Şimdi Ara

Hayvanlarda aile kavramı varmıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bende var.
  • İnsan dışındaki diğer hayvanlarda da vardır bence.

Çocukken, karıncaların insanlar ve diğer canlılar hakkında bilgi almak, onlardan korunmak vs. konularda bilgi edinmek için sınıfta toplanmış gibi bir arada bulunduklarını sanardım. Aksi kanıtlanmış mıdır?

Kendi aralarında kendi anlaşma şekilleriyle bunu yapıyor olamazlar mı?
  • Memeli hayvanlarda çocuk anne baba olayı vardır.Yumurta ile üreyenlerde sadece anne çocuğa belli bir müddet bakar diye biliyorum
  • Bence vardır bu yüzden birbirini kolluyorlar sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonOfPatriot

Bende var.

Hayvanlarda aile kavramı vardır hatta insanlardakinden daha gelişmiş düzeydedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: araknid
    Memeli hayvanlarda çocuk anne baba olayı vardır.Yumurta ile üreyenlerde sadece anne çocuğa belli bir müddet bakar diye biliyorum

belli bir döneme kadar olabilir ama sonrası karışık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Köpekte ki hastalık nedir ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu değişkendir.Bazılarında vardır,bazılarında yoktur.Biraz belgesel izlersen iyi olur.
  • Sevgi saygıya dayalı bir aile kavramı olmadığı kesindir.
  • Bildiğim kadarıyla en gelişmiş aile kavramı fillerde.
  • İnsanlar konuşa konuşa; hayvanlar koklaşa koklaşa ...
  • Her insanda bile tam olarak aile kavramı olmayabiliyor. Mesela benim ailem babam annemdir akrabalarımdır ama ben kendim ayrı bir aile kurmayı hiç düşünmedim, düşünmüyorumda. Evlenip çoluk çocuğa karışmak tamamen toplumsal baskıdan kaynaklı bence, yaşım ilerledikçe daha çok hissediyorum bu baskıyı ama aileden değil neyseki. Evlenip balayına gideceğime bekar kalıp alayına giderim demişler, en güzeli Tek eşlilik uymaz değil aslında bana uyar ama aynı evde kalmak aynı yatakta yatmak, aynı şeyleri kullanmak, sürekli yanında olması, yanlız kalamamak vs.. benim gibi egoist birine rahatız edici, huzursuz edici geliyor. İstediğimde açılıcak (on), istemediğimde kapanacak (off) birini bulsam bile onuda (ki Türkiyede ki evliliklerin çoğunda kadının durumu zaten böyle) onuda ben istemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.