Şimdi Ara

Harry Potter'daki büyük mantık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baştan beri anlamadığım ve her zaman aklımda olan bir soru var. O da şu; Harry teyzesinin yanında sığıntı olarak kuzeninden ve onun ailesinden hiç sevgi görmeden büyür, okulda hiç arkadaşı olmaz kimse ona arkadaşça duygu da beslemez çünkü kuzeni Dudley'in hışmından korkar. Sorun işte bu. Küçüklüğünden beri sevgi ve ilgi görmemiş baskıcı ve yeri geldiğinde şiddet gören ve hiç arkadaşı olmayan hatta merdiven altında uyuyan 11 yaşında bir çocuk nasıl oluyor da Hogwards'a giderken birden arkadaş canlısı oluyor ve hatta trende çabucak ve sıkıntısızca bir arkadaş edinebiliyor. Psikolojisi birden standart bir çocuk düzeyine geliyor. Böyle yetişen bir çocuk içine kapanık olmaz mı, kolayca insanlarca iletişim kuramazken hogwartsa giderken ve okulda birden kalabalığa karışıyor ve hatta çabucak arkadaşlar ediniyor ve hiç davranış sorunu çekmiyor. Bu büyük bir hata değil midir?

Bunun gibi birşeyi hiçbir yerde okuyamadım.

• Edindiği arkadaşlara bakarsan onlarda pek popüler sayılmaz..
    Ron=Turuncu kafa ve basit bir Weasley
    Hermione=Muggle`dan gelme kanı bozuk
    Ayrıca hiçbir arkadaşının olmayışı bunu istemediği anlamına gelmez orada yaşadığı yıllar boyunca insana aç kalmış olabilir ve bunun sonucu Hermione&Ron

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SteeLs -- 1 Aralık 2011; 3:28:44 >
  • Belkide 11 yıl boyunca hep bunun özlemini yaşadı
    Ama hep Tom Riddle'nin hikayesini okumak istemişimdir,gerçek bir şaheser çıkardı ortaya
  • Bence Harry'nin yalnız ve arkadaşsız geçen giriş bölümü onu okuyucuya ısındırması, yakınlaştırması için yazılmış. Yetim, yalnız, arkadaşsız büyüyen çocuk teması. Ama sonraki bölümler hikayenin gelişebilmesi ve olay örgüsünün tutması açısından Harry'nin arkadaş canlısı, arkadaşları için ölümü göze alabilen ve hiçbir bağlanma ve iletişim sorunu olmayan biri olması gerekiyordu. Mantıken bu ikisi çelişiyor ama yazımı oldukça akıcı olduğundan ve hikayeyi sonradan çok iyi oturttuğundan pek dikkat çekmiyor sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteeLs

Edindiği arkadaşlara bakarsan onlarda pek popüler sayılmaz..
    Ron=Turuncu kafa ve basit bir Weasley
    Hermione=Muggle`dan gelme kanı bozuk
    Ayrıca hiçbir arkadaşının olmayışı bunu istemediği anlamına gelmez orada yaşadığı yıllar boyunca insana aç kalmış olabilir ve bunun sonucu Hermione&Ron

katılıyorum vereceğim cevapta aynen böyle olacaktı.Doğru tespit dostum.
  • HP serisini satir aralarinda okuyun arkadaslar, muhtemel sozde mantik hatalarinda degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F0NDiP

HP serisini satir aralarinda okuyun arkadaslar, muhtemel sozde mantik hatalarinda degil

Cümlenizden birşey anlaşılmıyor. Biraz daha anlaşılır bir şekilde yazarsanız.

quote:

Ayrıca hiçbir arkadaşının olmayışı bunu istemediği anlamına gelmez orada yaşadığı yıllar boyunca insana aç kalmış olabilir

Mesele isteyip istememek meselesi değil. Bunu anlamakta zorlanıyorsunuz. Ron veya Harmonie çok iyi kalite değildi zaten demek de sorunun mantığıyla çelişmiyor.

2 sene arkadaşınız olmasın sonra görürüm sizi konu dışına "ölmek istiyorum hiç arkadaşım yok" diye mesaj yazarken . Bu çocuğun 11 sene boyunca hiç arkadaşı olmuyor, hiç. Do you understand me, Am I clear up to this point? Ama öyle bir yediriyor ki bunu hikaye içine Rowling, harry başta kız olarak dünyaya gelse bile sanki kimse uyanmayacak gibi duruma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LordOfTheRings'te mantık hatası var diyen olmuştu sanırım bırakın bunu ne hatası saçmalayın lütfen.

SteeLs;Açıklamış sanırım sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 8 Aralık 2011; 20:47:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

LordOfTheRings'te mantık hatası var diyen olmuştu sanırım bırakın bunu ne hatası saçmalayın lütfen.

O size açıklamış, artık ne anladıysanız, bu mesajda geçen soruyu değil. Biraz insan psikolojisinden anlayanlar çok iyi anlayacaklardır demek istediğimi. Neyse, demek ki kadın çok güzel yedirmeyi bilmiş.
  • bu kadar kurcalarsanız mantığının bir çoksorun var.
    Örneğin;
    voldemort da safkan değil ama slytherinde
    voldemort safkan değil ama sırlar odasını açıyor slytherinin varisi
    v.b.....
  • Teşekkürler. İşte aradığım cevap. Ben sorun aramıyorum aslında. Anlamak istiyorum. Nerede ne hata yapmış, neyi nasıl yapmış. Hangi hikayeyi yazarken nasıl neyi planlamış gibi binlerce ayrıntıyı çalışıyorum bir seneyi aşkındır. Küçükken aranızda merak edip çalar saatin içini açıp sonra kapatamayıp azar hatta kötek yiyenlerdenim anlayacağınız. Ha şimdi o saati kendim yapabilirim neticesinde. (Subtle message)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

LordOfTheRings'te mantık hatası var diyen olmuştu sanırım bırakın bunu ne hatası saçmalayın lütfen.

O size açıklamış, artık ne anladıysanız, bu mesajda geçen soruyu değil. Biraz insan psikolojisinden anlayanlar çok iyi anlayacaklardır demek istediğimi. Neyse, demek ki kadın çok güzel yedirmeyi bilmiş.

Koca JKR hata yapacak ha ? Milyonlarca kişi bir ben mi yemedim diyorsun ? Hoca saçmalama lütfen sen o zaman Lotr serisini oku aklında kim bilir ne kadar mantık hatası var dersin kesinlikle nasıl anladığınla ilgili ayrıca bu tür etkenlere neden takılırsınız anlamıyorum arada ince çizgiyi anlamaya gayret göstermeniz lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.