Şimdi Ara

HD Ready?1080i=çözünürlük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar kafam çok karıştı hd ready, hd compability, full hd.

Hd Ready bir televizyona baktım dedim çözünürlük oalrak ne destekliyor 1080 i dedi.Adam açtı ekranın üstünde de 1080i yazdı.Dedim bunu çözünürlüğü nedir? 1920x1080.

HD ready televizyon 1920x1080 çözünürülüğünü destekliyebilir mi?

Burada bilmemiz gereken i=interlaced ve p=prograsive terimleridir.

Kısaca değinirsem 1920*1080 çözünürlüğünde bir görüntü 1080 satırdan oluşuyor ya...işte eğer sinyal interlace tipinde ise ilk önce 1.satır, sonra 3., ve sonrada 5. şeklinde devam ederek yani atlamalı olarak 540 satırı işler. Sonrada 2,4,6... şeklinde diğer 540 satırı işler. Bu yüzden görüntü 1980*1080 ama tarama mantığı nedeniyle aslında tam olarakda değil. Fakat prograsive taramada tüm satırlar aynı anda işlenir ve görüntülenir.

Görüntü 1080i de olsa, 720p de olsa, 1366*768 çözünürlüğüne sahip bir tv mutlaka bunu işleyecek ve kendi çözünürlüğüne uygun hale getirip bize sunacaktır. Dolayıyla gerçek anlamda fullhd bir görüntü aslında hd-ready bir panelde izleyemezsin. Tabi bunlar teoride...Yoksa 720p olmuş 1080i veya 1080p 40" hatta belkide 46" büyüklükte bile çok farkedilmiyor.

• Highway Tebrikle dostum. Bu arada bir sorum olacak:)) Lap top tan Tv ye HDMI to HDMI baglanti yapinca goruntu aktariliyor ses aktarilmiyor HDMI baglantida boyle bir ozellik yokmu? Ses icin ayri bir baglantimi yapmam lazim tesekkurler.

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

+Tebrikler TÜRKİYEEEEEEEEE...

Geçenlerde almış olduğum hdmi çıkışlı notebookta ilk günlerde benzer sorun yaşadım. Ses çıkış aygıtlarında hdmi gibi bir seçenek yoktu. Deneme yanılma ile spdif'i etkinleştir seçeneğini işaretledim yine ses yok. Sonra bu ayar ekranını kapatıp tekrar açınca ses geldi.

Bu yardımcı olmaz ise 40d3550...topiğinde hatta son sayfalara yakın buna benzer sorun yaşayan arkadaşlar bir şeyler anlatıyordu. Onada bakabilirsin.
  • Aşağıda ki resimdenden inceleyebilirsiniz

HD Ready?1080i=çözünürlük?

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bir tv'nin HD-ready logosunu kullanabilmesi için gerekli şartlardan biride 1080i gösterebilmesidir.

Burada bilmemiz gereken i=interlaced ve p=prograsive terimleridir.

Kısaca değinirsem 1920*1080 çözünürlüğünde bir görüntü 1080 satırdan oluşuyor ya...işte eğer sinyal interlace tipinde ise ilk önce 1.satır, sonra 3., ve sonrada 5. şeklinde devam ederek yani atlamalı olarak 540 satırı işler. Sonrada 2,4,6... şeklinde diğer 540 satırı işler. Bu yüzden görüntü 1980*1080 ama tarama mantığı nedeniyle aslında tam olarakda değil. Fakat prograsive taramada tüm satırlar aynı anda işlenir ve görüntülenir.

Görüntü 1080i de olsa, 720p de olsa, 1366*768 çözünürlüğüne sahip bir tv mutlaka bunu işleyecek ve kendi çözünürlüğüne uygun hale getirip bize sunacaktır. Dolayıyla gerçek anlamda fullhd bir görüntü aslında hd-ready bir panelde izleyemezsin. Tabi bunlar teoride...Yoksa 720p olmuş 1080i veya 1080p 40" hatta belkide 46" büyüklükte bile çok farkedilmiyor.

Teşekkürler anladım.

Yani 1080i dese de TV nin verdiği görüntü yine de 1366*768

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 65UJ750V Ultra HD (4K) TV
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde kafama takılan sinyal uyumluluğun denen birimler.

Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i

Kablo TV de sinyal nedir.
    Çatı anteninde sinyal nedir.
    Digiturk, Dsmart sinyalleri nedir.
    Bunlar sabitmidir yoksa filme diziye görüntüye göre değişir mi ?

Bu birimler nedir bilen açıklayabilir mi lütfen ?

tşk

Orjinalden alıntı: cese

Benimde kafama takılan sinyal uyumluluğun denen birimler.

Kablo TV de sinyal nedir.
    Çatı anteninde sinyal nedir.
    Digiturk, Dsmart sinyalleri nedir.
    Bunlar sabitmidir yoksa filme diziye görüntüye göre değişir mi ?

Bu birimler nedir bilen açıklayabilir mi lütfen ?

tşk

saydıklarınızın en yuksek olabilecek cozunurlugu 576i dir..sd yayınlar ornegin kanalların cozunurlukleri tamamen birbirinden farklı olabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

Orjinalden alıntı: cese

saydıklarınızın en yuksek olabilecek cozunurlugu 576i dir..sd yayınlar ornegin kanalların cozunurlukleri tamamen birbirinden farklı olabilir..

720p yayın yapan yok mudur ?
    1080 i sadece ve sadece full hd denen yayın için mi söyleyebiliriz ?
  • 720p ve 1080i arasında pek fark yok.

720P=1280*720=921600 adet pixellik bir görüntü iken 1080i bir görüntü (tarama mantığı nedeniyle)1920*540 olarak hesaplarsak =1036800 olur. Ama 720p prograsive yani tek seferde tarandığı için teoride daha titreşimsiz bir görüntü sunar bize. Bu nedenlerle hareketli görüntülerde 720p daha başarılı kabul edilirken, 1080i'de durağan veya az hareketli görüntülerde daha başarılı kabul edilir.

Hd yayınların hep 1080i olmasına gelince, aslında doğru değil. Bildiğim kadarıyla başka ülkelerde 720p yayın yapan kanallarda var. Türkiye'de doğru tabi. Çünkü bir tane yayın yapan var o da 1080i yi tercih etmiş.
  • ben 7 farklı uyduyu alıyorum..genelde hd yayınlar için 1080i tercih ediliyor.ama biz 720p daha iyi diyoruz.biz bu işi bu adamlardan daha iyi bilemeyeceğimize göre,burdan 1080i, daha iyi gibi bir sonuç çıkıyor..

Orjinalden alıntı: pot3nza

ben 7 farklı uyduyu alıyorum..genelde hd yayınlar için 1080i tercih ediliyor.ama biz 720p daha iyi diyoruz.biz bu işi bu adamlardan daha iyi bilemeyeceğimize göre,burdan 1080i, daha iyi gibi bir sonuç çıkıyor..

yetti artık
    3 aydır kafa patlatıyorum
    plazmamı lcd mi
    60 hz mi 100 hz mi
    full hd mu hd mi
    720 mi 1080 mi
    samsung mu sony mi
    philips mi lg mi

bir avm den içeri gireceğim, gözüme kestirdiğimi alacağım.
    5 sene önce olsa girerdim bir arçelik bayiine bir tane 63 ekran tv verirmisiniz derdim olur biterdi.
    teknoloji her zaman fayda getirmiyor demekki, bazen zarar da getiriyormuş.

• ya bende pc + konsol için monitör alacağım. 28" viewsonic lcd, 24" lcd ya da 32" lcd tv mi olsun karar veremedim. kafayı yiyeceğim. amacım pc de veya konsolda oyun oynamak ve film izlemek.

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

ya bende pc + konsol için monitör alacağım. 28" viewsonic lcd, 24" lcd ya da 32" lcd tv mi olsun karar veremedim. kafayı yiyeceğim. amacım pc de veya konsolda oyun oynamak ve film izlemek.

Oyun oynarken 32" bir lcd güzel olur ama masaüstü uygulamaları dediğimiz word,excel,internet..vs. bir monitörün yerini tutamaz. Özellikle bir monitör gibi önüne oturup diğer işlerimi de yapayım dersen kısa sürede rahatsız eder diye düşünüyorum.

Ama konsol veya pc üzerinden oyun ve film izlemek gibi aktiviteleri zaten uygun bir konumda koltuğuna otorup bile yapabileceğinden gayet güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 18 Haziran 2008; 22:03:38 >
  • sana katılıyorum bu işte bizim hiç bilmediğimiz şeyleri bile bilen uzmanlar 1080i yi tercih ediyorsa uzatmaya gerek yok diyorum..neyi tartışıyorsunuz???adamlar 1080i yayın yapıyorsa ve en iyi çözünürlüğü 1080i kabul ediyorsa söylenecek bir şey yok demektir..onlardan daha mı iyi biliyoruz bu işi??
    quote:

Orjinalden alıntı: pot3nza

ben 7 farklı uyduyu alıyorum..genelde hd yayınlar için 1080i tercih ediliyor.ama biz 720p daha iyi diyoruz.biz bu işi bu adamlardan daha iyi bilemeyeceğimize göre,burdan 1080i, daha iyi gibi bir sonuç çıkıyor..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.