Şimdi Ara

harici ekran kartı grafik vs diyor nedir bunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve çaylak dedi bana moral sıfır :P :D neyse

ben bu sene tercihlerimi yaptım %99 diyim bilgisayar mühendisliği gelecek ve de bilgisayar almaya karar verdim laptop yani ama
    bütçem fazla değil genel olarak 2. el bilgisayarlara bakıyorum istiyorumki çoğu oyunu çalıştırsın filan çünkü oyun oynamayı da severim ayrı bir şekilde :D
    bakıyorum da pc lere paylaşımsız filan ekran diyor baktım forum da paylaşımsız oyun için daha iyiymiş bide harici grafik ekran kartı filan diyor o ne paylaşımsızın diğer adı mı anlamadım ki 8gb ram 2gb nvidia olan 2. el pcler buldum ama harici yazıyor nedir iyimiri bütün oyunları çalıştırır mı zamanınızı alıyorum kusura bakmayın

• Dahili kart ; işlemciye gömülüdür ve sistem belleğinden kullanır. İntel hd 2000-3000-4000 vs. gibi isimlendirilir. Düşük enerji tüketimi, uzun şarj süresi vs. gibi işlemler için tercih edilir, daha çok.

Harici kart ; anakarta entegredir veya mxm (bazı ağır oyuncu serilerinde ve bazı orta sınıf ürünlerde mevcut) yuvasında bulunur. Genelde dahili kartlardan daha yüksek özelliklere sahiptir ve oyun, çizim vs. gibi ağır grafik gerektiren uygulamalar için tercih edilir. Daha fazla cümlelerle de açıklanabilir, fakat aşağıdaki linke bakarsan, kartlar hakkında ufak çapta bilgi edinebilirsin. Biraz da forumdan bilgi toplayabilirsin. Ayrıca dizüstü ekran kartları, masaüstü ekran kartlarıdan biraz daha düşük randımandadır. Bir de bütçeni belirtirsen, en yüksek konfigürasyonlu cihazlar önerilir zaten.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması.

• Hocam genelde 2. el bakıyorum bütçem fazla yok öğrenciyim yani pc müh. kazandk çizim filan illa olacak bütçem en fazla 1300 tl olur ilgilenip cevap verdiğin için çok teşekkür ederim valla hayra geçti :) bişi daha soracağım harici ekran kartı sonradan takılmış değil demi yani sıfırken içinde oluyor da öyle satılıyor ? @Sipahi68

İndirimlerle belki daha makul fiyatlara da alınabilir.

Bu arada harici ekran kartı da cihaza fabrikada eklenir, tabii ki. Harici denmesinin nedeni ; sistem belleğinden bağımsız, 1gb veya daha üzerinde bellek barındırması ve işlemci üzerinde bulunan kartlardan daha güçlü özelliklere sahip olması vs. şeklinde açıklanabilir. Tabii bazı durumlarda sistem belleğinden de kullanabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi pci ekran kartı nedir?
    25 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.