Şimdi Ara

hazır cevap nasıl olunur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: izmirlee2002

quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

quote:

quote:

Karşındaki kişiyi çok iyi dinlemen gerekiyor, kelime dağarcığının çok geniş olması gerekiyor, kullanacağın kelimeleri çok iyi seçmen gerekiyor ki esprili ve ağır bi tavrın olsun diye, karşındaki kişiyi az da olsa tanıman gerekiyor çünki bazı insanlar hazır cevapları sevmezler..

İnsanları dinlerken kurduğu cümlelerde bi açık araman gerek önce.Bunu bir süre sonra beynin otomatik algılamaya başlar.Eğer yazdıklarımı da yapmışsan hazır cevaplığa başlamışsındır ama gerçekten bunu yapmak kolay değildir..Arkadaşların da söylediği gibi hazır cevaplılık doğuştan gelir ve genelde bu yeteneğe sahip olan kişiler devrik cümle kurarlar

açık aramayı nasıl otomatikleştirebilirim mesela nasıl bir dinleyici olmalıyım

Çok fazla insanla konuşarak bunu hızlandırabilirsin.Mesela olta sorular vardır (bunlar kişiden kişiye değişir) bunları sorabilirsin.Verdikleri cevaplara göre insanları sınıflandırırsın ve muhabbetin gidişatına göre cevaplar verirsin.Bu soracağın olta sorular karşındaki insanı düşündürmelidir ve kesinlikle cevapları dinlerken kişide oluşan reaksiyona bakman gerekir

aynen aynen aradığım noktalardan biride tam olarak bu mesela bizim bi abimiz var onla mekanlara gideriz o herkesten gerekli saygıyı ilgiyi fazlasıyla görür ama biz standardın üzerine çıkamayız aramızdaki muhabbetten dolayı abi nasıl oluyo böyle biz sefil gibi bakıyozda sen herkesi çözüyon diyemiyorum :d çevremde görüyorum mesela insanlar beni hemen çözüyolar bu olta soru diye tabir ettiğin tongaya getiriyolar beni kesin örneklendirebilirmisin bu yaklaşım şekillerini

Mesela çalıştığım mağazanın yakınındaki pastaneden poğaça almaya gittiğimde tanıdık bi abi var direk sorarım abi südyenin ne renk bugün diye ? Söyleyecek bişi bulamaz pis pis sırıtıp giderim

Ama bana aynı soru geldiğinde erkekler sizin gibi (bayanlar gibi) südyen takmaz diye yapıştırırım lafı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Karşındaki kişiyi çok iyi dinlemen gerekiyor, kelime dağarcığının çok geniş olması gerekiyor, kullanacağın kelimeleri çok iyi seçmen gerekiyor ki esprili ve ağır bi tavrın olsun diye, karşındaki kişiyi az da olsa tanıman gerekiyor çünki bazı insanlar hazır cevapları sevmezler..

İnsanları dinlerken kurduğu cümlelerde bi açık araman gerek önce.Bunu bir süre sonra beynin otomatik algılamaya başlar.Eğer yazdıklarımı da yapmışsan hazır cevaplığa başlamışsındır ama gerçekten bunu yapmak kolay değildir..Arkadaşların da söylediği gibi hazır cevaplılık doğuştan gelir ve genelde bu yeteneğe sahip olan kişiler devrik cümle kurarlar

Çok fazla insanla konuşarak bunu hızlandırabilirsin.Mesela olta sorular vardır (bunlar kişiden kişiye değişir) bunları sorabilirsin.Verdikleri cevaplara göre insanları sınıflandırırsın ve muhabbetin gidişatına göre cevaplar verirsin.Bu soracağın olta sorular karşındaki insanı düşündürmelidir ve kesinlikle cevapları dinlerken kişide oluşan reaksiyona bakman gerekir

aynen aynen aradığım noktalardan biride tam olarak bu mesela bizim bi abimiz var onla mekanlara gideriz o herkesten gerekli saygıyı ilgiyi fazlasıyla görür ama biz standardın üzerine çıkamayız aramızdaki muhabbetten dolayı abi nasıl oluyo böyle biz sefil gibi bakıyozda sen herkesi çözüyon diyemiyorum :d çevremde görüyorum mesela insanlar beni hemen çözüyolar bu olta soru diye tabir ettiğin tongaya getiriyolar beni kesin örneklendirebilirmisin bu yaklaşım şekillerini

Mesela çalıştığım mağazanın yakınındaki pastaneden poğaça almaya gittiğimde tanıdık bi abi var direk sorarım abi südyenin ne renk bugün diye ? Söyleyecek bişi bulamaz pis pis sırıtıp giderim

Ama bana aynı soru geldiğinde erkekler sizin gibi (bayanlar gibi) südyen takmaz diye yapıştırırım lafı

peki aynı cevabı o adam sana verseydi cevabın ne olurdu :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki aynı cevabı o adam sana verseydi cevabın ne olurdu :D

Ee feminist duygusu tabi derdim.Bayanların ortak sorunu

• 2002

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kendine güven ve zeka ile alakalı. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kitap okumakta etkiler. Ama her zaman hazırcevap olmak iyi bir şey değildir uyarayım. Bin düşün bir söyle diyen boşuna dememiş. Bazen düşünmeden lafı gediğine oturtursun ama karşındaki kırılabilir ya da saygısızlık olabilir. Sonra karşındakinin gönlünü almak için çok uğraşırsın. Bir çok öğretmenle ve arkadaşımla bu yüzden papaz oldum. Dini konularda takıntılı bir arkadaşımla evrim hakkında konuşurken açığını yakaladığım yerden lafı koymuştum. Kız cevap veremedi ağlamaklı oldu ve bir daha bu konuyu tartışmayalım dedi. Gönlünü almak için çok uğraşmıştım.
  • ınsan ıcıne karısmadan yenı ınsanlar tanımadan sadece tekrara dusersın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer1905

Öncelikle kendine güven ve zeka ile alakalı. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kitap okumakta etkiler. Ama her zaman hazırcevap olmak iyi bir şey değildir uyarayım. Bin düşün bir söyle diyen boşuna dememiş. Bazen düşünmeden lafı gediğine oturtursun ama karşındaki kırılabilir ya da saygısızlık olabilir. Sonra karşındakinin gönlünü almak için çok uğraşırsın. Bir çok öğretmenle ve arkadaşımla bu yüzden papaz oldum. Dini konularda takıntılı bir arkadaşımla evrim hakkında konuşurken açığını yakaladığım yerden lafı koymuştum. Kız cevap veremedi ağlamaklı oldu ve bir daha bu konuyu tartışmayalım dedi. Gönlünü almak için çok uğraşmıştım.

hazırcevap olarak kastettiğim biri benden mantıklı bir açıklama beklediğinde ya da sözlü saldırı pozisyonu aldığında seviyeyi kaybetmeden onu susturmak bir nevi savunma sporu olarak tercihimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: MDemirbas14

ınsan ıcıne karısmadan yenı ınsanlar tanımadan sadece tekrara dusersın

tabikide onu çok iyi farketmiş bulunuyorum
  • Ne kadar sakin olursan o kadar cevap vermen kolay olur.
    İlk başta stres yönetimin iyi olması lazım.
    Kitapların işe yaraması sürekli okuduğunda olur.
  • izmirlee2002 İ kullanıcısına yanıt
    O keskin zeka ve manipülasyon yeteneği istiyor. Her zaman duruma uygun sözleri bulman imkansız. O yüzden konuyu dağıt. Tabi tamamen ilgisiz bir konuya da zıplama. Yani karşındaki insanı yönlendir. Tabi bu biraz konuyla ilgisiz oldu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MDemirbas14

ınsan ıcıne karısmadan yenı ınsanlar tanımadan sadece tekrara dusersın

tabikide onu çok iyi farketmiş bulunuyorum

Çok sosyal bi insan olman lazım yada çok fazla sosyal bi işte çalışman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müptezel Değilim

bi kız arkadaşım var kıza bi laf atıyım saniyede beni yerin dibine gömer. Haftada 1 kitap okuyo, yada en kötü iki haftada 1 kitap bitiriyo. Konuşkan, muhabbettinden keyif alınan biri. Esprilerinide severim :) kültürlüde kız. Bol bol kitap oku ama anlayarak oku, şiir kitapları al onlarıda anlayarak oku, soyut düşünme yeteneğini geliştirmen gerek birazda , şiir faydalı olucaktır, şiir oku ve kendine özgü şiirler yaz , söz yaz. Onun dışında, günlük tutmak kesinlikle bugünden itibaren başla, çünkü insan başkalarına yada kendine anlatamadıklarını eline kalem kağıt alınca çok rahat anlatabiliyo, duygularını daha iyi ifade edersin. Mesela hikayede yazabilirsin, burdada yaratıcı düşünce tarzını geliştirmiş olursun.

Aynen benimde üniversite zamanlarında böyle bir kız arkadaşım vardı, sürekli laf sokmalar, laf çakmalar. Bir gün yeter dedim ben çaktım...

ağzına iki tane ayrıldık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ares -- 16 Ocak 2014; 2:12:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

Bol kitap oku bence cok yararli

sadece kitap okumak ne kadar yeterli ama gözlemliyorum çevremdeki yöneticileri siyasetçileri filan mesela onlar gibi olmak istiyorum ama olabilceğim inancım çok düşük acaba doğuştan varolan bi vasıfta olabilir mi

Tek derdin bu olsun abisi

• quote:

Orijinalden alıntı: gol mü ofsayt

quote:

quote:

sadece kitap okumak ne kadar yeterli ama gözlemliyorum çevremdeki yöneticileri siyasetçileri filan mesela onlar gibi olmak istiyorum ama olabilceğim inancım çok düşük acaba doğuştan varolan bi vasıfta olabilir mi

kişisel gelişim uzmanısın sanırım :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Daha bitmedi, okuyoruz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Daha bitmedi, okuyoruz

hadi hayırlısı o halde

• quote:

Orijinalden alıntı: Ares

quote:

Orijinalden alıntı: Müptezel Değilim

bi kız arkadaşım var kıza bi laf atıyım saniyede beni yerin dibine gömer. Haftada 1 kitap okuyo, yada en kötü iki haftada 1 kitap bitiriyo. Konuşkan, muhabbettinden keyif alınan biri. Esprilerinide severim :) kültürlüde kız. Bol bol kitap oku ama anlayarak oku, şiir kitapları al onlarıda anlayarak oku, soyut düşünme yeteneğini geliştirmen gerek birazda , şiir faydalı olucaktır, şiir oku ve kendine özgü şiirler yaz , söz yaz. Onun dışında, günlük tutmak kesinlikle bugünden itibaren başla, çünkü insan başkalarına yada kendine anlatamadıklarını eline kalem kağıt alınca çok rahat anlatabiliyo, duygularını daha iyi ifade edersin. Mesela hikayede yazabilirsin, burdada yaratıcı düşünce tarzını geliştirmiş olursun.

Aynen benimde üniversite zamanlarında böyle bir kız arkadaşım vardı, sürekli laf sokmalar, laf çakmalar. Bir gün yeter dedim ben çaktım...

ağzına iki tane ayrıldık

• Bendede aynı sorun var :/
    Siz basarabildiniz mi ? Bunu değiştirebilir miyiz? Yoksa doğuştan mi ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.