Şimdi Ara

Hayvansal hücrede nişasta hidrolizi olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
34.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Demin birey gelişim b de bir soruda karşilaştim hidroliz edilemez diyor cevap anahtari ama ben edilebilir diye biliyorum. Ss atmayi becerebilirsem atcam.

Edit: soruyu buladim belkide başka biryerde gördum bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p-216 -- 6 Eylül 2015; 20:44:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanda nişasta sindirimi hücre dışında olur. İnsanda hücre içinde nişasta hidrolizi yapılamaz. Nişasta, glikozun bitkisel depo şeklidir. Yani hayvanlar dışarıdan hazır olarak bu besini alırlar. Ve hücre dışı sindirim yapıldıktan sonra hücreye glikoz şeklinde alınırlar. Hücre içine alındıktan sonra tekrar nişastaya çevirme şansı olmadığından(nişasta bitkiseldir) hayvan hücreleri içinde nişastaya rastlanmaz. Dikkat edin hayvan vücudunda rastlanabilir ancak hücre içinde rastlanmaz.
    Etüt/Dershane notları ve birkaç ekstra kaynak kullanıyorum(Çoğunlukla FEM Simetri'yi kullanıyorum). Not tutarak ve sık sık tekrar yapmaya çalışıyorum. Soru bankası olarak ne kadar farklı kaynak bulursak o kadar iyidir. (Şuan Palme, Karekök, Birey-C, FDD çözüyorum)

Kaynaklar tabiki önemli ama daha da önemlisi tekrar :)
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hayvansal Hücrelerde Nişasta Hidrolizi

Giriş

Nişasta, bitkilerde bulunan bir karbonhidrattır, hayvan hücrelerinde ise bulunmaz. Bu nedenle, hayvansal hücrelerde nişasta hidrolizi gerçekleşmez.

Nişasta Hidrolizi

Nişasta hidrolizi, nişastanın su molekülleri kullanılarak daha küçük moleküllere parçalanma sürecidir. Bu süreç, nişastayı glikoz ve diğer şekerlere dönüştürür.

Nişastayı Sindiren Canlılar

Nişastayı sindirebilen canlılar, nişastayı parçalayabilen amilaz enzimi üretirler. Bu canlılar arasında insanlar, çoğu hayvan ve bazı bakteriler bulunur.

Hayvan Hücrelerinde Nişasta Hidrolizi Olur mu?

Hayvan hücreleri nişastayı sindiremediği için hayvansal hücrelerde nişasta hidrolizi gerçekleşmez.

Lizozom ve Nişasta Hidrolizi

Lizozomlar, hücre içi sindirime yardımcı olan organellerdir. Bununla birlikte, lizozomlar nişastayı sindiremezler. Nişastayı sindiren enzim olan amilaz, hayvan hücrelerinde lizozomların dışında bulunur.

Özet

Nişasta, hayvan hücrelerinde bulunmaz ve bu nedenle hayvansal hücrelerde nişasta hidrolizi gerçekleşmez. Nişastayı parçalayan canlılar, amilaz enzimi üretirler ve bu enzim hayvansal hücrelerin dışında bulunur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hücre içerisinde edilmez bu yüzden doğru demiş misal insanda hücre dışında sindirim edilir değil mi? bu noktaya dikkat etmek gerekiyor hücre içi ortam ile dışı ortam çok farklıdır.
  • İnsanda nişasta sindirimi hücre dışında olur. İnsanda hücre içinde nişasta hidrolizi yapılamaz. Nişasta, glikozun bitkisel depo şeklidir. Yani hayvanlar dışarıdan hazır olarak bu besini alırlar. Ve hücre dışı sindirim yapıldıktan sonra hücreye glikoz şeklinde alınırlar. Hücre içine alındıktan sonra tekrar nişastaya çevirme şansı olmadığından(nişasta bitkiseldir) hayvan hücreleri içinde nişastaya rastlanmaz. Dikkat edin hayvan vücudunda rastlanabilir ancak hücre içinde rastlanmaz.

• Biyolojiye nerden çalışıyorsunuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: imparatorice

Biyolojiye nerden çalışıyorsunuz :)

Etüt/Dershane notları ve birkaç ekstra kaynak kullanıyorum(Çoğunlukla FEM Simetri'yi kullanıyorum). Not tutarak ve sık sık tekrar yapmaya çalışıyorum. Soru bankası olarak ne kadar farklı kaynak bulursak o kadar iyidir. (Şuan Palme, Karekök, Birey-C, FDD çözüyorum)

Kaynaklar tabiki önemli ama daha da önemlisi tekrar :)

• Hayvansal hücrelerde hidroliz olamaz. Ama hayvanlarda olabilir. Mesela ağzında Nişasta hidroliz olur.
  • Teşekkürler önerileriniz için :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amino asit penis küçültür mü?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.