle birincil (Master) ve ikincil (Slave) olarak ayarlayabililirsiniz. Gerçi tek kablo ile mi kullanacaksınız yoksa çift kablo mu bilmiyorum ama yine de anakartınızda uygun yapı varsa (ki vardır) çalışacaktır...
quote:
Orjinalden alıntı: AndryTR
Anakartınızın desteklemesi durumunda takabilirsiniz. Sabit disk kısıtlama yapmıyor bu konuda. Sadece "Jumper" ayarlarını yapmanız yeterli olacaktır. Böylelikle birincil (Master) ve ikincil (Slave) olarak ayarlayabililirsiniz. Gerçi tek kablo ile mi kullanacaksınız yoksa çift kablo mu bilmiyorum ama yine de anakartınızda uygun yapı varsa (ki vardır) çalışacaktır...
önerebilceğin hdd varmı peki?
Şahsen Seagate kullanıyorum ve memnunum diyebilirim. Ama başka bir arkadaş Samsung disklerden daha memnun olduğunu belirtmiş. Tercih sizin. Her ikisi de güzeldir...
quote:
Orjinalden alıntı: Epirus
quote:
Orjinalden alıntı: fbli69
önerebilceğin hdd varmı peki?
Merhaba, anakartınızın modeli nedir? Çünkü üzerindeki IDE ya da SATA port durumuna göre Disk almanız gerekiyor. Ayrıca Optik Disk (CD-DVD) olarak ne(ler) var?
Anakart ASrock P4i65G kutuda böyle yazıo xD Dvd-Rw var..
Hala yardım lazım..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: fbli69
quote:
Merhaba, anakartınızın modeli nedir? Çünkü üzerindeki IDE ya da SATA port durumuna göre Disk almanız gerekiyor. Ayrıca Optik Disk (CD-DVD) olarak ne(ler) var?
Anakart ASrock P4i65G kutuda böyle yazıo xD Dvd-Rw var..
Tekrar Merhaba!
Bugün 13:13:14'de bir mesaj yazmışsınız. İçeriği neydi bilmiyorum ama silmişsiniz.
Eğer yeni disk almadıysanız aşağıda yazdıklarımı okursunuz.
2 adet IDE (ATA) portu var ve 4 adet IDE aygıt takabilirsiniz. Hard Disk ve/veya CD/DVD. Senaryo şöyle olabilir:
- Yeni alacağınız Hard Diski 1 nolu IDE portuna Master olarak, - Mevcut DVD-RW'ı 2 nolu IDE portuna Master olarak, - Mevcut Hard Diski 2 nolu IDE portuna Slave olarak,
takmak en iyi performansı sağlayacaktır. Yeni alacağınız Hard Diskin performansı eskisinden daha iyi olur. Bu nedenle İşletim Sistemini yeniden kurmak gerekiyor.
Eski Hard Diskinizi yedek Disk olarak kullanın ya da hiç kullanmayın elde çıkarın. Satış, Hibe vs.
Önemli Not: DVD-RW kayıt performansınızın iyi olabilmesi için kaydedeceğiniz verilerin bulunduğu Disk ile DVD-RW'ın aynı kablo ile Master/Slave şeklinde birbirine bağlı olmaması gerekir. Yani yukarıdaki senaryoya göre verilerin eski Disk'te değil, yeni Diskte olmasına dikkat etmek gerekir.