sistemim sistem bölümünde yazıyor benim sorunum daha önce xp kullanırken hiç mavi ekranla karşılaşmadım cod 4 grid ve crysis i saatlerce oynadım bir sorun olmadı ondan sonra vista 64 e geçtim ilk zamanlar sorun yoktu crysis in son bölümünde acayip derecede kasılıyordu bazen de mavi ekran veriyordu 800*600 en düşük veya 1440*900 yükseğe getirsem kasılması aynıydı sorunun ramden kaynaklandığını düşündüm grid i oynadım gridde önceden hiç sorun yoktu daha sonra mvi ekran verip kapanmaya başladı tekrar açılınca ekran kartı sürücü güncelleştirmesini yapmamı söyledi (catalyst 8.8 kullanıyorum) bende ramden diyerek vista 32 yi yükledim grid e girdim yarışın son turunda yine donma sonrasında mavi ekranla karşılaştım işlemci 3170 de çalışıyor başka hiçbir şeyde overclock yok akasa zen +12v1 e 20a veriyor 4580 kul. klavuzundan baktım 30a istiyormuş fakat ben sistemimi toplarken çoğu yere sormuştum (buraya da) ve Oerdemiin konusuna da bakmıştım ordaki tavsiye ettiği kasaların psuları da aşağı yukarı böyleydi gigatekten alırken sorun olmaz dediler ve sizce tekrar oyuna girip mavi ekranı çeksem bilgisayara bir şey olur mu? sorunun kaynağı nedir sizce?
biraz uzun oldu kusura bakmayın
Arkadaşım muhtemelen senin sorunun ramler de.Ramler bazen çok düzgün çalışsada Yüksek grafikli ve ağır metrajlı programlarda sıkışarak mavi ekran verebilir
Mesela karşılaştığım bi ram arızası : rar uzantılı partlara bölünmüş bi dosyayı bazı part ında birleştirken hata veriyor.Yani aynı linkten başka pc de indiğinde aynı part sorunsuz çalışıyor.Sonunda ram i değiştik ve sorun düzeldi.''bende crysisi indirrken bu sorunla karşılaşmıştım yani ramler enteresan arızalar verebiliyor''