Şimdi Ara

Hayatımın dönüm noktası konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben Sakarya Üniversitesinde mimarlık okuyorum.4.senem.Sakaryalıyım,evden gidip geliyorum.Ama çok büyük sıkıntılarım var.Şöyle ki annem akciğer kanseriydi 2 yıl boyunca hastalığıyla mücadele ettik.Bu yaz annem vefat etti.Bu süreç içerisinde okula çok odaklanamadım ama hep okula gitti.4. senem olmasına rağmen 2. sınıf projesi alıyorum.Okulum 2 yıl uzamış durumda.4 yıllık okul,6 yıllık olmuş durumda.Ama proje hariç diğer dersleri verdim(4.sınıf hariç).Okulu 7 yılda bitirmem gerekiyor en fazla.Annemin vefatından sonra kendimi ok güçsüz hissediyordum ve bu dönem okulu dondurdum.Yani 6.5 yıl olmuş oldu.Ama dondurduğum dönem 7 yılın içine dahil olmayacak.Geçemediğim yılları Sakarya üniversitesinde toparlama gibi bir şansım yok.Çünkü yaz okulu yok.Ve projeyi başka okulun yaz okulunda almayı da kabul etmiyorlar.Hocaları disiplinli ve ciddi kurumlarda yaz okulu olmaz düşüncesindeler.Sakarya Üniversitesinin eğitimi iyi.Ama benim artık projeden geçmeme gibi bir lüksüm kalmadı.İki defa projeden geçemezsem okuldan atılcam.İki defa daha geçemezsem okuldan atılcam düşüncesiyle panik yapıyorum.Mimarlıkta yaz okulu olan üniversiteleri araştırdım.Trakya Üniversitesinde böyle bir imkan var.Eğer her yaz yaz okuluna gidersem ve hepsinden geçersem okulumun bitmesine 3 yıl kalmışken bu süreyi 2 yıla düşürme şansım var.Ama ben Sakaryalıyım ve evden gidip gelmek rahat oluyor.Ve Sakarya Üniversitesi daha yüksek puanla alıyor.Burada mimarlık açılalı 3 sene olmasına rağmen çok ilerleme kat etti,eğitimi çok iyi.Lisede okul birincisiydim,idealist bir kişiliğim vardı.Hayat karşımıza neler çıkarcak bilemiyoruz.Çok zor bir dönem geçirdim ve okul hayatım mahvoldu.Şimdi size sorum Sakarya Üniversitesine devam mı etmeliyim,Trakya Üniversitesine geçiş yapıp,daha iyi üniversite hırsından vazgeçip işimi riske atmayayım mı?Yorum yapar mısınız lütfenn.Yardımcı olur musunuz?







  • Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. Eğer Sakarya da bitirmek çok sıkıntılı olacaksa ve özellikle atılma riski varsa büyük sıkıntı ben değiştirin derim. Okulların puan farkına da çok takılmaya gerek yok aynı diplomayla aşağı yukarı aynı eğitimle çıkılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum için teşekkürler.Ama daha fazla kişi yorum yapabilir mi?Çünkü kendim karar veremiyorum
  • kimse cevap yazmıyor:/
  • https://forum.donanimhaber.com/merkezi-yerlestirme-puanina-gore-yatay-gecis-ve-ornek-dilekce-ana-konu--82073060

    MERKEZİ EK1 İLE BAŞKA OKULA GEÇİN İLLA İSİM YAPMIŞ OKULDAN MEZUN OLUN DİYE KAİDE YOK.
  • Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin.Başınıza gelen bu zorluklar sizin imtihanınız.

    “İnsanların en çok musibete uğrayanları evvela peygamberlerdir, sonra derecelerine göre (veliler ve salihler) gelir. Kişi dinine göre bela ve imtihanlara maruz kalır. Eğer dine bağlılığı varsa, belası daha da artar. Fakat dininde gevşek yaşıyorsa ona göre musibetlerle karşılaşır. Kişiye belalar gelir gelir de artık onun üzerinde hiçbir günah kalmaz.” (Tirmizi, Zühd 57; Ahmed b. Hanbel, I/172, 174)

    "Bir kul kendisi için (cennette) hazırlanmış olan makama ameliyle erişemeyecekse, Allah onun bedenine veya malına veya çoluk çocuğuna bir bela verir de bu belaya sabrı sebebiyle o makama eriştirilir." (Ahmed b. Hanbel, V/272)

    Sizin yapmanız gereken sabretmek,güçlü olmak.

    Sizin yardım istediğiniz konuya gelince,bu sorunun cevabı karakterinize,aileniz arasındaki bağa göre değişir.

    Kendim için konuşmak gerekirse ben değiştirmezdim.Atılma ihtimalim olsa bile değiştirmezdim.Çünkü ben geçmeyi kafama koyduğum dersi geçerim.Gece gündüz çalışırım geçerim.Evim de Sakarya'da olurdu.Hem babam/kardeşlerim annemin vefatından sonra yanımda bana destek olurdu.Hem de yeni okul/yeni şehir/yeni çevre/yeni hocalara alışmak zor olurdu.Üstelik yurtta kalacağım için bu zorluk daha da artardı.Ev rahatlığından yurda geçmek,bu zorluklarla beraber odadaki insanlarla uğraşmak daha da zor olurdu.Hem Mimarlık'da çok malzeme kullanılıyor,çalışma ortamı da sıkıntı olurdu.

    Ama sizin karakterinizi bilemeyeceğim.Yaşadığınız durumda okul dondurduğunuza göre hassas bir yapınız var.Kendime güvenemiyorum,dersten geçemeyebilirim diyorsanız,risk almayın değiştirin.Ama yazdığım zorluklarla da karşılaşacağınızın farkında olun.Eğer değiştirirseniz tavsiyem,maddi durumunuz iyiyse tabii tek odalı yurtta kalmanız.

    Sizin bu dönemler hayatınızın en zor dönemleri.Güçlü olun,sabredin.Allah sabredenlerledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızgın boğa -- 12 Aralık 2017; 2:12:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.