Şimdi Ara

HDD den SSD ye geçiş farklı bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, sorunu bayağı bir araştırdım, hatta Microsoft'a da sordum ama malesef tatmin edici bir cevap bulamadım.

önce yaptığım işlemi anlatıyorum:

Win8 önyüklü gelen Pc, 1 sene kullandıktan sonra iyice yavaşlamıştı, bende temiz windows kurulumu yerine (win8de olan) gittim bir SSD aldım, ve SSD içerisine bir win7 kurdum. diğer HDD mide 2.cil hardisk olarak bağladım depolama alanı olarak kullanmak amacıyla, 1 ay kadar kullandım baktım her şey yolunda, depolama alanı olarak kullandığım HDD den herşeyimi aldıktan sonra Biçimlendirdim. ve temiz 1 tb depolama alanım oldu (kayıplar vs dahil değil)

sonrasında baktım ki Win8.1 e çok alışmışım, lisansım da var tekrar kurayım dedim, fakat HDD nin içine OEM parça koduna gömülen lisansı, dışarıdan kurduğun bir Win8 i aktif edemiyorsun.
    Microsoft a sordum, HDD nizdeki Lisans keyin yeni HDD nizxe aktarılması lazım dedi, yetkili servis ile görüşün dediler,
    yetkili servisi aradım. 3. parti bir recovery image programı ile, win8 imajını SSD nize yazmanız lazım dediler. görüştüğüm beye diyorum ki ben PC teknik işin anlıyorum bu işi yaptımda. tam olarak hangi programı kullanmam lazım yönet kısmında 14,5 gb lık bir Recovery Image bölümü var ama bunu nasıl açacağım nasıl SSD ye yazacaım diyorum, söylemiyor.
    3.parti yazılımı ile mümkün diyor.

ben de zaten halihazırda kurulu olan bir image programını açtım ama HDD nin 14,5 gb lık alanındaki recovery'yi nasıl açarak SSD ye yazacağımı bulamadım.

böyle bir sorunla karşılaşan ve çözüm üretebilen var mı?
    internetteki bir çok buna benzer sorunda herkes varolan bir DVD veyahut USB ye alınmış image üzerinden yola çıkıyor.

saygılarımla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni laptopum ve hdd den gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.