Şimdi Ara

Hayatınızdan insanları çıkarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben sıkıntılı ve iç içe bir mahallenin içinde büyüdüm. Arkadaşlarımdan bazıları kötü yollara düştü bazıları okulu bıraktı vs. Ama yine de senelerce onlarla beraber takıldım. Ben sonunda kendimi geliştirmeye başladım şu an Boğaziçinde okuyorum ve kendimi daha da geliştireceğimden eminim. Kendimi geliştirmeye harcadığım süre de dinlenmeye de ihtiyaç duyuyorum. Ama sorun şu ki dinlenmeye ihtiyaç duyduğum sürede sürekli bir mahalledeki abilerimizden aramalar geliyor açsan 1 saat konuşuyorlar açmazsan tripler tehditler vs. Artık gına geldi. Ailemi haftada 1 arayan ben mahalledekilerle daha fazla konuşmak zorunda kalıyorum. Telefona bakmasam bir anda iletişimi kessem ailemdekilere soruyorlar niye telefonlara bakmıyor diye. Onlar da ne desin sorun yok diyip beni arıyorlar. Biriyle de aynı apartmanda oturuyoruz. Ben de bu durumu aileme de taşımak istemiyorum. Ayriyeten aynı apartmanda oturunca, memlekete geldiğimde sürekli karşılaşıyoruz. Memlekete geri geldiğimi haber etmesem bile mecburen yine beraber takılmak zorunda kalıyorum kendi keyfime harcayacağım süreyi. Dışarı çıkmazsan yine tripler tehditler. Ben kaç yaşında hayatını yoluna koymaya çalışan biri olarak böyle bir ortamdan nasıl kurtulacağım?

• Borç para iste her aradiklarinda aninda aramayi keserler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam belirtmeyi unutmuşum. Onların bana borcu var ve onları hayatımdan silebilirsem borcumu geri almak umrumda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhaseEdge

Hocam belirtmeyi unutmuşum. Onların bana borcu var ve onları hayatımdan silebilirsem borcumu geri almak umrumda değil.
    Hattini degistir ailen numarani paylasmasin bir sure sosyal medya kullanma ve en onemlisi calistigini yogun oldugunu soyle bir sure aile evine gitme mesafe koymus olursun yeteri kadar vazgecerler borc aldilarsa senden yeniden el altinda tutuyolardir seni kullanmak icin

• Telefonu aç hoparlöre ver arada he he evet de

• Görünen o ki hattımı değiştirdikten ve ailemi uyardıktan sonra işlerin nasıl gideceği konusunu zamana bırakmam gerekiyor.
  • Hocam aynı mahallede oturunca ve sabıkası olan tiplerle arkadaş olunca böyle şeyler yapamıyorsunuz açıkcası. Telefondan mahalleye gelince gördüğüm yerde bıçağı saplarım, sapladıktan sonra da evire çevire döverim gibi tehditler alıyorsunuz. Bu tehditleri daha önceden başka arkadaşlarım aldı ama onların da yapacak bir şeyi olmadığı için mecbur mahallede takılıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu insanları anlayamıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam aynı mahallede oturunca ve sabıkası olan tiplerle arkadaş olunca böyle şeyler yapamıyorsunuz açıkcası. Telefondan mahalleye gelince gördüğüm yerde bıçağı saplarım, sapladıktan sonra da evire çevire döverim gibi tehditler alıyorsunuz. Bu tehditleri daha önceden başka arkadaşlarım aldı ama onların da yapacak bir şeyi olmadığı için mecbur mahallede takılıyorlar.
    Hocam o ne ya, o nasıl arkadaş sen adamların kölesi olmuşsun bildiğin o bıçağı alır çevirir ...... sokarım demen lazım

• İşte sorunun sebebi bu, normal bir arkadaş çevresi değil. Herkes birbirinin arkasını kollasa da aklı olanın olmak isteyeceği bir yer değil. Laf söylesen söyletmezler. Artık çocuk değilsiniz bir şeyler öğrenin abilerinize saygı falan. Abilerin ne diyosa o olur tavırları. Haklı değilseler sinir krizleri geçiriyolar. Böyle insanlar sinir krizi geçirince de ne olacağını tahmin edersiniz. Bıçağı alıp çeviremiyorsunuz öyle durumlarda da. Gerçekten çok salak bir durum.
  • quote:

İşte sorunun sebebi bu, normal bir arkadaş çevresi değil. Herkes birbirinin arkasını kollasa da aklı olanın olmak isteyeceği bir yer değil. Laf söylesen söyletmezler. Artık çocuk değilsiniz bir şeyler öğrenin abilerinize saygı falan. Abilerin ne diyosa o olur tavırları. Haklı değilseler sinir krizleri geçiriyolar. Böyle insanlar sinir krizi geçirince de ne olacağını tahmin edersiniz. Bıçağı alıp çeviremiyorsunuz öyle durumlarda da. Gerçekten çok salak bir durum.
    Anladım, çok enteresan. O zaman okul bitene kadar memlekete gitme en iyisi yazları falan iş bul çalış

• Hocam bu nasıl bişe ya çok şaşırdım açıkçası.. Çok kötü bir durum.

Normal insanlar olsalar çözüm basit direkt hayatından çıkaracaksın numaranı değişeceksin vs ama bu durumda sanırım en iyi çözüm sen hayatını kurup eline gücünü alana kadar sabretmek sonra başka bir şehire vs taşınıp izini silmek. Numaranı falan da değişirsin ailene de dersin onlar da sana yönlendirmezler tekrardan.

Edit : Bir de şöyle bir durum da var muhtemelen o insanlar seni çok fena kıskanıyorlar. Kendileri bir bok olamamış ipsiz sapsız adamlar sen başarılı olmuşsun seni kıskanıyorlardır. Bu ülkede sırf çalışkan işini iyi yapıyor diye iş arkadaşını öldürenler var. Kendine dikkat et hocam adım adım uzaklaş onlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Doctor -- 22 Nisan 2020; 13:28:50 >
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Umarım uzaklaşabilirim hocam. Geçen sene normalde taşınacaktık buradan, 10 bin tlden kurtaramayıp evi başka biri satın aldı taşınamadık. Taşınmamız bazı nedenlerden ötürü 3 yıl ertelendi. Keşke bir an önce taşınsak da uzaklaşsam bu ortamdan. Taşınsak da ailemle muhattap olmasalar.
  • seni çıkarları için kullanıyorlar
  • microsoft1998 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası amaçları olduğunu sanmıyorum ama borçlarını ödüyorlar. Gerçi borçlarını ödemeleri çok umrumda değil ben bu gereksiz hesap verme stresinden kurtulmak istiyorum.
  • Temelli kurtulmanın tek yolu taşınmak ve numarayı değiştirmek.
  • > sonunda kendimi geliştirmeye başladım şu an boğaziçinde okuyorum <. Bundan sonrasını okumadım

Sadece uni okuyarak gelişemezsin. Bu yanlış bir ifade.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 22 Nisan 2020; 15:21:29 >
  • Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    Okumayabilirsiniz, sadece üniversite okuyarak gelişeceğimi iddia etmemiştim. Ayriyeten java, sql ve spring öğreniyorum. Bunun yanında japonca ve ispanyolca öğreniyorum. Bu yüzden dinlenmek istediğim zamanı kendime ayırmak istiyorum. Ayrıca takdir edersiniz ki kenar mahalleden derece çok kolay yapılmıyor. Sonuçta sınava hazırlanırken bir şeyler öğrenmekte kendini geliştirmek olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Okumayabilirsiniz, sadece üniversite okuyarak gelişeceğimi iddia etmemiştim. Ayriyeten java, sql ve spring öğreniyorum. Bunun yanında japonca ve ispanyolca öğreniyorum. Bu yüzden dinlenmek istediğim zamanı kendime ayırmak istiyorum. Ayrıca takdir edersiniz ki kenar mahalleden derece çok kolay yapılmıyor. Sonuçta sınava hazırlanırken bir şeyler öğrenmekte kendini geliştirmek olur diye düşünüyorum.
    Boş vakitlerde genel bilginizi geliştirmeniz takdire değerdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.