Şimdi Ara

Hayat amacını bulmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KNO3

hayatın amacı nefes almaktır.ötesi yoktur, hapishanedeki insanlar neden intihar etmez?ya da müebbet hapis cezası yiyenler neden intihar etmez, tek amaçları hayatta kalma içgüdüsüdür insanoğlunun, kimisi bu güdünün üstesinden gelerek intihar edebilir, onlar istisnadır bence,işte onlar korkusuz olanlardır çoğu kişiye göre korkak olarak adlandırılsalarda yaptıkları şey aslında en korkusuzca şeydir.

Bu kadar amacsiz bi insan gormedim kanka :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki ölürken söylediklerimiz ardımızdan söylenenler kadar önemli değildir. Öldüğünüzde, birisinin sizin arkanızdan söyleyeceği en güzel şey nedir? En kötüsü nedir? Kim olduğunuz ikisinin arasındadır veya belki kelimeler bir hayatı tanımlamak için kifayetsizdir. Belki yaptıklarınız tanımlar.
  • Kardeşim bu dünya gerçek dünya olan ahiret için bir imtihandır ölüm hakikattir her canlı ölümü tadacaktır.Anlıyacağın ehli sünnet itikadındaki (yani peygamber efendimizin yolu üzerine olan) hocaların sohbetlerini dinle veya kitapları oku. Sen boşluğa düşmüşsün yani çabalıyoruz böyle ama ne için eninde sonunda öleceğiz gibisinden bu boşluğuda dine bağlanmak kapatır 5 vakit namaz kılmanın verdiği huzur dünyada hiçbir şeyde yoktur. Kendini çok rahatlamış hissedersin ve ebedi alemde çok güzel yerlere gelirsin git araştır birazcık dünyaya ygs lys için gelmedik he tabiki bu demek degilki dünyayı bosver hem dünya icin hemde ahiret için çalışmalısın iyi bir yaşam için tabiki çalışmalısın ama herşeyde dünya malı değil tabiki anlatabildiysem ne mutlu bana

• Ahiret inancı olamaz mı? Bu dünyada çektiği acıların boşuna olmadığı, sonunda ödüllendirileceği inancı ve bunu intihar ederek elinden kaçırmak istememesi?
  • Mezun1739 M kullanıcısına yanıt
    bu konudan bunu anladıysan helal olsun başka bişey demiyorum. Boşluğa düştüğümü nerden anladınız intihar edicem mi dedim çok zengin olmak istiyorum mu dedim te allaam ya bir insan hem dünyaya faydali olmak icin biseyler yapip hem de inancını yerine getiremez mi nasıl anlıyorsunuz bu konuyu ben mi anlatamadim anlamadım ki neyse hocam ben ihtiyacım olan şeyleri duydum tesekkürler hepinize

• Hayatta kalma gudusu, butun hayvanlarda oldugu hibi her insanda var.fakat intihar edenlerin cesur olduklarini nerden cikardin ? Bisilerin son geldigini gorup, amacin kalmamasi sebebiyle insan intihar eder. Borclari fazla gelince intihar edenler bu sebepten. Cok karmasik bi duygu bu intihara iten. İki yaz oncesinde. Dunya ahiret yaratici diye dusunurken cok belirsizlige girip bunalima girmistim. O zaman intihar etmeye fazlasiyla niyetlenmjstim. Ordan biliyirum bu duyguyu

• Hem dünyaya faydalı olup hemde inancını yaşayabilirsin herşey seninde elinde Allah yolunu açık etsin kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.