Arkadaşlar bende 2 tane Hdd var birisi 160 Gb. SATA diğer 120 Gb. IDE windows 160 gb. lıkta 120 lik hdd tek parça ve hiç bir şey yok içinde. Geçenlerde 160 lıktan 120 liğe bir filim kopyalaıyım dedim baktımki çok zorlanıyor makinayı çok kasıyordu ilerleme çubuğu kesik kesik gidiyordu. Bende Hız testi yaptım. 160 lik Hdd nin hızı 120 liğin neredeyse 10 katı daha hızlı neden böyle acaba çok yavaş bu 120 lik nolur yardım edin.
160 lık SATA
Buda 120 lik yavaş olan Hdd
sata olanda theoretical limit 150mb demiş ,bende ona şaşırdım,o hddnin sata2 olması gerekmiyor mu?o modeli sata2 diye hatırlıyorum ben.Yoksa senin anakart sata2 yi desteklemediği için mi öyle görüyor? bu arada sorunun cevabına gelince , o ide hddyi tek başına tak,öteki hdd olmasın , ide primary master konumunda olsun ayrıca,aynı testi bi daha yap!!! o zaman değişir,bu haliyle olduğundan fazla yavaş duruyor!!!
Ya düzeldi şimdi oradaki Let biosselect i seçince PIO mode Ultra DMA5 Ultra 100 oldu şimdi iyi dosya yapıştrırken takılma yapmıyor :D Ben normal SATA diye aldım anakartım K8NS Gigabyte desteklemiyor sanırım SATA2 yi