Şimdi Ara

HATALI KİMYA SORUSU NE OLACAK? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burack99

O dediğin oda sıcaklığında geçerli birşey. Başka koşullarda sağlayabiliyor.

Oda sıcaklığı değil, 1 atm basınçta geçerli. Soruda da zaten 1 atm basınç demiş.
  • iptal iptal iptal
  • soru iptal olmaz çünkü tek bir mantıkla çözülüyor diğer şıklar da bu mantığı sağlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

soru iptal olmaz çünkü tek bir mantıkla çözülüyor diğer şıklar da bu mantığı sağlamıyor.

Soruda bilimsel hata var, ne mantığından bahsediyorsun?
  • mol sayısı belli değil belki 9.3879(attım) mol sağlıyordur diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schlaf Schön

mol sayısı belli değil belki 9.3879(attım) mol sağlıyordur diye düşünüyorum

belki şıklardaki tüm maddelerin belli mol sayıları sağlıyordur, öyle düşüneceksek işimiz var, etil ve metil alkolü direk eledim. her seçenekte klorlu bileşikler vardı onu işaretledim. bencede iptal edilmeli sayısal değerler gerçekle uyuşmuyor.
  • Bilmiyorum yardımı dokunur mu, güvender lys konu anlatımda şöyle bi ifade var, “çözücünün donma noktası düşmesi ve kaynama noktası yükselmesi çözünen maddenin cinsine bağlı değildir."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbaps3

X ile su karıştırılınca kaynama noktası 102 derece oluyor demiş. Cevap olarak da X in etil alkol olduğunu söylemiş. Etil alkol-su karışımının kaynama noktası 100 derecenin altındadır. Soru hatalı değil mi?
    Soru: http://tvarsivi.com/player.php?y=446&z=2013-06-22%2014:09:00

Soru doğru sana etil alkolün kaynama noktasına sadece ''etkisi'' sorulmuş. Karışım olmaz, çözünür etil alkol taneciği suda az da olsa. O çözünen tanecikler yüzünden de o suyu 102 derecede kaynatırsın. Orada belli oran var dikkat edersen. Diğer şıklara bilimsel olarak itiraz etmiyorsun da etil alkole mi itiraz ediyorsun? Bence senin yaptığın çok saçma. Etil alkol C2H50H'dır. O OH suda iyonlaşır, çözünür. Etil alkolün kaynama noktasını hesaba kat denmemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanviking

quote:

belki şıklardaki tüm maddelerin belli mol sayıları sağlıyordur, öyle düşüneceksek işimiz var, etil ve metil alkolü direk eledim. her seçenekte klorlu bileşikler vardı onu işaretledim. bencede iptal edilmeli sayısal değerler gerçekle uyuşmuyor.

mol sayıları aynı olmalı diyordu. mol sayısını belirlicez ve iyon sayısına göre çarpcaz. yani birini 9 birini 7 alamzsın birini 9 aldıysan ötekinide 9 alcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanviking

quote:

mol sayısıyla çarptığın bilmem ne sayısının bi önemi yok soruda. soruda moller arasındaki oran önemli. arkadaşın dediği gibi o dediğin sayıyı tam sayı yapacak bi molde olabilir onu bilemeyiz. onu düşünmeni isteyen de yok. sen aynı molde suya atıldığında vereceği iyon sayılarının oranına göre karar vereceksin. o sayı orda "k" gibi bir sayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

quote:

Orijinalden alıntı: nbaps3

X ile su karıştırılınca kaynama noktası 102 derece oluyor demiş. Cevap olarak da X in etil alkol olduğunu söylemiş. Etil alkol-su karışımının kaynama noktası 100 derecenin altındadır. Soru hatalı değil mi?
    Soru: http://tvarsivi.com/player.php?y=446&z=2013-06-22%2014:09:00

Soru doğru sana etil alkolün kaynama noktasına sadece ''etkisi'' sorulmuş. Karışım olmaz, çözünür etil alkol taneciği suda az da olsa. O çözünen tanecikler yüzünden de o suyu 102 derecede kaynatırsın. Orada belli oran var dikkat edersen. Diğer şıklara bilimsel olarak itiraz etmiyorsun da etil alkole mi itiraz ediyorsun? Bence senin yaptığın çok saçma. Etil alkol C2H50H'dır. O OH suda iyonlaşır, çözünür. Etil alkolün kaynama noktasını hesaba kat denmemiş.

Etil alkol suda az da olsa çözünür demişsin fakat bunun karışım olmayacağını söylemişsin. Alkol suda çözünürse, çözelti oluşur yani karışımdır. Peki alkolün kaynama noktası 78 değil midir? Suyla karıştırdığımızda ilk kaynama 78,... 'da olacaktır. Etil alkolün büyük bir kısmı buharlaşacaktır.Yalnız bir miktar etil alkol taneciği, su moleküllerinin arasında bulunacaktır.Bu durum da suyun kaynama noktasının düşmesine neden olur. Yani sıcaklık 99,.... 'a geldiğinde su kaynamaya başlar. Bu konu ygs konuları arasında sıvı-sıvı homojen karışımların kaynama noktalarının incelenmesi olarak anlatılır. Diğer şıkların bilimsel olarak hatalı olduğunu söylemem. Çünkü suya eklenen katının cinsi ne olursa olsun suyun kaynama noktasını yükseltir.Zaten soruda Y ve Z maddelerinin eklenmesiyle suyun kaynama noktasının arttığı söylenmiş.

• Hangisi olabilir diyordu zaten hata yok

• quote:

Orijinalden alıntı: legolas2d

Hangisi olabilir diyordu zaten hata yok

Ben de diyorum ki X etil alkol olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nbaps3 -- 22 Haziran 2013; 22:51:52 >
  • Etil alkol 78 tamamda adam ona öyle bi etki yaparki 102ye cıkarır lan

• quote:

Orijinalden alıntı: legolas2d

Etil alkol 78 tamamda adam ona öyle bi etki yaparki 102ye cıkarır lan

Madem bu konu hakkında yeterli bilgin yok ne diye üsteliyorsun anlamıyorum ki? Ya biraz araştır, öğren ondan sonra yaz ya da yazma.Ayrıca sorunun hatalı olduğunu bir tek ben söylemiyorum, haberlere bile konu olmuş. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=23564570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nbaps3 -- 22 Haziran 2013; 23:10:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

Sınava girmedim soruyu bilmiyorum ama saf su veya deniz seviyesinde demediyse yanlışlık olmayabilir

+1 ve hocam formül vardı şöyle : toplam iyon sayısıXtoplam molaliteXkaynama sabiti
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.