Şimdi Ara

Haswell-İvy Hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

Orijinalden alıntı: Mecnun1302

8 tokmakçılar gelir şimdi

4 tokmakçılar tespit edildi.

Kavga çıksın istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah işte bu 4 tokmak 8 tokmak olayı kafamı karıştırıyor. Galiba 8 tokmak alacağım. + birde işlemci soğutucu.

• quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Ah işte bu 4 tokmak 8 tokmak olayı kafamı karıştırıyor. Galiba 8 tokmak alacağım. + birde işlemci soğutucu.

Üzülme kardaş 8 tokmak daha iyidir lga1155 ölü soket.

(Farkındayım heryere aynı şeyi yapıştırıyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

Ah işte bu 4 tokmak 8 tokmak olayı kafamı karıştırıyor. Galiba 8 tokmak alacağım. + birde işlemci soğutucu.

Üzülme kardaş 8 tokmak daha iyidir lga1155 ölü soket.

(Farkındayım heryere aynı şeyi yapıştırıyorum.)

Tamam kardeş. Amd fx 8350 hd 7850 cf kaldırır inşallah?

• amd 8350 iyidir diyenler, test paylaşabilir mi? en son baktığım testte totalwar, skyrim gibi oyunlarda 3570 öndeydi 5-10 hatta daha fazla fps? diğer oyunlarda nasıl?

bende yeni bişiler alma arifesindeyim de kafamı çok karıştırıyor bunlar hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

amd 8350 iyidir diyenler, test paylaşabilir mi? en son baktığım testte totalwar, skyrim gibi oyunlarda 3570 öndeydi 5-10 hatta daha fazla fps? diğer oyunlarda nasıl?

O oyunlarda 8 tokmak desteği yok.

Ve kısmen eski oyunlar.

Bu arada 7850cf'yi kaldırır fx6100 oc ile titan kullanıyorlar zaten.
  • Aslında 4 çekirdek - 8 çekirdek olayı aklımı karıştırıyor. 4 çekirdek ne zamana kadar gider belli değil.

Aslında crysis 3 sistem gereksinimlerine bakarsak amd almak daha mantıklı:

Yüsek Performans Sistem Gereksinimleri:

• Windows Vista, Windows 7 veya Windows 8
    • Çıkış yapmış en son DirectX 11 grafik kartları
    • Çıkış yapmış en son çift çekirdek işlemciler
    • 8GB Memory
    • ÖRNEK 1 (Nvidia/Intel):
    – NVidia GTX 680
    – Intel Core i7-2600k
    • ÖRNEK 2 (AMD):
    – AMD Radeon HD7970
    – AMD Bulldozer FX4150

Orda yanlışlıkla yazmışlar sanırsam çift çekirdek diye.

Bakın Core i7 2600K veya FX4150 istiyor. Bu nedemek şimdi yani? Benchmarklar böyle söylemiyor ama. http://www.anandtech.com/bench/Product/700?vs=287

Çok kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a7v8x -- 13 Haziran 2013; 14:21:51 >

• Yani burdan FX8350'nin i3 3220 seviyelerinde olduğunumu anlıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

amd 8350 iyidir diyenler, test paylaşabilir mi? en son baktığım testte totalwar, skyrim gibi oyunlarda 3570 öndeydi 5-10 hatta daha fazla fps? diğer oyunlarda nasıl?

O testlere bakmanı tavsiye etmem. Cpu gücünün belli olması için en düşük çözünürlüklerde yapılıyor. Ben 8350 alıp yanına 79xx serisi kart alıp 720p de mi oynayacağım ? Yani oyun için işlemci alıyorsak f/p bakmalıyızç Ben crysis 3'de 10 fps fazla almak için 3970 mi alayım ?

Örnek olarak;

3570k + 7850 yerine 8320 + 7870 çok daha iyidir.
  • DDR5 bellekler çıksa ne olurki en düşük hızda olanın frekansı 2133Mhz olacak pek bir getirisi olacağını sanmıyorum sıvı azot ile işlemci hızında ram'in olur orası ayrı ama zor tabi DDR5 bellekler bence sadece özel kısma hitap edicek server ve konsollara onları pc lerden ayıran özellik ise bu olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huzur53

DDR5 bellekler çıksa ne olurki en düşük hızda olanın frekansı 2133Mhz olacak pek bir getirisi olacağını sanmıyorum sıvı azot ile işlemci hızında ram'in olur orası ayrı ama zor tabi DDR5 bellekler bence sadece özel kısma hitap edicek server ve konsollara onları pc lerden ayıran özellik ise bu olacak.

Evet.

• quote:

Yani burdan FX8350'nin i3 3220 seviyelerinde olduğunumu anlıyoruz?

8350 3570K yi crysis3, bf3, dirt showdown, render gibi 8cekirdegi aktif kullanan oyunlarda yerin dibine gömüyor haberin olsun.suanki oyun motorlari bile yavas yavas 8cekirdegi de kullandigina gore obur seneler fark iyice acilacaktir. 3dmark fire strike testinde 3770k nin hemen arkasinda 3570k yi ise ezmiş. testleri pc ye gecince koyarim. 3570k her sene islemci degistiren adam içindir yani bu sene 8350den 4cekirdek destekli uygulamalarda biraz onde 8cekirdek destekli uygulamalarda cok geride.

@Huzur53

evet haklisin ancak bence sistem toplamak icin en kotu zaman cunku yeni teknolijilerin cıkma arifesi 2ay bekleyip ayni fiyata %15daha iyi sistem almak daha iyi olur

• %15 daha performanslı ne çıkıcak söylede ben toplamıyım sistem yoksa ağlarım
  • quote:

%15 daha performanslı ne çıkıcak söylede ben toplamıyım sistem yoksa ağlarım

Bende.

• Şubattan beri donanımları araştırıyorum ve şubattan bu yana teknolojide devrim olmadı öyle söyliyim size o zamanlarda 2-3 ay bekleyin deniliyordu şimdide bu süreç bitmez bu gidişle ben de dahil kimse sistem sahibi olamaz işin içine ne kadar girerseniz o kadar kafanız karışır yaşadım bunları.

Konuyu açan arkadaş kafanı fazla karıştırma haswell al pişman olmassın.
  • quote:

Şubattan beri donanımları araştırıyorum ve şubattan bu yana teknolojide devrim olmadı öyle söyliyim size o zamanlarda 2-3 ay bekleyin deniliyordu şimdide bu süreç bitmez bu gidişle ben de dahil kimse sistem sahibi olamaz işin içine ne kadar girerseniz o kadar kafanız karışır yaşadım bunları.

Bende geçen seneden beri araştırıyorum.

Haswell almasına alırımda i7 alamıyorum. O yüzden soruyorum 4 çekirdekli mi alacağım yoksa 4 modül fx8350 mi diye. Sence?

• quote:

quote:

Şubattan beri donanımları araştırıyorum ve şubattan bu yana teknolojide devrim olmadı öyle söyliyim size o zamanlarda 2-3 ay bekleyin deniliyordu şimdide bu süreç bitmez bu gidişle ben de dahil kimse sistem sahibi olamaz işin içine ne kadar girerseniz o kadar kafanız karışır yaşadım bunları.

Bende geçen seneden beri araştırıyorum.

Haswell almasına alırımda i7 alamıyorum. O yüzden soruyorum 4 çekirdekli mi alacağım yoksa 4 modül fx8350 mi diye. Sence?

haswell alırsan DDR5 çıkınca onun anakartına o kadar ödediğin para çöp olacak

• Ne alakası var şimdi DDR5 ne zaman çıkıcak masaüstüne söyle o zaman sırf intel aldırmamak için uğraşıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.