Şimdi Ara

HDD dem Flash Disk gibi gozukuyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 400 GB Seagate 16 mb NCQ HDD min sata II olabilmesi icin biostan

-IDE
    -AHCI
    -RAID,IDE

seceneklerinden -AHCI modu sectim, bilgisayarımın acılısı degisti.
    Ancak bilgisayarın acılısının degismesi sonraki sorun su anki ilk sorunum HDD min saatin yanında cıkarılabilir disk olarak gozukmesi. Bu normalmi ???

Sistemimde iki adet DVD writer var biri ide biri sata beni ikinisinde kullanmak istiyorum. ve resimde gorulduğu gibi kullanabiliyorum. ama gelgelelim bu cıkarilabilir disk olayı benim canımı sıktı...

Lutfen yardım edermisiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayipKral -- 3 Ekim 2007; 0:34:22 >

• normal herkeste öyle..
  • inanmıyorum yaaa. simdi ben cikar dersem ne olacak peki ???

Birde windowsu bastan kurarken disket istiycek mi benden yoksa normal eskisi gibi kurup gidecekmi ???

Son olarak everest depolama birimlerini secince boyle gosteriyor. Bu bence anormal bi durum konu hakkında yorum alabilirmiyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayipKral -- 3 Ekim 2007; 0:51:33 >

• HDD in öyle görünmesi normal değil.
    Benim sistemde DVD yazıcı öyle görünüyor. Ama sorun yok.
  • zaten merak etme çıkaramazsın.Windows sistemi kullandığı için izin vermeyecektir.
    Ancak sisteminde 2.veya 3.bir hdd varsa,usb gibi tak çıkar olması sağlanmış.Yani sorun yok.

Ama rahatsızım diyorsun.
    Driverlardan "IDE Driver" ı kaldırarak sorun gördüğün olayı kaldırabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 3 Ekim 2007; 1:04:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KayipKral

inanmıyorum yaaa. simdi ben cikar dersem ne olacak peki ???

Birde windowsu bastan kurarken disket istiycek mi benden yoksa normal eskisi gibi kurup gidecekmi ???

Son olarak everest depolama birimlerini secince boyle gosteriyor. Bu bence anormal bi durum konu hakkında yorum alabilirmiyim...

1-çıkar desen hiç bir şey olmayacak çünkü hot plug özelliğini xp de kullanamıyosun..işletim sisteminin de desteklemesi lazım..vista destekliyor.ki zaten vista da olsa işletim sisteminin kurulu old. hddyi çıkaramazsın sanırım..diğer hddler için yani..

2-hdd yi biostan ide moduna alırsan disket istemez..sonradan win üzerinden sata sürücülerini kurup ahciyi açarsan da olur..

3-normal ahci de iken bende de scsi disk olarak tanıyor..

4-ide driverları diye bir şey yok direk sata sürücülerinden kaynaklandığı için..ya ide modunda kullanacaksın ya da onunla yaşamaya alışacaksın..görev çubuğunda sağa tıklayıp özellikler diyerek bildirimleri özelleştir de..ve işareti her zaman gizle de..bu işini görür belki

ekleme:diyeceksin ki ahciyi kapatayım ben olur mu?olur..ama NCQ dan faydalanamazsın en basitinden..

he NCQ pratikte çok farkediyor mu zaten..hayır..

kafana göre takıl yani..ahci dene,ide modunda dene..hangisi işine gelirse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 3 Ekim 2007; 4:01:36 >

• yanii istersen driveri kaldırabilirsin

bu driver Nvidia Geforce 6100 a aittir.NF650SLI de de mevcut.

Ama senin anakartın ne onu bilmiyorum
    Nvidiada bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 4 Ekim 2007; 1:23:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    64 GB Flash Disk TR de TEK
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • imzamda yazılı gigabyte p 35 chipsetli / ds3

Ben simdi bu aksam xp yi kurucam cd den boot ettigimde xp yuklenirken disketmi kullanmam lazım ona gore disket alıp gideyim eve...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.