Şimdi Ara

HDD Aygıt Yöneticisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 7 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 4
  • Ortalama Mesaj Aralığı 30 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 6
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 4
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • kyran (4 mesaj) spiky2122003 (4 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> HDD Aygıt Yöneticisi sorunu
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2063 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Dün önceki 1 Tb Lık Seagate hdd'ye ilaveten 120 GB Kingston HyperX SSD aldım. Windows 7 yi bu diske kurdum. Fakat 1 Tb lık SATA hdd ile sorun yaşıyorum. Daha öncesinde Bios HDD'yi görmüyordu, port ve kabloları değiştirip deneyerek bir şekilde şimdi görüyor. Ancak bu sefer de windows'da aygıt yöneticisinde diski görünmüyor. Çözüm konusunda yardım bekliyorum.

    Anakart : MSI Z68A-GD80



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 19 Ekim 2014; 10:09:52 >



    |
    |
  • Binbaşı
    1289 Mesaj

    İlk olarak BIOS 'a girip 1 TB 'lık diskin gözüküp gözükmediğini kontrol edin.

    Eğer BIOS 'ta gözüküyorsa ;

    Bilgisayarım 'a sağ tıklayıp -> Yönet -> Disk Yönetimi

    kısmından göüzüküp gözükmediğini kontrol ederek erişim sağlamayı deneyin.

    Eğer BIOS 'ta gözükmüyorsa ; 1 TB 'lık diskin SATA güç ve veri bağlantı kablolarını tekrar kontrol edin. Olası gevşeme veya temassızlık durumuna karşılık kabloları çıkarıp yeniden takın. Gerekirse farklı SATA veri kablosu ya da güç kaynağından gelen boşta bulunan farklı SATA güç kablosu ile değiştirerek deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiky2122003 -- 19 Ekim 2014; 12:00:35 >
    |
    |
    kyran kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2063 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    BIOS'ta görünüyor. Kabloları da kontrol ettim ve değiştirdim. Fakat buna rağmen Disk yönetimi ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor.
  • Binbaşı
    1289 Mesaj

    Sorun donanımsal olacağı gibi işletim sistemi kaynaklı da olabilir bu yüzden kullandığınız güvenlik yazılımlarını (antivirus, firewall, malware, vb..) geçici olarak devre dışı bırakın olmazsa sisteminizi güvenli modda açarak diski kontrol edin.

    İkinci olarak CD 'den çalışan XP veya Linux türevlerini kullanarak işletim sisteminizi CD üzerinden başlatarak, 1 TB 'lık diskinizin Disk Yönetimi kısmından gözüküp gözükmediğini gözlemleyin.

    Sorun devam ederse bu sefer diskinizi geçici olarak farklı bir bilgiayara ikincil disk olarak takın ve o bilgisayarda gözüküp gözükmediğini kontrol edin.

    Önemli Not : Anakartınızın AHCI/RAID sürücüsünü kurulu durumda olup olmadığını kontrol edin gerekirse aşağıdkai linklerden AHCI/RAID sürücüsünü kurun.

    http://dl.msi.com/download_files/mb/dvr_exe/Intel_RST_MB.zip

    http://download.msi.com/dvr_exe/Marvell_SATAIII.zip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiky2122003 -- 19 Ekim 2014; 12:59:39 >
    |
    |
    kyran kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Binbaşı
    1289 Mesaj

    Sorun donanımsal olacağı gibi işletim sistemi kaynaklı da olabilir bu yüzden kullandığınız güvenlik yazılımlarını (antivirus, firewall, malware, vb..) geçici olarak devre dışı bırakın olmazsa sisteminizi güvenli modda açarak diski kontrol edin.

    İkinci olarak CD 'den çalışan XP veya Linux türevlerini kullanarak işletim sisteminizi CD üzerinden başlatarak, 1 TB 'lık diskinizin Disk Yönetimi kısmından gözüküp gözükmediğini gözlemleyin.

    Sorun devam ederse bu sefer diskinizi geçici olarak farklı bir bilgiayara ikincil disk olarak takın ve o bilgisayarda gözüküp gözükmediğini kontrol edin.

    Önemli Not : Anakartınızın AHCI/RAID sürücüsünü kurulu durumda olup olmadığını kontrol edin gerekirse aşağıdkai linklerden AHCI/RAID sürücüsünü kurun.

    http://dl.msi.com/download_files/mb/dvr_exe/Intel_RST_MB.zip

    http://download.msi.com/dvr_exe/Marvell_SATAIII.zip
    |
    |
    kyran kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Yarbay
    2063 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Şimdi belirttiğiniz gibi yapmak için bilgisayarı kapattım ve açtım sonrasında BIOS'a bir bakayım dedim 2. hard disk BIOS'ta görünmüyor. Hard disk arızalandı sanırım...

    Bu arada BIOS'ta SATA seçeneklerinde IDE seçili. daha önceden RAID veya AHCI seçeneklerini denedim ancak windows açılmadı. Üstelik BIOS'u da güncellemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 19 Ekim 2014; 13:12:30 >
    |
    |
    spiky2122003 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1289 Mesaj

    Üst linkte vermiş olduğum AHCI/RAID sürücülerini kurup bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayar yeniden başlatma esnasında BIOS 'a girip SATA özelliğini AHCI/RAID seçeneğine getirip değişiklikleri F10 ile kaydedip çıkın.

    Eğer işletim sistemin yeniden açılmayacak olursa ilk kurulum IDE olarak gerçekleştirildiği için bu sefer AHCI/RAID olarak sıfırdan sağlam ve temiz bir kurulum gerçekleştirirsiniz. Tabii format öncesinde önemli verilerinizi, dosya ve belgelerinizi mutlaka yedek alın.
    |
    |
    kyran kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2063 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Belirttiğiniz üzere ilk linke tıkladığımda setup dosyasını çalıştırıyorum ancak "bu sistem yazılım gereksinimlerini karşılamıyor" şeklinde uyarı verdi.

    İkinci linkte ise drvsetup dosyasını çalıştırarak kurdum.
    |
    |
    spiky2122003 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
vp satın al
valorant points
LOL RP Satın Al - LOL RP Yetkili Satış Sitesi
bankacılar
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR5
0,344
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.