Şimdi Ara

Hazırlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ,ODTÜ gibi üniversitelerde bölüm farketmeksizin isteğe bağlı hazırlık okunabiliyor mu? Yoksa sadece%30 ya da %100 ingilizce okunan bölümler mi okuyabiliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yök atlastan istediğin üniversite istediğin bölüme gir, yerleşme koşulları var orada yazıyordur hocam
  • Sağ olun hocam

• ODTÜ'de her bölüm %100 ing değil miydi? İTÜ'de her bölümde hazırlık şartı var.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Yani yeterlilik sınavını geçersen atlayabiliyorsun. Cümleyi yanlış kurdum
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    İtü bazı bölümler Türkçe onlarda da hazırlık okunabiliyor diyorsunuz,doğru anladım değil mi hocam?

• Rioscream R kullanıcısına yanıt
    İtü’de (İngilizce) yazmayan bölümler de %30 İngilizce diye biliyorum. Derslerin en azından %30’unu İngilizce almak zorundasın ki böyle olduğu halde neredeyse tüm derslerini İngilizce alan arkadaşım da var. Onun dışında direk Türkçe bölüm yok diye biliyorum yanlışım varsa düzeltebilirler.

Hazırlık açısındansa İtü, Odtü’de İngilizce yeterlilik istemeyen bölüm yok diye biliyorum her türlü yeterlilik göstermek zorundasın. Yeterlilik sınavına girmezsin olur biter. Yeterlilik sınavından sonra zaten kur belirleme sınavı oluyor ona girersin biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustcohle5 -- 1 Ağustos 2020; 22:28:35 >
  • itüde de odtüde de hazırlık zorunlu, itüde %30 da olsa bölümün hazırlığı vermek zorundasın
  • Rioscream R kullanıcısına yanıt
    Evet Türkçe yazan bölümlerin neredeyse hepsi %30 ingilizce ve %30 derken en az 30 olmalı yoksa bu 80-90 lara da çıkabilir. Tekrar belirteyim TÜM bölümler de İngilizce yeterlilik şart. Bu şartı sağlamayanalar veya hazirlik okumak isteyenler de 1 sene hazırlık eğitimi alıyorlar.

• Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Gemi makineleri işletme mühendisliğindeki hazırlık eğitiminde ingizlicenin yanında bazı derslerin alınması gerekiyormuş şartlarında okumuştum,hazırlıktan sonra geçiş yapacak olan birisi için bu dersler 1.sinifta mı alınıyor? Bilen var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.