Şimdi Ara

hd5770 80 derece (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kartı gökhan hocama gönderdim. zalman soğutucu taktı. sıcaklıklar hala yüksek fakat furmarkta 20 dakikada kart stabilite sorunu yaşamamış. bahsetiğiniz o ramların üzerine temas etme olayı benimde dikkatimi çekti ama temas etmiyor. temas ediyor gibi gözüküyor ama çok az bir boşluk kalıyor chipsetin üzerine tam temas ediyor soğutucu. tabanını zımparalayıp deneyeceğim bakalım müsait bir zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

kartı gökhan hocama gönderdim. zalman soğutucu taktı. sıcaklıklar hala yüksek fakat furmarkta 20 dakikada kart stabilite sorunu yaşamamış. bahsetiğiniz o ramların üzerine temas etme olayı benimde dikkatimi çekti ama temas etmiyor. temas ediyor gibi gözüküyor ama çok az bir boşluk kalıyor chipsetin üzerine tam temas ediyor soğutucu. tabanını zımparalayıp deneyeceğim bakalım müsait bir zamanda.

kartı aldım, denedim, kartta gerçekten aşırı ısınma var, ya sensör bozuk ya da başka bir şeyler ters gidiyor...

abimin ortaya attığı bir teoriye göre kondansitörler şişmese bile, bozulmaya yakın doğru-düzgün elektriği süzemedikleri için, GPu' ya gerektiğinden fazla akım veya voltaj verebileceğini bu yüzden aşırı ısınma ihtimalinin olduğunu söylemişti...

elimde iki adet 8800GT turboforce var, bundan beter bu konuda...

Soğutucu Vapor-x' den bence daha kötü, Zalman VF-700.. temasta sıkıntı yok, termal macun Artic cooling Mx-4 sürülü....

20 dakikalık furmark'ta sıkıntı çıkarmadı.

ayrıca Hardware monitor 79-80 derece gösterirken GPU' yu, Gpu-z programı 86 derece gösteriyor... yani bir yerde bir terslik var

hd5770 80 derece hd5770 80 derece

• quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

kartı gökhan hocama gönderdim. zalman soğutucu taktı. sıcaklıklar hala yüksek fakat furmarkta 20 dakikada kart stabilite sorunu yaşamamış. bahsetiğiniz o ramların üzerine temas etme olayı benimde dikkatimi çekti ama temas etmiyor. temas ediyor gibi gözüküyor ama çok az bir boşluk kalıyor chipsetin üzerine tam temas ediyor soğutucu. tabanını zımparalayıp deneyeceğim bakalım müsait bir zamanda.

kartı aldım, denedim, kartta gerçekten aşırı ısınma var, ya sensör bozuk ya da başka bir şeyler ters gidiyor...

abimin ortaya attığı bir teoriye göre kondansitörler şişmese bile, bozulmaya yakın doğru-düzgün elektriği süzemedikleri için, GPu' ya gerektiğinden fazla akım veya voltaj verebileceğini bu yüzden aşırı ısınma ihtimalinin olduğunu söylemişti...

elimde iki adet 8800GT turboforce var, bundan beter bu konuda...

Soğutucu Vapor-x' den bence daha kötü, Zalman VF-700.. temasta sıkıntı yok, termal macun Artic cooling Mx-4 sürülü....

20 dakikalık furmark'ta sıkıntı çıkarmadı.

ayrıca Hardware monitor 79-80 derece gösterirken GPU' yu, Gpu-z programı 86 derece gösteriyor... yani bir yerde bir terslik var

hd5770 80 derece hd5770 80 derece

hocam kart stabil şu an. voltaj fazla geliyorsa bios modlayıp voltaj düşürebiliriz. normalden fazla süzdüğü için normale yakın bi ayarda bulabiliriz belki.

• termal macun değiştirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xWitchKingx

termal macun değiştirin

zaten Mx-4 var, okumamışsınız yazdıklarımı....

@Bounty Hunter, hocam ben bios' tan baktım, 1.125 voltın altında bir seçenek yok...

AMA sapphire trixx veya msi afterburner'dan voltaj düşürebilirisniz, örneğin 1.100 volt yapabilirsiniz.... baktınız 1.1 voltta sıkıntısız, 1.09 sırası ile deneyerek 1.08 diye diye düşmeyi deneyin bir...
  • quote:

quote:

termal macun değiştirin

@Bounty Hunter, hocam ben bios' tan baktım, 1.125 voltın altında bir seçenek yok...

AMA sapphire trixx veya msi afterburner'dan voltaj düşürebilirisniz, örneğin 1.100 volt yapabilirsiniz.... baktınız 1.1 voltta sıkıntısız, 1.09 sırası ile deneyerek 1.08 diye diye düşmeyi deneyin bir...

tamamdır gökhan abi deneyeceğim.
  • quote:

quote:

termal macun değiştirin

hocam afterburnerde voltaj düşürme seçeneği yok voltaj ve power limit kısmı kilitli. cpu frekansını ve memory frekansını düşürdüm sıcaklıklar yine yüksek. ve şunu farkettim herhangi bir oc ayarı yapınca 2. monitörde bazen anlık kararmalar oluyor. (2 monitör dvidan takılı)

• Kartı şimdiye kadar hiç bir şekilde 85 derece altı görmemiştim furmark yükte. intelin bakır tabanlı lga1155 slim soğutucusunu monte ettim. 20 dakika furmark yükte en çok 80.5 dereceyi gördü 10 dakka sonrasında 79dan yukarıya çıkmadı. Resimler:
     hd5770 80 derece
     hd5770 80 derece
     hd5770 80 derece
     hd5770 80 derece
     hd5770 80 derece
     hd5770 80 derece

Alttaki fazlalıkları kestim montaj sırasında. bu şekilde monte etmedim tabiki

• çok ciks olmuş bence.... hatta yeni başlık açabilirsiniz... lga 1155 soğutucu + hd5770 diye
  • quote:

çok ciks olmuş bence.... hatta yeni başlık açabilirsiniz... lga 1155 soğutucu + hd5770 diye

açıyorum
  • Ekran kartı değilde, ben o ısıyı işlemcide görüyorum. Nereye götürsem de şu ısıdan kapanma olayını kimse yapamadı. Adamlar yükte 40 derece görür, yükte max. 55 ben boşta 42 derece görüyorum. Yok böyle bir şey yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slender-

Ekran kartı değilde, ben o ısıyı işlemcide görüyorum. Nereye götürsem de şu ısıdan kapanma olayını kimse yapamadı. Adamlar yükte 40 derece görür, yükte max. 55 ben boşta 42 derece görüyorum. Yok böyle bir şey yahu.

anakartta problem olabilir hocam. farklı soğutucuyla denediniz mi? belki voltaj fazla geliyodur işlemciye kondansatörleri bi kontrol edin.
  • O olaylardan pek anlamıyorum ya, stock fan kullanıyordum fanın yaprakları kırıldı bende değiştirsinler diye verdim. Tutmuşlar güç kaynağınıda değiştirmişler o gün bügündür kapanıyor maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

O olaylardan pek anlamıyorum ya, stock fan kullanıyordum fanın yaprakları kırıldı bende değiştirsinler diye verdim. Tutmuşlar güç kaynağınıda değiştirmişler o gün bügündür kapanıyor maalesef.

güc kaynağı derken? bilgilsayarın güç kaynağı mı yoksa ekran kartının vrmleri felan mı
  • PSU yani bilgisayarın güç kaynağı dostum.

• quote:

PSU yani bilgisayarın güç kaynağı dostum.

Güç kaynağı kaç watt? ısıdan kapanmanın ekran kartından dolayı olduğundan emin misiniz? kart 95 dereceye kadar felan kapanmıyor daha ileri de gidebilir.
  • 230Watt, zaten ekran kartının işlemcisi değil, anakarta takılı olan işlemciden bahsediyorum dostum. 80 derece gördüğü zaman tık kapanıyor. Ekran kartından kapanıyor dedi tamire verdiğimiz kişi yanında tüplü ekranla geldi şaşırdım şuan tüplü kullanıyorum ama nafile yine kapanıyor.

• quote:

230Watt, zaten ekran kartının işlemcisi değil, anakarta takılı olan işlemciden bahsediyorum dostum. 80 derece gördüğü zaman tık kapanıyor. Ekran kartından kapanıyor dedi tamire verdiğimiz kişi yanında tüplü ekranla geldi şaşırdım şuan tüplü kullanıyorum ama nafile yine kapanıyor.

230watt hd5770 ile mi kullanıyosunuz? yeterli gelmez 230watt o yüzden ısınabilir. bilgisayarın işlemcisi nedir?
  • Konunun yeri değil ama hayır ATI RADEON 4600 Series ekran kartım var İşlemci AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2.10GHz işlemci kullanıyorum. Kusura bakma baya bi saptı konu ama.

• quote:

Konunun yeri değil ama hayır ATI RADEON 4600 Series ekran kartım var İşlemci AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2.10GHz işlemci kullanıyorum. Kusura bakma baya bi saptı konu ama.

sorun değil. bazı amele bilgisayarcılar soğutucu ayağın vidalarını sıkmayı unutuyolar tam sıkamıyorlar.
     hd5770 80 derece
    bi kontrol edin boşluk var mı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.