Şimdi Ara

Hdd bozulması için nasıl bir mıknatıs gerekli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hddnin kurtarılması imkansız şekilde bozulabilmesi için mıknatıs kullanmak gerekiyor sanırım.
    ama ne büyüklükteki nasıl bir mıknatıs verileri hdd ten tamamen silebilir. yada başka bir yolu varmıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 12 Temmuz 2007; 16:52:34 >

• Sorması ayıptır ama napıcaksın sabotaj falan mı düzenliyeceksin düşmanlarına. Yoksa karanlık işlere bulaştında ani bir polis baskınında hdd'deki bilgileri ele geçirmesinler diye bozacak mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 12 Temmuz 2007; 14:43:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

Sorması ayıptır ama napıcaksın sabotaj falan mı düzenliyeceksin düşmanlarına. Yoksa karanlık işlere bulaştında ani bir polis baskınında hdd'deki bilgileri ele geçirmesinler diye bozacak mısın?

bence arkadaşımız böyle kötü düşmüyordur.

içinde çok önemli ve başkasının eline geçmemesi gereken verileri bulunan bir diski vardır ve bu diski satması ve/veya başkasına vermesi gerekiyordur.

bu arada harddiskler mıknatıs ile bozulmaz. çünkü disklerin kasasında manyetik korumaları var. ancak diskin üst kapağını açıp plakaları çizerseniz o disk bir daha kullanılmayacak duruma gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 12 Temmuz 2007; 15:10:19 >
  • Komutu tam hatırlamıyorum ama tracert miydi neydi. O komutla içindekileri kurtarılamayacak şekilde silebilirsin
  • tamamen bozmak için al kapaği aç plaklari çiz kapa zaten bildiğim kadarıyla o plakalar sürtünmeli ortama girince bozuluyordu.

neden yapican merak ettim?
  • hyr amacım kötü niyet değildir şirketimizdeki harddiskleri elden çıkartmayı düşünüyorum tabiki içinde özel veriler var format falan geri getirilebiliyor ama şimdi disklerin toplam fiyatı 2. elde bile 1 milyar civarı disklerini falanda çizerek mundar etmek istemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vaio

hyr amacım kötü niyet değildir şirketimizdeki harddiskleri elden çıkartmayı düşünüyorum tabiki içinde özel veriler var format falan geri getirilebiliyor ama şimdi disklerin toplam fiyatı 2. elde bile 1 milyar civarı disklerini falanda çizerek mundar etmek istemiyorum

Yukarıda yazdıgım komutu araştır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hyr amacım kötü niyet değildir şirketimizdeki harddiskleri elden çıkartmayı düşünüyorum tabiki içinde özel veriler var format falan geri getirilebiliyor ama şimdi disklerin toplam fiyatı 2. elde bile 1 milyar civarı disklerini falanda çizerek mundar etmek istemiyorum

diski formatlayın

daha sonra diskin tamamını doldurun örneğin bir dvd filmi bir kaç defa kopyalayın. mevcut verilerin üzerine yazıldığı için geri kurtarılamayacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

quote:

diski formatlayın

daha sonra diskin tamamını doldurun örneğin bir dvd filmi bir kaç defa kopyalayın. mevcut verilerin üzerine yazıldığı için geri kurtarılamayacaktır.

Benim dediğim komutta aynı işi yapıyor işte üzerlerine birşeyler yazıp siliyor. Resmen diski kazıyor :D

• dos ortamında atılan format bildiğim kadarı ile geri döndürülmyo dosyaların acıga cıkması zor bir ihtimal
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak08

Komutu tam hatırlamıyorum ama tracert miydi neydi. O komutla içindekileri kurtarılamayacak şekilde silebilirsin

Merhaba,

"tracert" komutunun bahsettiğiniz işlemle hiç bir ilgisi yoktur. "tracert" bir izleme komutudur.

Teşekkürler,

Hicks
  • Yukarıda dedim hatırlamıyorum aklıma öyle kalmış ama var oyle bir komut dediğim işi yapan ;)
  • Bu işi yapan programlar var. Google den artınca bulabilirsin. norton antivirüs te böyle bir uygulama olduğunu hatırlıyorum. Şimdi ismlerini hatırlamıyorum ama verileri tekrar kurtarılamayacak şekilde silen programalar vardı. Google den bulabilirsin....
  • format bu işe yarar zaten- format diskin her bir noktasına "boş boş boş" gibi bir veri yazar, bunu makinalar boş olarak görür, bir de zaten pentagon'da çalışıyormuş havası yaratmışsın, şirket atıyorum koç falan olsa bile sabit disklerde daha çok fiziki hasarlar onarılabiliyor, bu gibi bir işlemin geri dönüşü yoktur.
  • System mechanic 6'da böyle bir araç vardır. Clean free disk space gibi bir şeydi. Detay ayarları ile hard diskin boş alanları üzerine şifrelenmiş bir bilgiyi defalarca yazdırıp hard diskten veriyi kurtaramayacakları bir hale getirirsin. Güvenliği çok yükseltmene değmez dod metodu ile 3 kere üzerinden geçse yeter, baya bir vakit alır zaten. Kolay gelsin.
  • harddisk shredder türü programlar dene bence
  • iki yol var format attıktan sonra alakasız dosyaşarşa harddiski doldurup tekrar format atmak diğeri low level format atacak programlar kullanmak meselehttp://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Low-Level-Format-Tool.shtml
  • Hurdacılarda ki elektromıknatıs ancak bozar onu.
  • zerofill drive yapan bi prgram işinizi görür...
  • lowlevel format söylendimi bilmiyorum hd fabrika çıkışına döndürür bunun için programlar var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.