Şimdi Ara

Harici Harddisk Hayata Döndürme Operasyonu (Samsung 640gb)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harici Harddisk Hayata Döndürme Operasyonu (Samsung 640gb)


    Merhaba arkadaşlar. 5 6 sene önce kullandığım harici bir harddiskim vardı. Gerçekten çok kötü kullandım, gerek cebinde taşıdım üstüne oturdum, gerek donanımı pcden alelade çıkardım, gerekse darbelere maruz bıraktım.

    Son zamanlara kadar pek kullanmazdım ama lazim oldu ve raftan çıkarayım dedim. O da ne!? Tam bir felaket, ne kopyalama hızı ne de aktarma hızı çok yavaş ve bir sure sonra hata veriyor. Anladım ki sıkıntı büyük.

    Hemen birkaç tarama yaptım HD Tune ile. Ama tarama bitmiyor, saatlerce sürdüğü oldu, çoğu tarama art arda 2500 error verip iptal edildi. Taranabilen 18-20 gb lık kısımda ise binlerce bad sektör ile karşılaştım.

    Sonrasında Low level format atmaya kalktım. O da %8 lerde tıkanıyor ve program donuyordu. En som nasıl oldu ise geceden bıraktığım low level format aşaması %72 leri gördü. 1.5gün tahmin ettiğim format 1 günde bitti. Ama dertler biter mi bitmedi elbet. HD Tune hâlâ tam bir tarama yapamazken quick modunda bir tarama yaptım ve bad sektörlü birçok alana daha rastladım. İşin özü low level format da attım ama fayda etmedi.

    Sıra geldi HDD Regenerator adli programa. Duyduğuma göre dos penceresinde sağlam çalışan bir programmış. Hemen bir tarama başlattım, tabi başarısız oldu. 2. , 3. , 4. Derken HDD Reg. İle şuan kaç tarama yapıp ilerlemenin 20gb a varmadan kesildiğini unuttum.

    6 Nisan 2017, gece saat 23.30 da bilgisayarı tekrar HDD Reg. İle taramaya bıraktım. Bakalım yarına kadar nasıl bir ilerleme kaydedeceğim veya devam edebilecek miyim göreceğiz. :)





    İşin güzel yanı gemileri bastan yaktım. İçindeki verileri en baştan kaybetmeyi göze almıştım. Şuan bu iş bir challenge halini aldı benim için. Gün geçtikçe durumu güncellemeye ve tavsiyeleri almaya çalışacağım.


    Esen kalın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yaklaşık 14 saat boyunca HDD Regerator ile kaydettigim gelişme aşağıdaki gibi. USB Interface HANG UP! uyarısı var, ne olabilir acaba bu? Diskin PC ile bağlantısını herhangi bir şekilde kesmedim. Sürece etkisi olur mu bu hatanın?

    http://hizliresim.com/R0rDj1
    http://i.hizliresim.com/R0rDj1.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 7 Nisan 2017; 14:25:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.