Arkadaşlar harry potter tüm serisini oynadım ama en son cıkanını değil.Alacam ama ilk önce size dayanışım dedim.Son çıkan oynunu oynuyanlar varsa bana nasıl olduklarını diyebilirlermi.
Yiğenim daha önceki oyun gibi sandı(bende:) ve hemen kurduk ama hayal kırıklığı:)Oyun tuşları default,ekran ayarlarında tuşları ayarlayamıyorsun,sadece alt yazı olsunmu sorusu var. Oyuna başladınız.3 karakterin herhangi birini seçebilirsiniz,sadece tek fark topladığınız fasulyeler:)) için ayrı ayrı karakter seçmek gerekebiliyor buda kartları açmak için önemli.Oyun içinde itemleri ve bölümleri geçtikçe x kart açıldı diyor.Oyun ara yüzünde dönen kadeh sırasında(bölümleri seçen) c harfine basın ve kartları eğer fasulye sayınız yetiyorsa kartı açın.Kartların özelliği çeşitli extra güçler kazandırması 3 kart ekleyerek seçtiğiniz elemanı kuvvetlendiriyorsunuz. İlerledikçe bazı geçemediğiniz yerler veya kapılar sonradan açılıyor.Yani bölümü bitirin ve sonra geri gelin kapalı bir yer açılmışsa orda kalakn vs. bulacaksınız.Diğer bölümleri ve kartları açmak için itemleri ve kalkanları olabildiğince bulmalısızınız. İlk şatonun dışında suyun içinde ve ormanda yüksekçe bir yerdeki kalkanı almak için bir ileri bölümdeki(sera bahçeleri gibi olan yer)çiçek açma büyüsünü öğrenmeniz gerekli ,öğrenince geri dönüp gedemediğiniz yerlere gidebilirsiniz. Bonus için zamanla yarışarak yapmanız gereken yerde ise(5 aşama var)ilk aşamada 3 yaratık geliyor.Yapmnanız gereken yaratığı sürt üstü çevirip bu durumda havaya kaldırarak ateş edip vurmanız o zaman siyah kuşlar göreceksiniz.Diğer aşamalar kolay yani anlaşılır:) Harry nin yaptığı yarışlarda bir sorun yok zaman içinde gereken yerleri geçmek.Sarmaşıklı bulmacalı yerde en son 2 yaratıklı bir yere ulaştığınızda (sarmaşıkta biri esir vaziyette)yapacağınız yaratıkları sarmaşık duvarın önünde bakleyerek çekmeniz saldırdığında duvara çarpacak başı dönerken tam arka tarfından(zırhı yok zayıf yeri:) ateşleyin.Son yerde ..kadavra dediği yerde ...?. Kolay gelsin,zor bir oyun değil ama yiğenim beğenmedi:)Etrafta dolaşan yaratıklardan başka kimse yok,filimle beraber çıksın diye fasulyeden yapılmış bir oyun:)) Not:Oyun son mezarlık bölümünde kaldı ve bitirmeden sildik 1-2 denedi sonra off dedi ve sildi:)Onun için buray nasıl geçildiğini bilmiyorum belki soran olur yazarsınız.
Biryerlere bunu yazmışım orta dercede oynanabilir bir oyun;)