Şimdi Ara

harici hdd sorunu usb tanımıyor !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
31.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KülKedisi

    Teşekkür ederim TA2DF,
    Teşekkür ederim adem81.
    Istanbul'da bulamadıysanız o kabloyu benim bulmam biraz zor gibi, kutu alsam da içine yerleştirmeyi başaramayabilirim, lehim aletim bile yok burda :( Yine de bugün external Hdd.m ile gezinip kablo bulmaya çalışacağım, olmazsa artık kısmet.. memlekete dönünce bizim bilgisayarcılarımızda herşey mevcuttur :)
    Esen kalın!



    kutuyu açmana gerek yok çoğu kutular aynı kabloyu kullanıyor başka kutu alırken kablosuna bak ve kutuyu al sadece kablosunun kullanırsın bu arada senin bilgisayarcı nerde orayada bakaım tel felanverirsen ii olur valla
  • sonunda buldum fiyatı 15 ytk imiş kadıköy yazıcı ,oğlu işhanı 2.katta bilgin olsun
  • kabloyu takınca çalıştımı bilgilendirimisin ??
  • benim 1 tb lık 3.5 inçlik harddiskimi usb taktığımda aygıt tanınmıyor diyoo ne yapmalıyım yaaa yardım lütfen
  • bende aynı sorunla karsı karsıyayım 3.5'' harici disk dun normal calısıyodu bı kac resım attım sabah kalktım bilgisayar hariciyi görmiyor ama normal calısyor ısıgı yanıyor ses te gelıyor hafıf tıtremesı de aynı kabloyuda degıstırdım ayn ısorun devam edıyo ıcınde cok onemlı verıler vardı aksı gıbı help help!!!bu arada hariciyi farklı pc leredede denedım sorun aynı
  • aynı sorun benm hdd'de var arkadaşlar yeni aldım 500 gb 2.5 inç takıyorm ışık yanıyor. pc görmüyor hiç bi şekilde. başka pcye takıyorum görüyor okuyor. sorun neden kaynaklı olabilir. usb girişlerinde kalbosuz mouse alıcısı çalışıyor, flash bellek çalışıyor, sorun yok hddyi görmüyor, güç yetmiyo diye dvd-rw falan söktüm 2nci hddyi söktüm onlada alakalı değil
  • HDDlerdeki görülmeme sorunu içinde bulunan diskten veya bilgisayardan kaynaklanabilir.Siz '' başka pclerde de çalışmadı'' dediğiniz için içinde bulunan disk zedelenmiş olabilir.Bunun dışında zedelenmenin yanında bilgisayarınızdaki bazı iletişim bozuklukları bilgisayara iletilmiyor olabilir.İlk olarak Harici HDD'niz hakkında bilgi vermenizi öneririm.3.5 inc HDD'lerde prize takıldığı an bir ışık yanar.O ışık yanıp sönüyorsa HDD zedelenmiş demektir.Eğer 2.5 inc ise yani tak-çıkar sistem; o zaman Bİostan girerek Harici HDD'yi görüyor mu diye bakabilirsiniz.Eğer oradan görüyorsa bilgisayarınız ve HDD arasında bulunan disk yanındaki kablonun yanmış olmasından kaynaklanır.Tahminim garanti süreniz geçmiş bulunuyor.Eğer son söylediğim hata ise kendinize yeni bir HDD bakmak ile işe başlayabilirsiniz. .




  • hdd'yi başka pc okuyor tanıyor. biostan nasıl bakabilirim ki görüp görmediğine ben bütün yolları denedim ama bi çare bulamadım evet arkadaşlar sizlerimn yardımlarını bekliyorum. hdd yeni bnm pc görmüyor fakat başka pclerde çalışıyor hdd'de sorun yok
  • O zaman senin bilgisayarında sorun var.Bilgisayarının USB girişleri ön tarafta mı arka tarafta mı ?Sen denerken ön taraftan mı takıyorsun?Arkadaşlarından USB Flash Bellek alıp tak bakalım.Benim fikrim USB sürücülerinin önündeki chipler yanmış olabilir.Birde kasanın arkadasındaki USB girişlerinden dene.
  • Merhaba
    Bende de kısmen aynı sorun mevcut ama 1 level ötesi sanırım. 1tb verbatım harici hdd var ,şu adaptor ve usb ile calısanlardan.. dün kullandım ama bugun taktıgımda pc cihazı algılamadı. keza başka pc ler de...kablolarda mı sorun var diye baktım, ancak o kablolarla calısan baska cihazları denedigimde kabloların problemsiz oldugunu gordum.. ışık yanıyor ama cihazdan hissetmem gereken titreşimi alamıorm . Hafif bi titreşim var o kadar. Sanırım bi düşürme olayı yaşanmış evde..nasıl bi hasar gördügünden emin olamıyorum ama verilerin hasar gormesiyle ilgili fena korkularım var..
    sormak istedigim şu;
    1-pc cihazı algılamadıgı zamanda da işlem yapıyomus gibi bi faaliyet sesi gelmesi mi gerekir? gelmemesi anormal midir?
    2-data kurtarmaya vermem durumunda verileri kurtarma umudu % kaçtır
    ,zira para gözümde degil bu saatten sonra:S aylarca ugrastıgım calısmam sacma sapan bi cihaza duydugum gereksiz seviyedeki güvenden dolayı yok oldu..




  • Çok eski bir konu ama paylaşmak istedim....
    Ben de yeni bir harici disk aldım ama tanıtamadım, burada ve birçok yerde anlatılanları uyguladım, olmadı.
    Usb ye takıyorum ya görmüyor, belli bir süre sonra pc görsede donmalar yaşanıyordu.
    Harici harddisk içinden çıkan kablo ''Y '' usb kablo idi. Yani 2 adet usb fişli idi.
    Daha başka Y' uçlu usb hardisklerde kullanmıştım ve tek ucunu takarak kullanmıştım ,sorun çıkmamıştı.
    Bu sorunu ''Y'' kablonun 2 ucunu birden pc'nin arka tarafındaki girişlere takarak hallettim.
    Şimdi sorunsuz çalışıyor, Y kablo kullananların bilgisi olsun, bu sebebtende olabiliyor.
  • Bende de benzer bir sorun var.LG 500 GB taşınabilir bellek var,2 yıldır sorunsuz kullanıyordum.Ama kullandıktan sonra bağlantı kablosunu çıkartıp "sarmal" yapıp laptop çantasına öyle koyuyordum.2 ay önce bilgisayar ekranının sağ altında uyarı çıktı,tanınmıyor v.s...Ben de kablonun kırıldığını düşünüp kabloyu hafif eğdiğimde taşınabilir belleğin ışığı yandı.Ben de son 2 aydır kabloyu hafif büktükten sonra,belleğin altına sıkıştırıp,o şekilde kalmasını sağladıktan sonra kullanmaya başladım.Bu arada,içindeki fotoğraflarımdan bazıları,filmlerimden bazıları,programlarımdan ve çeşitli driverlerimden bazıları nedenini bilmediğim bir şekilde bilgisayar tarafından tanınmamaya/okunmamaya başladı.Hatta silmeye yada taşımaya çalıştığımda da izin vermiyor.Arızalı vs. diye uyarı veriyordu.
    Geçen haftadan beri artık kabloyu büksem de eğsem de fayda etmedi,hatta kabloyu değiştirdim yine de olmadı.Işığı yanıyor.İçinden ses geliyor,yani çalışıyor gibi,bilgisayarda da F-G-H vs. olarak görünüyor.Hatta kabloyu taktığım anda otomatik kullanma devreye giriyor.Ama eskiden otomatik kullanma devreye girdiğinde içinde bulunan verilerin isimlerini gösterirdi.Şimdi o verilerin isimleri otomatik taramada görünmüyor.Tarama bitince açılmıyor.Bilgisayarıma girip üzerini tıkladığımda da açılmıyor,bilgisayar ekranını 30 sn kadar donduruyor.Bilgisayarı tekrar kullanabilmem için taşınabilir belleğin kablosunu bilgisayardan çıkarmam gerekiyor.
    Bu konuda en ufak bir fikri bile olan varsa lütfen benimle paylaşsın.Zira tamire versem belki tamir olacak ama içindeki veriler gidecek.İçindekileri kaybetmeden bunu çözmemin yolu var mıdır acaba...?




  • merhaba. bross marka hdd var elimde ama bilgisayarda görünmüyor. birkaç pcde denedim ama sonuç hep aynı. okuyormuş gibi ses çıkarıyor fakat görüntüde bir şey yok. yardım bekliyorum :S
  • imdaaat acer aspire T136 985 model kasam var. İçinden hdd mi çıkarttım, modeli seagate barracuda 7200.7 .
    Bayağı eski bi kasa 2005 de falan aldım. Bağlandığını algılıyor ama my computer da görmüyor disk management te görüyor. Ama formatlamak istemiyorum. İçinde Önemli bilgiler var.Yardımcı olursanız sevimirim!
    BU ARADA ŞAŞIRMAYIN BEN 11 YAŞINDAYIM! Bir yetişkinmişim gibi yazabilirsinizzz!





    LÜTFEN ACELE EDİN
  • Arkadaşlar harddisklerinizi eğer bilgisayar görmüyosa 3 sebep vardır.Ya elektrik alamiyodur.Ya Bozulmuştur kasasının devresi yada yazılımsaldır.
    1.Farklı bir kabloyla bilgisayarınızın usb çıkısına takın.Eğer çoğaltıcı kullanıyorsanız ona harddiski takmayın bazı harddiskler bu yüzden çalışmıyor.
    2.Harddiskinizden hiç ses gelmiyorsa çalışmıyor demektir ya bozulmuştur yada usb portun biostan kapalıdır.
    3.Servis paketlerini yükleyin işletim sisteminizin hala çalışmıyorsa kendi sürücüsünü bulun ve bilgisayarınıza tanıtın...
  • ama ışığı yanıyor ses de geliyor okuduğuna dair. ancak herhangi bir sayfa açılmıyor ve bilgisayarımda görünmüyor. üzerinde iki ışık var. biri kırmızı yanıyor. diğeri de sadece kabloyu taktığım anda sarı yanıyor ve hemen sönüyor. alındığından beri aynı sorunu var fakat bikaç sebep nedeniyle ilgilenemedim maalesef. yani hiç kullanılmadı :S
  • Eğer harici usb harddiskinizin ışığı yanıyor ve içinden ses geliyor ama pc niz hiçbirşekilde cihazı görmüyorsa harici harddiskinizin usb portu ile olan iletişimini sağlayan arabirimi yani disk kutusunun kendi devresi arıza yapmıştır kutuyu değiştirip tekrar denemenizi öneririm.Ayrıca usb aygıtları için donanımı güvenle kaldır fonksiyonunu kullanmanız harici harddiskler için kesinlikle önerilmekte.
  • Bende de WD Passport Essential USB 3.0 500 GB harici disk var.

    1 yılı aşkın süredir sorunsuzca kullandığım cihaz bir kaç gün önce bir sorun baş gösterdi.

    Taktığımda bilgisayar onu görmüyor. Ön arka USB girişlerinin hepsine taktım. Kenarındaki ışık sürekli yanıyor çalışırken 2 tane bilgisayarda da denedim sonuç yine aynı onlardada ışığı kesintisiz yanıyor fakat bilgisayarda gözükmüyor. Gözükmüyor diyorum (ne bir hata iletisi, ne aygıt yüklenemedi iletisi ne aygıtlarım listesinde ve ne de Bilgisayarım>Yönet>Disk Yönetimi altında gözükmüyor. Hiç bir şekilde gözükmüyor.) Başka bir USB Kablosu ile denedim sonuç yine aynı. Bu cihazın derdi nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StANDby007 -- 18 Ağustos 2012; 18:41:15 >
  • Slm arkadaşlar ben 4 ay önce bir taşınabilir harddisk aldım ama bilgisyara takdığımda hiç işlem yapmasa dahi yazma sesi olur ya öyle ses geliyor
    ama bu ses çok fazla değil çok az geliyor bu sorunmu arzalı mı hdd
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.