Şimdi Ara

HDD den LCD tv de mkv film izleyip dts sesi sinema sisteminden alabilirmiyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
10.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: samaha

quote:

Orijinalden alıntı: dipdis86

arkadaşlar benim de benzer bir problemim var. samsung 40c650 tv me hdmi ile samsung ht d555 sinema sistemini bağladım. ancak tv nin sesini sinema sisteminden alamıyorum. ayarlarla ilgili olabilir sanki. yardımcı olabilir misiniz?

Bende 46c650 var ayarlarına bakarken gördüm. Ses ayar kısmında sesi harici kaynaktan ver gibi bir seçenek vardı. Oradan ayar yapınca sanırım sorununuz çözülecektir.

yukarıda bahsettiğiniz ses sistemi gibi dvd oynatıcılı bir sistem alırsak usb/hdddeki 720p/1080i filmleri 5.1/DTS ses kalitesiyle izleyebilir miyiz, ses sistemi almayı düşünüyorum bilene danışayım istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: dipdis86

arkadaşlar benim de benzer bir problemim var. samsung 40c650 tv me hdmi ile samsung ht d555 sinema sistemini bağladım. ancak tv nin sesini sinema sisteminden alamıyorum. ayarlarla ilgili olabilir sanki. yardımcı olabilir misiniz?

optik kablo olmadan olmuyormuş. gittim 35 tl ye optik kablo aldım tv ile ses sistemini hdmi+optik kablo ile bağladım. sorun çözüldü. 1 tb lık harici hard diskimdeki 5.1 destekli hd filmlerden 5.1 sesi alıyorum.
  • teşekkür ettim
  • arkadaşlar samsung led tv me samsung hd d555 ses sistemini bağladım...görüntüyü hdmi dan digerinide optik ten yapıyorum ama...5+1 in yalnızca öndeki 3 hoparlöründen ses alıyorum..arkadakilerden ses gelmiyo...acaba bi ayarımı var...anlamadım gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhg

arkadaşlar samsung led tv me samsung hd d555 ses sistemini bağladım...görüntüyü hdmi dan digerinide optik ten yapıyorum ama...5+1 in yalnızca öndeki 3 hoparlöründen ses alıyorum..arkadakilerden ses gelmiyo...acaba bi ayarımı var...anlamadım gitti

ses sisteminden 5+1 ses alabilmen için filmin sesininde 5+1 olması gerekir filmin sesinin 5+1 olup olmadığını öğrenmek içinhttp://www.inndir.com/MediaInfo-42538p.html buradaki media info programını kullanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: knnekrn

quote:

arkadaşlar samsung led tv me samsung hd d555 ses sistemini bağladım...görüntüyü hdmi dan digerinide optik ten yapıyorum ama...5+1 in yalnızca öndeki 3 hoparlöründen ses alıyorum..arkadakilerden ses gelmiyo...acaba bi ayarımı var...anlamadım gitti

ses sisteminden 5+1 ses alabilmen için filmin sesininde 5+1 olması gerekir filmin sesinin 5+1 olup olmadığını öğrenmek içinhttp://www.inndir.com/MediaInfo-42538p.html buradaki media info programını kullanabilirsin.

örnek:

HDD den LCD tv de mkv film izleyip dts sesi sinema sisteminden alabilirmiyim?

• ingilizce ses dts 6 kanal yani 5+1

• türkçe ses dolby digital ac3 2 kanal

• çok sağol dostum ya....resimlerle anlatmışşın emeğine sağlık....
  • quote:

çok sağol dostum ya....resimlerle anlatmışşın emeğine sağlık....

rica ederim...
  • Arkadaşlar merhaba.Samsung 46d6500 Tv ve samsung ht d555 sinema sistemini aldım.Fakat kataloğunda yazsmasına rağmen HDMI kablo ile TV sesini ses sisteminden alamıyorum.optik ses çıkışı 2 cihazda da var.Bu kabloyu temin etsem sorun düzelir mi?
    Bir de PS3 var.onu da hdmı ile bağlasam ses olayını nasıl halletmem gerekir?bu cihazların hepsine yabancıyım yardım edebilecek varsa sevinirim.
  • Arkadaşlar sorunu hallettim.HDMI kabloyu TV nin HDMI girişlerinden ACR yazana takınca sorun ortadan kalktı.
    Şimdi PS3 için de bir HDMI kablo ile TV ye bağlantı yapıcam acaba sesi sistemden verir mi yoksa PS3 ile sistem arasında da optik kablo mu gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.DURU

Arkadaşlar sorunu hallettim.HDMI kabloyu TV nin HDMI girişlerinden ACR yazana takınca sorun ortadan kalktı.
    Şimdi PS3 için de bir HDMI kablo ile TV ye bağlantı yapıcam acaba sesi sistemden verir mi yoksa PS3 ile sistem arasında da optik kablo mu gerekir?

PS3'ten LCD'ye hdmi ; PS3'ten ses sistemine optik kablo çek. PS3 ana menüden ses ayarlarına (sound settings) gelip ses çıkışını hdmi seçeneğinden optiğe ver ve dts-dolby digital gibi seçenekleri aktif et. son olarak ses sisteminde ekranda b.in yazısını görene kadar mod seçimini değiştir. artık ps3'te oyunları dts-dd desteğiyle oynayabilirsin. başka sorun olursa da sor bende de aynı marka lcd ve aynı model ses sistemi var elimden geldiğince yardımcı olurum.iyi eğlenceler
  • Cevabın için teşekkür ederim.Peki bu kablolarda kalite farkı ciddi anlamda fark yapar mı?Pro bir kullanıcı değilim.Maksat GT5-Pes falan oynamak,bir de arada film izlemek.Gerçi daha bluray film hakkında pek bilgi sahibi değilim desem yeridir.
    Bir de şunu sorayım şuan bağlı olan şekilde ses sisteminin ön hoparlörleri ve bass çalışıyor.Buna 5.1 yayınlı birşey izlediğimde (TV den gelen bir yayın.USB den HDD den v.s.) 5.1 çalışır mı yoksa illa sistemin DVD si yada USB si üstünden mi izlemek gerekli?
    Ya da PS3 ün kablo bağlantısını optikten DVD ye yapınca 5.1 çalışır mı?
    Biraz çorba usülü bir soru oldu ama kusuruma bakma.Bu işlere daha yabancıyım.Saygılar.
  • Eğer Ps3'ün sesini optik kabloyu bağlamadan TV'den ses sistemine HDMI kablodan (ARC olarak) aktarabiliyorsan böyle kalsın. Optik kablo 7+1 hiç bir kodeği, 5+1'lerin de yeni olanlarını desteklemez, özellikle GT5 gibi oyunlarda bu konuda çok sıkıntı yaşanıyor, dünden beri forumda başka bir arkadaş buna çözüm arıyor.
  • quote:

Cevabın için teşekkür ederim.Peki bu kablolarda kalite farkı ciddi anlamda fark yapar mı?Pro bir kullanıcı değilim.Maksat GT5-Pes falan oynamak,bir de arada film izlemek.Gerçi daha bluray film hakkında pek bilgi sahibi değilim desem yeridir.
    Bir de şunu sorayım şuan bağlı olan şekilde ses sisteminin ön hoparlörleri ve bass çalışıyor.Buna 5.1 yayınlı birşey izlediğimde (TV den gelen bir yayın.USB den HDD den v.s.) 5.1 çalışır mı yoksa illa sistemin DVD si yada USB si üstünden mi izlemek gerekli?
    Ya da PS3 ün kablo bağlantısını optikten DVD ye yapınca 5.1 çalışır mı?
    Biraz çorba usülü bir soru oldu ama kusuruma bakma.Bu işlere daha yabancıyım.Saygılar.

önce kablo kalitesine cevap vereyim:optik olsun hdmi olsun digital aktarım yapan kablolarda altın uç tamamen gereksiz. o kablo sonuçta analog veri taşımıyor, 0 ve 1 değerlerini aktarıyor o yüzden parazit vb durumlar olmaz, tamamen para tuzağı. altın kaplama olmasından ziyade ben kablo kalitesine önem veriyorum. optikte o kadar da mühim bir mesele değil, en ucuzunu al.Kablo uzunluğuna da dikkat et, cihazlarını konumlandırmana göre 1/1.5 m kısa gelebilir.
    diğer sorularını kendi sistemimin bağlantılarını anlatarak cevaplayayım:
    Sistemim Samsung 46c650 LCD(DTS-dd destekli, optik çıkış mevcut), PS3 320 GB, Samsung Ht- D555 ses sistemi(HDMI out ve Optik input mevcut), Digiturk HD kutu. Gelelim cihazlar arası bağlantılara:
    PS3> LCD
    PS3 > Ses Sistemi
    Digiturk > LCD
    Digiturk > Ses Sistemi
    Taşınabililir HDD > LCD
    LCD > Ses Sistemi

> Optik Kablo
    > HDMI
    > USB

Burada şöyle bir sıkıntı olabilir senin için: 1 optik kablo ile hepsinin işini aynı anda göremezsin ve çıkar-tak biçimi seni yorar, bunun için de sana switch gerekiyor "TTAF Toslink Manuel Switch 3 in 1 Out " ürünü işini görür. ben de alacağım daha almadım, çıkar- tak çıkar-tak beni yoruyor.
    PS3 oyunlarındaki ses performansları açısından sorumuşsun: ben nba2k12, madden nfl 12 ve killzone 2 oyunlarında denedim menüde 2.1 ses verse de oyunun içinde 5.1 ve ilk iki oyun için DTS desteğini ses sistemimden aldım.Uydu alıcını bilmiyorum ama ben digiturkte dolby desteği veren TRT HD ve National Geographic kanallarında dolbyden faydalandım. Son olarak da , taşınabilir hdd den dts veya dolby destekli filmleri izledim sonuç da gayet memnun ediyor(orijinal dilinde izlemeli ve kumandandan tools a basıp film açıkken, ses ayarlarından dts veya dolby desteğini aktif etmelisin).

• bu arada Ps3 ü Tv nin hangi hdmı girişine bağlamak gerekiyor?fark ediyor mu?ses sisteminde o yanılgıya düşmüştük şimdi Ps3 bağlıyacağım ama bilgim yok??
  • Siz ses sisteminizi TV'nize ARC yazılı HDMI girişten bağladığınız sürece PS3'ü hangi HDMI taktığınızın bir önemi yok. TV'niz sesi HDMI kablo üzerinden ARC (audio return channel) kullanarak ses sistemine iletecektir.
  • quote:

bu arada Ps3 ü Tv nin hangi hdmı girişine bağlamak gerekiyor?fark ediyor mu?ses sisteminde o yanılgıya düşmüştük şimdi Ps3 bağlıyacağım ama bilgim yok??

TV'nizde 4 adet hdmi girişi var, fark etmez. benim makinede 2 numaralı hdmi ile bağlı ps3. dediğim bağlantıları yaptıktan sonra kumandanızın "source" (kapama tuşunun hemen sağ altında) bastığınızda kaç numaralı hdmi girişine bağladıysanız onu seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youtubeqw -- 24 Aralık 2011; 17:34:40 >
  • Mesajınızı düzeltmeden önce okumuştum şuan doğru anladığınızı farkettim.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim..Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.DURU -- 24 Aralık 2011; 17:53:10 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.