Şimdi Ara

Hazırlığı Yarı Yılda Geçmek Var Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Duyduğuma göre bazı hazırlık sınıfında yarı yılda yani birinci dönem sonunda bir sınav daha yapılıyormuş ve iyi not alanlar ikinci dönem birinci sınıfa geçiyormuş.

İnternete baktığımda birçok okulun böyle bir uygulamasının olduğunu gördüm ancak benim okulumun böyle bir açıklaması yok hatta bunu açıklayacak bir kısmı bile yok sitesinde.

Her okulda bu olay var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacettepe'de yok şu anlık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ODTÜ'de yok/duymadım.

• Demek ki okuldan okula değişiyor. En iyisi yarın okula sorayım

• ben var gitmek

• Okuldan okula değişiyor. Hacettepede bulunmamakta. Ytüde var sanırım

Irregular sayılıyorsunuz falan dedi bizim hoca ondan kabul etmiyormuş Hacettepe anlamadık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • irregular olmak sıkıntı ama ytü ve itüdede var bildiğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt

Bizim okulda da yokmuş. Yds gireyim dedim bizim okul yds puanı da kabul etmiyormuş. TOEFL kabul ediyorlarmış sadece onun da ücreti internette yazana göre 150 dolar veya biraz daha fazla :(

• Hacettepe de eskiden bildiğim kadarıyla vardı sonradan kaldırılmış olabilir

• KendallRoy kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Bilkent’ten arkadaşım da söyledi onlarda da kasımda isteyenler toefl ile atlayabiliyormus ama 2400tl falan dedi bi de itiraz etmeye kalkarsan 1k falanmış…

Dilekçe sistemi var mi hocam sizde diğer konunuza yazdım

• romario11111 R kullanıcısına yanıt
    Evet galiba ydyo okutmanları sürekli diretiyor hala daha ama üst kurul kabul etmiyormuş, keşke yarı yılda atlasak ve bölüme başlamasak en azından böyle bi şey olabilir o kadar öğrenciyi istememeleri normal cünkü ders açacaklar ekstradan bi ton sıkıntı. Bilkent’te var sanırım…

• bilkentte var. illa ielts almanıza gerek yok. ocakta yapılan sınav ile geçebilirsiniz

• Bilkent'te upper veya prefac başlarsan 1 dönemde bitiyor (pae denen sınavı geçersen).

veya

ielts 6.5

toefl: 87

alırsan da yarı dönemde bölüme başlayabiliyorsun.

Diğer okulları bilmiyorum

Mesela yarı yıl olsa 2. dönem direkt bölüme mi gidiyoruz yoksa boş mu geçiyor.

• İtü'de P2,P3,P4 kurlarındaki kişiler ocak ayının sonunda yapılan sınav ile hazırlığı atlayabiliyor. Ancak en düşük kur için 1 yıl okuma zorunluluğu var. Hazırlığı ocak ayında atlayanlar isterlerse irregular olup ders almaya başlıyor, isteyen de okulu 1 dönem dondurup boş geçebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarterbat -- 12 Ekim 2022; 23:34:55 >
  • Bizde direkt yok hocam yarıyılda atlama, bir hocam anlattı derste işte dedi böyle böyle biz üst kurula söylüyoruz yapalım şu ocakta atlama işini ama üst kurul oradan gelecek öğrenciyi kabul etmiyormuş maalesef(sanırım tekrar ders seçimi falan olacak diye falan)

Ydyo da hani madem böyle ocakta atlasınlar ama sınıfa geçmesinler demiş onu da kabul etmemişler(çünkü proficiency sınavında sadece bizim şu an gördüğümüz kitaptaki kelimeler falan cıkacak yarıyıldan sonraki kitaptaki [upper intermediate] şeylerden çok az sorumlu olacakmışız.

• Türkçesi

Bilkent’te 5 kur var hepsi 2 ay sürüyor (her kurda 20 saat yani 4 gün falan idk devamsızlık hakkın var)

sene başındaki düzey belirlemede 4. Veya 5. Kurdan başladıysan(en üst iki kur işte) sana yarım dönemde hazırlık atlama imkanı sunuyolar

• Var bizde ama belirli bir seviyedeki sınıftan başlaman gerek senenin başında

10 sene once falan belki daha eski donemde ocakta geçip 6 ay kendi başına takılıyordun(tıp fakülteleri için). Son durumu bilemiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.