Şimdi Ara

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hakkında..?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
12.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Üniversite #Hacettepe Üniversitesi Bölüm #Tıp
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • up

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak ben senden küçüğüm. Yaşım 15. Sana akıl vermek gibi olmasın Tıp benim küçüklükten beri hayalim şuan lise 1'e geçtim sıkı bir çalışmayla tıpı kazanıcam. Tıp hakkında sayısızca araştırma yaptım diseksiyonlar izledim, ameliyatlar izledim ve daha niceleri. Tıpı kazanmak kolaydır. Ama okumak zordur! Tıp bazı üniversitelerde 6 dönem (yıl) bazılarında 6+1 yani hazırlık var. Doktorluğu asla maddi anlamda isteme! Tıp zordur. Yeri geldiğinde hastaların altını temizleyeceksin. İntörnlük döneminde asistanlar seni fena halde ezecek. İlk 3 dönemde Temel Tıp Bilimleri'ni alırsın 4. dönemde stajlar başlar. Maddiyat için seçme bu fakülteyi insanların hayatı senin elinde olacak. yeri geldiğinde kadavrayı sen taşıyacaksın. Bu yüzden cesaretli ve korkmamalısın. Tıp bir seçim değildir tıp bir yaşam tarzıdır. Eğer maddiyat veya herhangi bir kötü amaçla seçeceksen seçme! Önüne 6 yaşında asystole girmiş bir çocuk getirirler ve onu hayata döndürmek için etkili ve doğru tedaviyi yapman gerekir. Ve sadece şunu demek istiyorum ''Tıbbiyeden her şey çıkar, arada birde doktorda çıkar''!




  • sfccenk kullanıcısına yanıt
    Abartma kardeş, her tıp öğrencisi gidip ameliyat bölümlerini seçecek hali yok. Gider rahat ve temiz olan bi alanını seçip ona göre hayatını sürdürür.

    PrivateHicks, sana tavsiyem eğer tercihlerini hala vermediysen tıp dan şaşma kardeş, havası dahi yeter. Arkatadaşım şuan oda orada okuyor urfada 4. sınıfa geçti, batıya oranla doğuda sınıfı geçmen daha kolay, hocalarla bire bir irtibatın daha samimidir burada. İzmirden geldiğin için başta elbette zorlanırsın, ama tıpa giden adamında afedersin sosyal hayatı felan çok çok ilk iki yılda geçerli olur, geri kalan yıllarını alttan kalan derslerle tıp kitaplarıya uğraşacağın için bana göre doğu doğru seçim olacak senin için.
  • Elbette kimse ''Cerrahi'' bölüm seçmez. Söylediğin şey çok yanlış mesela psikiyatriyi mi seçecek öncelikle 6 senelik fakülteden mezun olan hekimler ilk 2 sene boyunca Zorunlu Hizmet adı altında Pratisyen Hekim olurlar ki olmakta zorundalar! Pratisyenlere her iş verilir. Gerekirse sütur atar gerekirse hastaya uzman doktor olmadığı zaman trakeostomi açar. Fakülteden mezun olununca direk diplomanı vermezler önce zorunlu hizmeti bitir sonra veriliyor. Tamam TUS'a girmek istedin kazandın. Bölüm olarakta psikiyatriyi seçtin. Direk uzman hekim olamıyosun. 4-5 senelik asistan eğitimi var. Asistanlığı bitirdiğin zaman uzman hekim oluyorsun. Yani sanıldığı kadar kolay değil doktor olmak. İstersen o arkadaşına sor benim anlattıklarımın aynısını anlatır sana. E artık 4.döneme gelmiş bırakalımda bilsin bu işleri.
  • naptin harranda misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harran mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harrandaysan nasil memnun oldun mu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfccenk

    Bak ben senden küçüğüm. Yaşım 15. Sana akıl vermek gibi olmasın Tıp benim küçüklükten beri hayalim şuan lise 1'e geçtim sıkı bir çalışmayla tıpı kazanıcam. Tıp hakkında sayısızca araştırma yaptım diseksiyonlar izledim, ameliyatlar izledim ve daha niceleri. Tıpı kazanmak kolaydır. Ama okumak zordur! Tıp bazı üniversitelerde 6 dönem (yıl) bazılarında 6+1 yani hazırlık var. Doktorluğu asla maddi anlamda isteme! Tıp zordur. Yeri geldiğinde hastaların altını temizleyeceksin. İntörnlük döneminde asistanlar seni fena halde ezecek. İlk 3 dönemde Temel Tıp Bilimleri'ni alırsın 4. dönemde stajlar başlar. Maddiyat için seçme bu fakülteyi insanların hayatı senin elinde olacak. yeri geldiğinde kadavrayı sen taşıyacaksın. Bu yüzden cesaretli ve korkmamalısın. Tıp bir seçim değildir tıp bir yaşam tarzıdır. Eğer maddiyat veya herhangi bir kötü amaçla seçeceksen seçme! Önüne 6 yaşında asystole girmiş bir çocuk getirirler ve onu hayata döndürmek için etkili ve doğru tedaviyi yapman gerekir. Ve sadece şunu demek istiyorum ''Tıbbiyeden her şey çıkar, arada birde doktorda çıkar''!
    knk kazanabildin mi?




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.