|
Hazırlık senesi

-
-
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam konu dışı ama siz hangi bölümde karar kıldınız?
-
Kılamadım hocam ya. Bir yandan muhendislik bir yandan tıp bir yandan mezuna kalma fikri var. Ne yapacağımı sasirdim
Üniversiteden üniversiteye değişir. Daha da önemlisi İngilizce seviyene göre değişir.
Kendimden örnek vereyim, bizim okulda dört program vardı, (p1 p2 p3 p4) (p1 min İng, p4 max İng) ve ben p2 idim. Haftanın 5 günü gittim ben okula. Günde 3 ders vardı dersler ortalama 1 saat 15dk idi. Tabi hocalar kafasına göre takılıyordu. Dersler genelde yavaş geçiyordu, hocalar sindire sindire anlatıyordu. Yks hızına alışan biri için çok yavaş gelecektir :) eğer hocayla paralel giderseniz ve verilen ödevlerin yaparsanız İngilizce yazmayı öğrenirsiniz, okulda yazma üstüne çok duruyorlar çünkü. Metin falan da okuyoruzda, anlamadan. Sadece soruları cevaplamak için okuyoruz. Ve genelde metni anlamaya gerek olmuyordu. Bu yüzden okuduğunu anlama kısmını geliştirmek size kalacak. Listenining de öyle keza.
Zaman kesinlikle kalır bu arada. Tabii İngilizce seviyeniz düşükse çok çalışmanız lazım hazırlık sınavını geçebilmek için ama yine de zaman kalır.
işbu dediklerim benim okulum için geçerlidir yamulmuyorsam çoğu üniversite hazırlık için kasmıyor, ortalama ile geçilebiliyor. Bizde ortalama önemsiz idi, sonunda yeterlilik sınavına giriyorduk, orada 2 tane essay falan yazıyorduk biraz kasıntıydı.
-
Yıldız teknik hazırlık okudum ilk dönem 2 gün online 3 gün yüzyüzeydi, ikinci dönem 4 gün ders vardı ve neredeyse hiç çalışmadan sadece derslere girip ve katılıp 85 alıp geçtim. Çalışsan bile kendine yetecek zamanı rahat bulursun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tüm öğrenciler hazırlık okuyor mu? Baktım da her dönem derslerin %30 unu İngilizce almak zorunlu muymuş neymiş öyle bi şeyler gördüm.
Bu her bölüm için geçerli mi?
Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hazırlık okuyacaklara tavsiyem hazırlık senesinde kendi bölümleri hakkında araştırma yapmaları (ÇAP, YAP, Erasmus, diğer imkanlar vs.).
Yazılım ile ilgilenecekseniz yavaş yavaş öğrenmeye ve pratik yapmaya başlayın.
En önemlisi öğreneceğiniz dili iyi seviyede öğrenin.
İmkanınız varsa Cambly gibi platformları kullanarak konuşma pratiği yapın.
Kültürel ve sanat sal faaliyetleri ihmal etmeyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bölüm yüzde 30 ingilizce de olsa yüzde 100 ingilizce de olsa hazırlık şart. Tabi yeterlilik sınavını geçerseniz hazlırlık başlamadan önce direkt bölümde başlarsınız
-
Çok teşekkürler hocam. İngilizce seviyem çok kötü. p1 olurum ben galiba. Çok yardımcı oldunuz, tesekkurler tekrardan
Up. Yanitlayanlara çok teşekkürler. Bir de forumda sıkıntı mi var, mesajlarım falan yüklenmiyor. Ana sayfaya da gidemiyorum
Up. Yanitlayanlara çok teşekkürler. Bir de forumda sıkıntı mi var, mesajlarım falan yüklenmiyor. Ana sayfaya da gidemiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X