Şimdi Ara

Havya / İstasyon Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ersanaskin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ,


    Çalışma masama ısı ayarlı bir havya / havya istasyonu eklemeyi düşünüyorum.


    Açılmış olan konuları okudum. Fakat hem mesajların eski olması , hem de konuların kısıtlı kalmasından dolayı yeni bir konu açmaya karar verdim.


    Profesyonel bir elektronik uzmanı / mühendisi değilim. PCB tasarımı , delikli karta eleman dizme gibi amatör işlerle uğraşıyorum.


    Genel olarak DIP malzemeler ile çalışıyorum ama ufak tefek QFP elemanlarla işlerim olabilir. Sürekli bir kullanımdan çok dönemsel yoğun kullanımlarım oluyor. (Bazen 4 ay açmayıp sonrasında 2 ay boyunca sürekli kullanımım olabiliyor yani.)


    Aynı zamanda amatör telsiz operatörü olduğum için bol bol konnektör lehimleme ,sökme. Fabrikasyon üretim PCB ler üzerinde tamirat tadilat gibi işlerim oluyor.


    40w sabit kalem tip havyam mevcut. İstediğim şey çalışma masamda hızlı ısınan , limitlenen ısıyı aşmayan kısaca F/P ve yedek parça konusunda beni üzmeyecek bir ürün.


    Sadece ısı ayarlı havya ,sıcak hava üflemeli/kalem havyalı istasyon ya da ayarlı havya ve üfleme tabancası ayrı ayrı tavsiyesi olabilir. Fakat ayrı bir kontrol ünitesi olmadan direkt cihaz gövdesinden ısı ayarı yapılan kalem havyalardan haz etmiyorum.


    Piyasada birbirinin benzeri olan Class , Yihua , BEB , BEST , Wellhise , Polaxtor gibi markalar var. Söz konusu markaların özellikle 978 , 968 , 898 gibi modelleri radarımda.


    Fakat marka güvenlirliği , yedek parça bulunabilirliği gibi konularda çekincelerim var.


    Mümkünse dijital sıcaklık göstergeli , kompakt ve güvenilir bir ürün arayışı içerisindeyim , tavsiye veren ,yorum yapan konumu okuyan herkese iyi forumlar.








  • TS100, piyasanın en kral havyasıdır derim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HakanEr78

    TS100, piyasanın en kral havyasıdır derim.

    Hakan Hocam Selamlar ,


    TS100 ü beğeniyorum. Normal kalem havyam yerine düşünebilirim.


    Ama ilk mesajımda belirttiğim gibi ısı ayarının cihazın üstünden yapıldığı modeller ikinci tercih olarak yöneleceğim ürünler.


    Teşekkürler.

  • Selamlar,


    1-1.5 sene öncesi bir miktar araştırmayla class 968d almıştım. Havya ve üfleme kablolarında "gordak" yazıyor, yani farklı markaları aynı üretici üretiyor olabilir, dediğiniz gibi cihazlar birbirine benziyor(tabiki her ne kadar benzeselerde iç yapıları aynı olmayabilir).


    Kullandığım cihazda yaşadığım tek sorun havyanın elimize tuttuğumuz kısmı ile sıcak metal kısmı arasında plastik sabitleme kapağı gevşemeye başlamıştı, sıktığımda dişler atlayıp boşa düşüyordu... plastik dişleri hafif ısıtıp genleştirip geri taktığımda sorunum çözülmüştü(malzeme kalitesi hakkında fikir verebilir).


    Normal havyalara göre havya kısmı çabuk ısınıyor, üfleme kolu ile smd malzeme sökme-takma işlemleri rahatlıkla yapılabiliyor(bir kaç kez küçük boyutlu BGA ve QFP entegre lehimledim), lakin onarılacak pcbnin kalınlığına veya malzemesine göre iş zorlaşabiliyor büyük boyutlu bga chipsetleri sökmek bir nebze zorlayıcı olabilir(bu sorunu da hava akımını kısarak çözülebilir lakin yüksek sıcaklıklarda çok düşük hava akımı üfleme koluna zarar verebilir).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centotrentuno -- 12 Kasım 2020; 20:3:28 >




  • Hocam selamlar,


    968d olan model çift dijital göstergeli olan sanırım doğru mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlam markalar (weller vs) dışında çin markalarının hepsi hemen hemen aynı. sunline ve beb 968d marka 2 cihazı 5 yıldır aktif olarak her gün 4-5 saat civarında kullanıyorum. sunline olanın trafosu geçenlerde yandı, yenisini bulamadım. beb marka olan hala aktif kullanıyorum. cihazların iç aksamları bulunmasada havya ve üfleme kısmı piyasada bol ve ucuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut by umut -- 13 Kasım 2020; 9:21:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToygarVrli

    Hocam selamlar,


    968d olan model çift dijital göstergeli olan sanırım doğru mu?

    Evet hocam, çift dijital göstergeli olan, doğrudur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut by umut

    sağlam markalar (weller vs) dışında çin markalarının hepsi hemen hemen aynı. sunline ve beb 968d marka 2 cihazı 5 yıldır aktif olarak her gün 4-5 saat civarında kullanıyorum. sunline olanın trafosu geçenlerde yandı, yenisini bulamadım. beb marka olan hala aktif kullanıyorum. cihazların iç aksamları bulunmasada havya ve üfleme kısmı piyasada bol ve ucuz.

    Siz cihazın trafosu yandı dediğinizde aklıma takıldı, yoğun kullanımda cihazın hafif ısındığını fark etmiştim, aşırı bir ısınma olmasa da cihazın içine slim bir fan koyulabilir belki önlem amaçlı, en azından cihazı korumak adına, belki gerek bile olmayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centotrentuno -- 13 Kasım 2020; 16:25:18 >
  • centotrentuno kullanıcısına yanıt
    kendi kendine yanan birşey değildi o açıdan endişe etmenize gerek yok. havyanın kablosu kısa devre olduğu için yanmıştı. diğerini defalarca 24 saat açık unuttuğum oldu ona rağmen hala sorunsuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut by umut

    kendi kendine yanan birşey değildi o açıdan endişe etmenize gerek yok. havyanın kablosu kısa devre olduğu için yanmıştı. diğerini defalarca 24 saat açık unuttuğum oldu ona rağmen hala sorunsuz.

    teşekkür ederim cevabınız için, dikkatli kullanıldığında uzun süre kullanılabilir gibi görünüyor.





  • umut by umut kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz cihazların tam modelini yazabilir misiniz. Bir de nereden aldınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RipperNo! kullanıcısına yanıt
    1. sunline 852d+brushless modeli.

    https://www.elektrovadi.com/SUNLINE-852DBRUSHLESS-HAVYA,PR-2653.html

    6-7 yıl oldu nerden aldığımı hatırlamıyorum. favori cihazım bu.

    2. beb 898d modeli.
    https://m.n11.com/beb-898d-isi-ayarli-hava-uflemeli-cift-ekranli-havya-istasyonu-P247439645

    ankarada balıkçıoğlu iş hanında cep telefonu tamir malzemeleri satan bir dükkandan almıştım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • umut by umut kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Tanıdık bir elektronik i abime sormuştum. Weller al demişti ama 2-3 bin TL fazla geldi. Ts100 de YouTubeda baya popüler bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.