Şimdi Ara

Havalı Tüfek Kullananlar Buraya! (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.291
Cevap
50
Favori
480.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stalker''

quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

quote:

Orijinalden alıntı: stalker''

Hatsan HTS 375 kullanıyorum.

kaç metreye kadar kullandın. fps si çok düşük geldi.

45 mt kullandım fiyatına göre iyi tavsiye ederim

selamun aleykum

benim gamo royal cfx 5.5 sentetik var.

9 metre civarında iğneyi ve ipliği vurabiliyorum. hatsan jsb ve gamo pro magnumla kullandım.hatsan jsb ler gamo proya göre oldukça iyi bir kullanım sundu.

ancak bir türlü açık havada uzun mesafe kullanma imkanım olmadı.

almayı düşünen arkadaşlara gamo yu tavsiye ederim. alttan kurmalı modellere yönelsinler. royal cfx lerin doğruluk oranı çok yüksek. uygun bir pellet grain değeri ile bu değere uygun bir dürbün ayarı mükemmelen iyi iş çıkartıyor.

grain değeri değiştikçe dürbün ayarı da değişmekte. o yüzden özellikle uzun mesafede grain değeri değişmeyen standart bir pelletle kullanımı tavsiye ederim. zira aynı mesafede jsb lerle pro magnumlar farklı değerden ötürü farklı noktaları vuruyor.
  • Arkadaşlar Hatsan mod 90 mı yoksa kral safari magnum 5.5 i mi önerirsiniz ikisinin arasında kaldım
  • eser es55 kullanıyorum. ama saçmalarım çok uyduruk
  • hilalav'dan Stoeger X20 Suppressor Combo 5,5 mm siparişi verdim. Bu hafta gelecek ancak İstanbul'da yaşıyorum ve kullanacak yer yok. duyanlarda tuhaf karşılıyor :) sizler nerede kullanıyorsunuz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

Bende son vurduğum kedi rüyalarıma girince töbe ettim havalıya

abov cani herif 4 yıl önce
  • şuraya kıvrılıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertforyou

hilalav'dan Stoeger X20 Suppressor Combo 5,5 mm siparişi verdim. Bu hafta gelecek ancak İstanbul'da yaşıyorum ve kullanacak yer yok. duyanlarda tuhaf karşılıyor :) sizler nerede kullanıyorsunuz???

Valla bizim ev hekimbaşında hertaraf orman o yönden sıkıntı çekmiyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekacan

quote:

hilalav'dan Stoeger X20 Suppressor Combo 5,5 mm siparişi verdim. Bu hafta gelecek ancak İstanbul'da yaşıyorum ve kullanacak yer yok. duyanlarda tuhaf karşılıyor :) sizler nerede kullanıyorsunuz???

oh ne güzel. bugün geldi X20 Suppressor Combo tüfek saçması daha sonra gelecek. ev içerisnde denedim acaip ses çıkarıyo. %50 daha az ses bu kadarsa normalini düşünemiyorum :) atıştan sonra duman çıkması da çok hoşuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertforyou -- 17 Temmuz 2013; 19:43:16 >
  • quote:

quote:

quote:

oh ne güzel. bugün geldi X20 Suppressor Combo tüfek saçması daha sonra gelecek. ev içerisnde denedim acaip ses çıkarıyo. %50 daha az ses bu kadarsa normalini düşünemiyorum :) atıştan sonra duman çıkması da çok hoşuma gitti

selamun aleykum

atıştan sonra ateş/duman çıkması namluda temizleme yağı kaldığındandır. tüfekler ilk kullanımda bunu yapabilirler.

ideal olanı namludan duman ya da ateş çıkmamasıdır diye biliyorum. o yüzden yağ kullanılıyorsa namlu çok iyi temizlenmelidir.

zira yağ bulunan namluda pellet yiv setlere zarar verebilir. kuru harbi çok iyi yapılmalı.

normal temizlik 250-500 mermi atışta namlu içi temizlenerek yapılmalıdır.

eğer temizleme paketi yoksa namlunun ucuna kalınca ve namluda pürçük bırakmayacak bir ipi sokun elektirik süpürgesiyle pellet koyma haznesinden ipi çekin.

bu iple kuru harbi yapın.
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgi için. bilmiyordum. bir de dürbün ayarlamayı öğrenirsem iyi olcak.
  • arkadaşlar ben de merak saldım havalı tüfeklere
    ama kısa sürede sıkılacağımı düşünerekten çok fazla para vermek istemiyorum.
    maksimum 250 tl vererek alınabilecek en iyi havalı tüfek hangisidir sizce. Amaç sadece şişe falan vurmak olacak.
    Şekli çok aşırıya kaçsın istemiyorum klasik tüfek görünümüne yakın olsun yeter.
    örnek olarak şöyle bir model buldum ( Stoeger X5 Wood Havalı Tüfek ), kullanan var mı? nasıldır? tavsiye edermisiniz?http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1175#.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbn57

arkadaşlar ben de merak saldım havalı tüfeklere
    maksimum 250 tl vererek alınabilecek en iyi havalı tüfek hangisidir sizce. Amaç sadece şişe falan vurmak olacak.
    örnek olarak şöyle bir model buldum ( Stoeger X5 Wood Havalı Tüfek ), kullanan var mı? nasıldır? tavsiye edermisiniz?http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1175#.

hızı çok düşük bu modelin .
    size bu silahı onerıyorum
    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=304
  • hatsan mod 85 4.5 kalibre SNİPER kullanıyorum herkese tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bende havalı tabanca var ama hevesim kaçtı dergideki insanları falan vuruyorum
    Siz neler yapıyorsunuz havalı tüfekle?
  • Kursa gidiyorum orada Walther LG300 kullanıyorum başka tufekler de kullandım ama en ergonomik Walther geldi ve ben nasil olur da bu konuyu görmem ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

sizin önerdiğiniz model güzel,
    stoeger x5 in hızı 5.5 kalibre ile 800 fps, hatsan striker 1000 x modelinin de 5,5 kalibre ile 800 fps gösteriyor, 4,5 kalibre ile 1000 fps.
    şunu merak ettim, kalibrelerin farklı olması ne gibi avanta veya dezavantaj sunar? sanırım genelde 5,5 kalibre kullanılıyor? doğrumudur?

ayrıca hatsan striker 1000 x dürbün kılıf ve saçma hediyeleri ile ilgimi çekti.

siz ne dersiniz?
  • İmza zaten bu konuda kullanıyorum diye mesajım vardı
  • quote:

quote:

quote:

sizin önerdiğiniz model güzel,
    stoeger x5 in hızı 5.5 kalibre ile 800 fps, hatsan striker 1000 x modelinin de 5,5 kalibre ile 800 fps gösteriyor, 4,5 kalibre ile 1000 fps.
    şunu merak ettim, kalibrelerin farklı olması ne gibi avanta veya dezavantaj sunar? sanırım genelde 5,5 kalibre kullanılıyor? doğrumudur?

ayrıca hatsan striker 1000 x dürbün kılıf ve saçma hediyeleri ile ilgimi çekti.

siz ne dersiniz?

Kalibresinin yanında saçmanın ağırlığıda önemlidir .Örneğin 5.5 mm de 13.43 gr saçma kullananda var 15.43 gr kulllananda var 20 gr kullananda var .Yani saçmanın ağırlığı ne kadar düşükse hızı (fsp) o kadar yüksektir .Fakat çok hafif oluncada uzun mesafelerde rüzgardan etkilenme olasılıgıda yuksektır.En ideali tüfeğinizin gücü normal ise 5.5 kalibresinde tüfek alınır ve 13.43 gr saçma kullanılır veya 4.5 kalibresinde tüfek alınır,rüzgardan etkilenmesin diye saçmanın kütlesi yüksek olan tercih edilir .
    AYrıca şunu sylemeden geçemeyeceğim havalı tüfek Servis ve Tamir Garanti konusunda Hatsan'dan başkasını tanımam.2 gün önce yeni tüfek aldım(mod90) fabrika hatası vardı servisi aradım.Kargo ücretini karşıladılar.Gerekli bakımı yaptılar .Eğer tüfekte başka sorunlar varsa(Kullanıcı hatası olsa bile) O parçayı değişiriyorlar.Bendeki fabrika hatasıda 1000 de 1 karşılaşılan birşey çok şanslıyımdır bu konuda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekacan -- 26 Temmuz 2013; 0:12:59 >
  • Bende havalı tüfek almaya karar verdim max:160tlye dürbünlü önerebilirmisiniz bu arada tüfeğe saçma yerine bilye koyarsak atış yapılabilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: West 

yokmu yav hiç kullanan meraklısı olan?

var kardeşim var
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.