Şimdi Ara

HAYAT... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Hayat Bir mutluluık markasi olabilseydi zannederim daha fazla olurdu.

quote:

Orjinalden alıntı: etusch

hayat bilinen en acayip misafirliktir
    kendinizi evinizde gibi hissedersiniz siz gitmek istemezsiniz ama ev sahibinin adamı gelir ve size dersinizi verir sonra sizi sevenler sizi toprağa koyarlar

hayat bi sınavdır. bu sınavı geçersen mutlusun ama geçemessen mutlu değilsin.

Bu sınavı geçipte hemen mutlu olmaya bilirsin. Hayat sona erdiğinde sınavın sonuçları açıklanır. Geçenler sonsuz bi mutluluğa geçemeyenler mutsuzluğa gider.
  • Yaşam bütünüyle sınavlardan biaret elbette.Okula gidiyoruz gerçek yazılı sınavlar , işe gireceğiz yine bir sürü kağıt evrak ve mulakatlar , evleneceğiz karşımızda ki bir sürü sınava tabi tutuyor ama asıl olan bu dünyaya gelmemize sebep veren bizi yaratan tüm bunlarla bizi sınav yapıyor .Geçebilmek için yapılacak olanlar belli ve gerekli :)

Sana teşekkür ederim B.S.S bu konuda yazdığın ve iyi olduğun için
    :)

quote:

Orjinalden alıntı: B.S.S.

yazıları okumadım ma bana göre hayat

hayat bi sınavdır. bu sınavı geçersen mutlusun ama geçemessen mutlu değilsin.

Bu sınavı geçipte hemen mutlu olmaya bilirsin. Hayat sona erdiğinde sınavın sonuçları açıklanır. Geçenler sonsuz bi mutluluğa geçemeyenler mutsuzluğa gider.

• belki elde etmek daha kolay olurdu ondan olabilir :)
    işin şaka yanı bir tarafa hayat genel olrak çok karmaşık yapıların birleşimiolarak karşımıza çıkıyopr bunu basitleştirmeye yonelik fikirler hep var olmuş tekbir yapıya bağlamaya yonelik (romantizm,faydacilik,hüzmanizma.....)gibi ama insan denen varlık ve insanlar arasi ilişkiler aşırı derece girift oldugu ve determinizm burada uygulanabilirligini fiziksel olcutlerde kaybettiği için ve mutluluga ulaşmayi salt kişisel bir davranış olarak değilde(robinsonun ve ya Hay ın mutlu olamaması gibi) diğer kişilerle olan ilişkilerine bağlı olmasından dolayı tamamen birysel bir davranış olmaktan çıkıp toplu bir davranış yapısına kavuşmuş, belkide artık mutluluğu psikolojik değil de soysolojik bir yapıdan incelemek gerek
  • insanların yaşadığı ortam ve sahip oldukları yaşam standartları içerisinde gerçekçi olalım ki mutlu olma olasılığı oldukça düşük.Ama biraz polyannacılık yapan insanlar tebessümlerini ve hayata olan bağlılıklarını kaybetmiyorlar

Teşekkür ederim.
    çünkü siz boşsunuzdur
    işte ben buyum
    maalesf hayata bakışımla yaşayışım arasında buyuk bi uçurum varve bu beni harap ediyor ama bi türlü bu devasa arayı kapatamıyorum kimsede bana yardımcı olmuyor herkes kendi derdinde cunku
    ve kimse benm düşündüğüm şeyleri düşünmüyor
    ve bu yüzden biz bi yokuz varlar arasında
    quote:

Orjinalden alıntı: kastalia

BU MİSAİFRLİĞİ NASIL DEĞERLENDİRİYORUZ PEKİ SEVGİLİ ARKADAŞIM ?

quote:

hayat bilinen en acayip misafirliktir
    kendinizi evinizde gibi hissedersiniz siz gitmek istemezsiniz ama ev sahibinin adamı gelir ve size dersinizi verir sonra sizi sevenler sizi toprağa koyarlar

• paylaşmak istediğin anlatmak istediğin kadar yanındadır insanlar sen paylaşmaları için izin verdin mi onlara.Evet zamansız hüzünleniriz ama bir süre içindir gçer gider .Kalıcı olması mümkün değil çünkü hayat her dk değişiyor dünya değiştiği gibi .Ben seninle sohbet etmeye talibim burada :)

bazen hüzünlenirsiniz ne olduğunu bilemezsiniz nerden geldiğinide sadece hüzün ve dünya boş gelir ne yapsan o boş
    çünkü siz boşsunuzdur
    işte ben buyum
    maalesf hayata bakışımla yaşayışım arasında buyuk bi uçurum varve bu beni harap ediyor ama bi türlü bu devasa arayı kapatamıyorum kimsede bana yardımcı olmuyor .....

aslında bu çok genel bir problem herhalde biraz düşünüen herkez için değişik bir şekildede olsa gerçekleşen bir durum olmak istediğimiz le oldugumuz arasında ki farklar
  • bu can gövdeye konuktur
    bir gün ola cıka gide kafesten kuş uçmuş gibii...

ben hayatı anlamadım nedendir yaşam, ölüm bu kadar yakın ken bize .. hala anlamadım nedir yaşam ..ne için yaşıyoruz .nedir amaç ??????????????????????

sence amaç nedir ? Herkesin uğruna koştuğu mücadele ettiği şeyler vardır ? Senin amacın nedir ?

hiç bilmem gönlümün bu sevdadan bıktığını
    yer yer büklümüş olsada irademin kaddi
    kim görmüş mecunun leylayı bıraktığını
    hep bu oldu dünyada düşüncemin serhaddi---

der şair ..

tabi benimde bir amacım var ama gercekleştirmesi baya zor .ve ben kendimi bu yüzden güçsüz ve umutsuz hissediyorum..
    ama yinede elimden geleni yapmak istiyorum... şu an sdece düşüncede dilerim gelecekte somut adımlar atabilirim..

Orjinalden alıntı: zargana

quote:

sence amaç nedir ? Herkesin uğruna koştuğu mücadele ettiği şeyler vardır ? Senin amacın nedir ?

hiç bilmem gönlümün bu sevdadan bıktığını
    yer yer büklümüş olsada irademin kaddi
    kim görmüş mecunun leylayı bıraktığını
    hep bu oldu dünyada düşüncemin serhaddi---

der şair ..

tabi benimde bir amacım var ama gercekleştirmesi baya zor .ve ben kendimi bu yüzden güçsüz ve umutsuz hissediyorum..
    ama yinede elimden geleni yapmak istiyorum... şu an sdece düşüncede dilerim gelecekte somut adımlar atabilirim..

yangına atılan bir adam ve üzerine çöp atan bir kuş.

derler kuşa.
    - senin attığın çöpün ne anlamı olur ?

kuş cevaplar

- düşman olduğum belli olsun

derken karınca bir damla su taşır ateşe

sorarlar hayretle

- sen ne yapabilirsin bir damla su ile

cevaplar karınca

-dost olduğum belli olsun diye...

ÜMİTSİZLİĞE DÜŞMENİN ANLAMI YOKTUR.

hedefiniz büyük siz karınca olabilirsiniz ama dostsunuzdur unutmayın

• çok güzel bir örnek oldu deep teşekkür ederim .

zargana ne kadar büyük hedeflerin olursa o kadar çok çalışmak ve umut etmek zorundasın neden vazgeçiyor yada neden ümitsizliğe düşüyorsun ? Şu süresi belli ama bizim bilemdiğimiz ömrümüzde mücadele etmeden mutlu olamıyoruz bu büyük bir gerçek.Sabretmeli ve istediğinin peşinden koşmalısın
    her ne olursa olsun vazgecmemek lazım .hiç ulaşamasakta leylaya . bu uğurda calışmak iradeyi elden bırakmamak lazım.

Orjinalden alıntı: zargana

hepinize teşşekürler .
    doğru söze ne hacet..
    ama insan zaman zaman umutsuzluğun esiri oluyor. caresizlik yiyip bitiriyor insani..
    her ne olursa olsun vazgecmemek lazım .hiç ulaşamasakta leylaya . bu uğurda calışmak iradeyi elden bırakmamak lazım.

unutma leylaya ulaşamayan mecnun aradığını başka yerde bulmuştu.

• :) ÇOK DOĞRU deep :) zargana hayat SENsin senin içinde herşey ve buna sıkı sarıl .Mecnun olup yanıyorsan o yangın için çare verecektir yaradan .Dermanı olmayan hiç bir derdi yüklemiyor yaradan bize
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.