Şimdi Ara

Hattımın alabileceği değer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eskiden 6Mbit alıyordum aylar geçtikçe 4mbit,2mbit gibi düşüşler yaşadım,hiçbir değişiklik yapmadım evde sonuç bu :

Hat değeri;

eskiden bu hatla 6mbit alıyordum şimdi vasat

• Hiçbirşeyde değişiklik yapmadığınıza eminmisiniz hocam paralel bir cihaz bağlanması yada splitterdaki kablolarla oynama,yada ekleme yapma gibi.

Değerleriniz düşük çünkü , hat zayıflama değeriniz 49 santrale uzaksınız buna bakarak bile ancak 5-6 mbit arası bir hız alabilirsiniz diyebilirim ki downstream snr değeride etkilediğinden siz ancak 1 mbit daha arttırabilir hızınızı stabil 4 mbit kullanabilirsiniz daha üstü zor görünüyor bu değerlerle.Kısacası değerlerinizde kötüleşme olmuş buna bağlı olarak düşüş yaşanmış.
  • Değelere göre alabilecegin hızı vermişler zaten. Bir bucuk sene 8 mbps kullanan bir müşterim şuanda 4 mbps kullanıyor onda bile kopmalar yaşıyor...
  • Hocam olay şöyle oldu;

İnternetime birşey olmuştu arıza kaydı yaptılar,yetkili geldi kablolara felan ayar yaptı,6mbit olan hızım 2mbit olmuştu.Aradım 8mbit istiyorum dedim evire çevire kabul ettiler ve 8mbit oldu dediler fakat 4mb ten yukarı çıkamıyordum bende fazla ısrara etmedim fakat son zamanlarda hiçbirşeye ellememe rağmen hızım 2mbit e düştü kotayıda aşmadım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: micoo

Hocam olay şöyle oldu;

İnternetime birşey olmuştu arıza kaydı yaptılar,yetkili geldi kablolara felan ayar yaptı,6mbit olan hızım 2mbit olmuştu.Aradım 8mbit istiyorum dedim evire çevire kabul ettiler ve 8mbit oldu dediler fakat 4mb ten yukarı çıkamıyordum bende fazla ısrara etmedim fakat son zamanlarda hiçbirşeye ellememe rağmen hızım 2mbit e düştü kotayıda aşmadım :S

Anladım, birşeyler olmuş demek o ayarlar esnasında değerleriniz biraz kötüleşmiş.Şuan 3 vermişler size ama 1 mbit daha alabilir sanki deneyip 4 mbitte kopma yaşamıyorsanız öyle kullanabilirsiniz yada hiç risk almadan 3 mbitle devam edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Hocam olay şöyle oldu;

Anladım, birşeyler olmuş demek o ayarlar esnasında değerleriniz biraz kötüleşmiş.Şuan 3 vermişler size ama 1 mbit daha alabilir sanki deneyip 4 mbitte kopma yaşamıyorsanız öyle kullanabilirsiniz yada hiç risk almadan 3 mbitle devam edebilirsiniz.

4Mbit'teyken kopma sorunu yoktu,aynı ilçede bulunduğum sınıf arkadaşım 16Mbit görebilirken benim 4mbit zor görmem bana fena koyuyor,ttnet dışında sağlayıcıda yokki geçelim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Hocam olay şöyle oldu;

4Mbit'teyken kopma sorunu yoktu,aynı ilçede bulunduğum sınıf arkadaşım 16Mbit görebilirken benim 4mbit zor görmem bana fena koyuyor,ttnet dışında sağlayıcıda yokki geçelim

onun bağlı olduğu kutu farklı olabilir, hat değerlerini almasını rica edersiniz karşılaştırırsınız fark ortaya çıkar zaten.Mesela hat zayıflama değeriniz 49 , eğer o arkadaşınız tam 16 mbit alıyorsa bu değeri 30 un altındadır kesin.Sizin 49 hat zayıflama değeriyle değil 16 mbit , 8 mbit bile almanız imkansız.Bu değerde o kutuya olan mesafeyi belirtiyor siz daha uzaksınız demek hattınızın beslendiği kutuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 7 Eylül 2011; 13:30:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uçurum farkı olacağını biliyorum da,arkadaş nerdeyse ilçenin internetini sömürüyor,adalet yok bu ülkede.Neyse cevaplarınız için teşekkürler , 4mbit için uğraşacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.