Şimdi Ara

Haydi, Browser Oyunu Yazıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. bu konuyu merak edip veya yardımcı olmak için okuyan arkadaşlara söyle anlatmak istiyorum. yaklasık 7-8 sene visual basic ile, 3,5 sene asp ile, 1 ay delphi ve 2 hafta c# ile haşır neşir olmuşluğum var.

    web tasarım ve desktop programlama konusunda bilgim oldukça yüksek. web tasarımda turkiyeden ve çinden firmalarla çalışmaktayım. desktop programlamada ise arnavutluk, fransa ve amerikada referansalarım mevcut (ağırlıklı olarak malware programlama).

    bilgisayarda uğraşacak başka bir işim olmadığından web tabanlı bir oyun yazmak aklıma gelen fikirlerin en ağır basanından oldu. forumda birçok konu okudum benzer. algoritma ve mantık konusunda hiçbir sıkıntım yok.

    son zamanlarda takıldıgım bir turk oyun sitesi var. swon6 (system wonders 6). daha çok herkese ogame kopyası gibi gelebilir. aslında ogame'den farklı olarak çok köklü özellikleri pek bulunmamakta. bende bu tür bir oyun yazmak istiyorum. fakat henuz tam kafama yatan fikirler bulamadım.

    dil konusuna gelince. php bilgim fazla yok. asp.net kullanmışlığım da yok fakat visual basic bilgimden dolayı pek zorlanacağımı düşünmüyorum. zaten swon6 asp.net dilinde kodlanmış.

    diğer kalan ajax ve javascript bilgilerim ortadan biraz daha az duzeyde. bir oyun için ne kadar javascript bilgisi gerekebilir pek düşünmedim ama pek fazlada gerekebileceğini sanmıyorum. artık birçok yardımcı kitaplıklar mevcut. jquery bunlardan biri sadece.

    şimdi sizden parlak fikirlerinizi ve hayal aleminde ulaşabileceğiniz max düzeyde mantıklı veya saçma fikirler istiyorum. zaten oyunun reel dunyaya yatkın olup olmaması problem olmaz tabii.

    endüstri ve muhendisler için geliştirilmeye açık bir oyun fikri var aklımda ama ben daha çok bütün kullanıcılara hitap edecek bagımlılık yaratacak ve geriye dönüp bakan kullanıcılar ben boşa oynamışım demiyecekler. en azından reel para ile kazanan arkadaşlara ödül vermeyi amaçlıyorum. kişilerin mantıklarını, stratejik düşünmelerini ve zekalarını geliştirmek asıl hedeflerimden.

    photoshop bilgim alt duzeyin ufakça üstünde yer alıyor. ama bunun bana problem olacağını sanmıyorum. ziraa photoshop bilgisi üst düzey olan çalıştığım firmanın bir elemanı yardımcı olacak.

    burada yazılan yazılar benim için önemli. yardımlarınıza devam da edebilir veya sadece ortaya bir fikir atıp geçebilirsiniz. kazancınız ise bir oyun yazılmasına yardım edip anonim olmak değil oyun içinde isimlerinizin duyurulması olacaktır. bunun nerelerde ve nasıl gösterileceğini pek düşünmedim ama şaşalı birşey olmasını gönülden istiyorum.

    suan için aklıma gelen tartışmaya açık konular şöyle:
    1. asp veya asp.net kullanılması
    2. oyun mantıgı, temel fikri (şehir yönetimi, strateji, fantezi futbol vs.)

    fikir demişken vendetta'nın şu sözünden dem vurmadan geçmek istemiyorum : "Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirler kurşun geçirmez!".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 20 Mayıs 2010; 23:46:21 >







  • Asp.net bu işe çok uygun geliyor bana göre.
  • Haydi kızlar okula.

    Bak şöyle yapalım, bugün çok canım sıkılmıştı, geçenlerde 40-45 dakka üstünde çalıştığım bir space shooter oyunu vardı, bugün raftan alıp biraz daha geliştirdim, svnye attım, istersen tedarik etde onun üstünde çalış.

    http://code.google.com/p/xnaspacegame/

    Son olarak bir atasözünden dem vurmak istiyorum diycem ama aklıma bu duruma uygun bitane gelmedi, Brehehey.
  • günümüzde web tabanlı pekçok oyun var stratejiden tut da futbola kadar.yapacağın oyunun bunlardan daha iyi olmasını istiyorsan hem daha iyi bir senaryo hemde daha iyi görsel temalar oluşturman lazım.en çok tutulan oyunlaerda gördüğüm şey o oyunların insanlara gerçek hayatta yaşayamayacağı oolaylar veya durumlar sunmak.mesela nfs de mersedeslere ,bmw lere sahip olmak,şehir içinde çılgınca gitmek falan.yine futboll managerda da bunu görebilirsin.bir klube hakim olmak oyuncu almak satmak falan.yani sende insanların %99 unun yaşayamayacağı ama yaşamak isteyeceği birşey bulmalısın.mesela neyse fikrim bana kalsın bende okul bitince bunlarla uğraşmak istiyorum da.
  • evet haklısınız. asp.net ile kodlamayı dusunuyorum bende. tabii ki insanların yaşamyı isteyipte yaşayamadıklarını onlara yaşatabilmek önemli. en azından kendilerini mutlu hissedecekleri kesin. ama bir ilham ve fikir kaynağı olması açısından sizlerinde yardımına ihtiyacım var tabii. hala nerden ve hangi fikirle başlayacağımı bilemediğimden boşa zaman kaybediyorum.

    @sehlor ilgin için teşekkür ederim. henuz projene bakamadım fakat emin ol bakıp inceleyeceğim. geliştirmeyi düşünürsem sana pm'den haber veririm.

    haydi arkadaslar, hala yardımlarınızı - fikirlerinizi bekliyoruz.
  • benim bilgim olsa bende yapmak isterim aklımda proje var resimler şehirler ve harita için çok güzel fikrim var eğer bana ve projelerime ulaşmak istiyorsan msn ekle foruma pek dalmıyorum.. abdullahcakiroglu@hotmail.com.tr
  • @eseslee1 teşekkür ederim yorumun için. zaten senle msn ile de konustuk. tum oyunlardan farklı bir fikir bulamazsak herhalde ogame ve swon6 benzeri daha gelişmiş bir oyun tasarlayacağımızı da ifade etmek isterim. tabii bu da bir tartışma konusu olabilir.

    +1 konu güncel.
  • ekonomik strateji için aklımda olan bir fikri (bir iş kolunun modelini) paylaşabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuduk -- 24 Mayıs 2010; 0:13:33 >
  • Sana tavsiye edebileceğim bir oyun var.. savasim benim en zevk alarak oynadığım oyunlardan biriydi.. Zamanında az kasmadım o oyunu.. Ama büyüdükçe cıvıttılar oyunu ve en sonunda kapattılar yine.. Daha önce yine aynısını yasaşamışlar.. Zaten nickime de bakarsan savaşımdır. O denli bağımlısıydım. Şimdi oyun oynamıyorum ama savasim olsa yine oynarım o oyunu.. Bence onu araştır ve aynısını yap ;)
  • @kuduk yorumun için teşekkurler. her turlu yardıma ve fikire açığız. merakla yeni yorumları ve yardımlarınızı bekliyorum. yaratıcı fikirlerde tabii ki. ayrıntılı olarak düşüncelerinle ilgili ufak bilgiler verip ana fikri belirtirsen minettar kalırım. şuana kadar fikir listemizde 2 adet kayıt mevcut. seni de aramızda görmek isteriz.

    @savaşım yorumun için sana da teşekkur ederim. bahsettiğin oyunu biraz araştırdım ve scriptini buldum galiba. üzerinde baya çalışırsak grafik, kodlama ve güvenlik açısından iyileştirilebilir/geliştirilebilir. oyun mantıgınıda biraz değiştirebiliriz belki.

    ama tam emin değilim. dediğin oyunu editlemek birşeyler katmak mı yoksa sıfırdan bir fikirle oyun kodlamak mı ? Karar vermek cidden şimdi daha da zorlaştı =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 23 Mayıs 2010; 1:41:29 >
  • Oyunun mantığı oldukça zevkli ve güzel bir mantık... Scripti nerde bulduğunu çok merak ediyorum :)
  • :) buldum bir yerden işte orasını karıştırma. oyun mantıgını buraya yazabilirsen çok güzel olacak dostum. en azından başka arkadaşlarda bu oyun mantıgını güzel bulurlarsa destek verebilirler. çoğunluğa ayak uydurmak gerek tabii. komple aynısını sunmak değil amacımız. kökten değişiklik yapmak gerekecek. birşeyler katmadan olmaz tabii. altyapıyı güçlendirmek yeni ürünler eklemek ve istatistikleri gerçekçi yapmak vs. tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için.

    +1 konu güncel.
  • Arkadaşım amaç kendi ordunu kuruyosun... İstihbarat teknoloji seviyeleri var onları geliştiriyosun rakiplerinin savunma ve saldırı güçleri hakkında bilgi sahibi oluyosun.. Maksat rakiplerinin paralarını almak.. Zaten scripti kendin çalıştırdıysan bir miktar anlamışsındır ;) Yani oyunu ben sana nasıl anlatayım :D
  • scripti çalıştırmadım cunki mysql olarak hazırlanmış :) mssql'e çevirip çalıştırmam gerekiyor localde. mysql destekli hostumda yok maalesef. bu yuzden söylemiştim. birde senden ricamın nedeni bu yorumları okuyan arakdaşların bahsettiğimiz Savaşım oyunu hakkında ufak bilgiye sahip olmalarıydı :) ilgin icin tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesasd -- 24 Mayıs 2010; 1:23:21 >
  • Bi mesaj yazmışsın ama ne yazdığını göremiyorum...
  • Savaşımı ben de çok sevmiştim özel üyelik aldığım tek oyundu.Scripti bende de vardı kapandıktan sonra araştırırken elime geçmişti.Biraz araştırısan bulabilirsin.
  • @UR aynen benimde o premium üyeliğe sahip olduğum tek oyundur. Oyun oynamayı hiç sevmem ama savaşım olsa yine deliler gibi oynarım :)
  • bu oyun neymiş böyle ya :) çoğunluk olarak bu oyun üzerinde duruyoruz. acaba sıfırdan benzerini kodlasak mı ? oyun mantıgı üzerinde deli gibi değişiklikler yapma planlarım var aslında ama...
  • Oyun hakkında genel bir bilgi buldum. İncele istersen:
    http://www.knightonline.net/savasim-469/savasim-oyun-klavuzu-158179.html
  • Ama oyun çok sadeydi.Eğer siz bu işte ciddi iseniz gerçekten birşeyler yapmak istiyorsanız oyun fikirleri verebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.