Şimdi Ara

HD 2900 Pro 512 Mb İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yığın ss koymak istemedim bu saatte aşağıdan tüm detaylı sonuçları görebilirsiniz

http://www.extrahardware.cz/recenze-sapphire-radeon-hd-2900-pro?page=0%2C2

http://www.revioo.com/articles/a10573_3.html

http://www.tweaktown.com/reviews/1189/4/page_4_test_system_setup_and_3dmark05/index.html

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/pc_hd2900pro/4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 13 Ekim 2007; 14:45:53 >

• testler oldukca profesyonelce gozukuyor

osd ile bakilmis mhz lere

ama oradaki 8800gts mhz lerinden tam olarak

%26 gpu

%31.7 memory daha hizli calisabiliyor 8800gts ler stok fanla %100 stabil

peki 2900 pro acaba % kac oc olabilir elinde olan varsa test edebilir mi ?
  • ikinci verdiğim linkte o-c potansiyelleride var
  • buradaki 760/1800 mhz i baz alirsak

2900 pro

%26 gpu

%13.5 memory si oc oluyor demektir

ama bence bundan daha iyi degerler elde edebilir 2900 pro
  • arkadaşlar bişey sorucamda gulmeyin

1920x1200 çözunurluk için nasıl bir monitör almamız lazım.

22" ler gostermıyor die biliyorum...

suanda bilgsayar alıcaklar saçma saçma e6750 alıp 8600gt fln ekran kartı alıp pc lerini rezil etmesinler.

e2160
    ucuz ve gzl bir mobo
    2900pro
    2gb da ram

hepsinede kökune kadar clock

tmm kral olur kral

cok tuttum ben bu 2900pro yu.
  • 1920*1200 çözünürlük 24" ekranlardan başlıyor. Gerçi ufak ekranlarda da çok yüksek çözünürlükler olabiliyor ama fiyatları daha yüksek ve zor bulunuyorlar. Mesela dayımın hp marka dizüstü bilgisayarının ekranı (15/ 15,4") yalan olmasın ama 1920*1200 değerinde veya bu değere yakın bir çözünürlük destekliyor. Karakterler bit gibi görünüyor küçük ekranlarda yülksek çözünürlük olunca. Ayrıca makina en az 3yıllık.
  • Bu oyunlar çıldırmış bir yerde bakıyorsunuz 2900PRO ezici bir fark yaratmış diğer yerde bakıyorsunuz 8800GTS'in gerisinde kalmış. Ne olacak halimiz bilmiyorum ...
  • genelde 8800 gts önde o kart çıkalı 1 yıl olayor nerdeyse 2900 de daha yeni çıkıyo ati en azından gts lerden bariz daha iyi bi kart çıkarsaymış bende 8800gts ler varken ben bu kartı bekleyen herkes boşuna beklemiş
  • kumandanım 8800um ultram sımdıde 2900 proyamı goz dıktın yoksa dogumgunumde banamı alcan da ılgılenıorsun kartla :D :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: darel-x

1920*1200 çözünürlük 24" ekranlardan başlıyor. Gerçi ufak ekranlarda da çok yüksek çözünürlükler olabiliyor ama fiyatları daha yüksek ve zor bulunuyorlar. Mesela dayımın hp marka dizüstü bilgisayarının ekranı (15/ 15,4") yalan olmasın ama 1920*1200 değerinde veya bu değere yakın bir çözünürlük destekliyor. Karakterler bit gibi görünüyor küçük ekranlarda yülksek çözünürlük olunca. Ayrıca makina en az 3yıllık.

19" 1920*1200 pixel çözünürlük veren monitörler var
  • Kart iyi güzelde cok yakıyor ya.

Bunu alacagima HD2950Pro yu tercih ederim. Neredeyse 1/3 kadar yakıyor. İki tane alır CF yaparım, 7.10 driveri yükledim mi ne HD2900XT kalır ne 8800GTX ne de Ultra. İki tanesi 8800GTX kadar bile yakmaz.

Tabii 8800GT nin performansinida görmek gerek bence eger o daha iyi ise iki tane ondan alınır diyecegim ama SLi problem oluyor. en iyisi 2 adet HD2950Pro almak
  • quote:

Orjinalden alıntı: hastrombol

genelde 8800 gts önde o kart çıkalı 1 yıl olayor nerdeyse 2900 de daha yeni çıkıyo ati en azından gts lerden bariz daha iyi bi kart çıkarsaymış bende 8800gts ler varken ben bu kartı bekleyen herkes boşuna beklemiş

ahhh herkes sen gibi olaya objektif bakabilse

Adamlar Allah var çok şahane kartlar yapıyor, teknoloji olarak en üst seviyeyi kullanıyorlar ama operatör (gpu) bunu kullanmasını bilmedikten sonra neye yarar ? 1 yıl sonra bile rakibe yenik düşmek ne kadar acı ama at gözlüğü olanlar bunu görmezden geliyorlar. Neymiş shader bazlı AA imiş. Buna uygun oyunlar çıkacakmış mış mış, driver ile performansı artırılacak mış mış.(Tuger hocam driver ile performans artırmanın ne demek olduğunu açıklamıştı.) Henüz projesi bile olmayan oyunlara zemin hazırlıyor yani. O bahsi geçen rüya gerçek olduğunda acaba bu kartlar hala piyasada olacak mı ? Ve iddia edilen performansı gerçekten de verebilecekmi ? Yani bugün kart alıp en az 2 yıl sonra çıkması MUHTEMEL bir oyuna yatırım mı yapılıyor ?

Neyse zevkler tartışılmaz. Biz gerçekleri gösterelim de görmek isteyen görür görmek istemeyene hayırlı olsun demek düşer.

• ben kararımı verdim 1 ay daha oyun yok 2950 pro ve 8800 gt yi görüp karar verecem
  • dun bıraz calıbre 8800GTX kastırayım dedım sonuclar baya guzel bu ssdekı degerler kesınlıkle gunluk kullanımdır

HD 2900 Pro 512 Mb İnceleme
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıspanak

ben kararımı verdim 1 ay daha oyun yok 2950 pro ve 8800 gt yi görüp karar verecem

AYNEN KARDEŞ
  • @Haşmet

güzel skor ama bunu işlemcine borçlusun sm 2.0 ve hdr/sm 3.0 değerlerin benim 13.k aldığım değerden daha aşağıda. Senin cpu ile ben 16 k zorlayabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

@Haşmet

güzel skor ama bunu işlemcine borçlusun sm 2.0 ve hdr/sm 3.0 değerlerin benim 13.k aldığım değerden daha aşağıda. Senin cpu ile ben 16 k zorlayabilirim.

Cok zor, hatta ekstrem degerlere cıkmadan imkansiz gibi bir şey. En azından günlük kullanım degerlerinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

arkadaşlar bişey sorucamda gulmeyin

1920x1200 çözunurluk için nasıl bir monitör almamız lazım.

zamanında phılıps in 17" lik monitoru bile bu çczunurlugu veruyordu
  • ramlerın 1070 mhzden sonrasında artıfact verıyor bu yuzden cok daha ust sevıyelere cıkamıyorum.8800 ultranın ramlerı 0.8 ns 8800GTXler 1.0 ns bu yuzden senın ramlerın cok daha ust degerlerde artıfactsız calısabılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

@Haşmet

Cok zor, hatta ekstrem degerlere cıkmadan imkansiz gibi bir şey. En azından günlük kullanım degerlerinde

arkadasın dedıklerıne katılıyorum.extreme bır sogutman olmadıgı surece 15-16 k puanlı bır sıstemı gunluk kullanman ımkansız neredeyse.Benım verdıgım ssler gunluk kullanımdır.Ve ıslemcı 200 mhz daha artırıpta kullanabılırım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.