Şimdi Ara

Harici Disk icin FAT32 mi NTFS mi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
31.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • HDD nizin içinde dosyalar varsa, biçimlendirme sırasında silinecektir..Buna dikkat.. Dosya sisteminizi değiştirmenizin bilgisayarınıza olumsuz bir etki yapacağını düşünmüyorum.. Güvenle kullanabilirsiniz..
  • eyvallah saol.. bi sürücümü dönüştürmeye karar verdim umarım hdd'nin hızı artar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hangar_18

    eyvallah saol.. bi sürücümü dönüştürmeye karar verdim umarım hdd'nin hızı artar


    Harici hddnizin veri aktarma hızı USB lerinizle ilgili olan birşey... USB leriniz 1.1 ise veri aktarma hızınız zor olacaktır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kickstart

    command prompt'tan convert komutu ile fat32'yi ntfs'e cevirebilirsin. ama bu cluster'lari 512kb yapabilir.

    en sagliklisi format ntfs, cluster'larin 4mb olmasina dikkat et.

    ntfs kullananlar command prompt'tan chkdsk komutu ile cluster size'ini kontrol etsinler. 512 kb ise cok kotu performans alirsiniz. ntfs icin 4mb ideal.




    vista biçimlendirmede resimdeki değerleri atayabilirsiniz diyor. Hangisini seçersem daha hızlı veri alış-verişi sağlayabailirim ? Teşekkürler

     Harici Disk icin FAT32 mi NTFS mi???




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: zts

    arkadaslar ben harici diski biçimlendirmek icin FAT32 veya NTFS yapacagım ama hangisini yapmak daha saglıklıdır.. diskte divx filmlerin arşivini yapıyorum... birde NTFS biçimlendirmeyi nasıl yapabilirim..
    yardımcı olursanız cok sevinirim...


    Ntfs daha hızlı ve güvenli dosyalama sistemidir. Bu prog. vasıtası ile ntfs ye çevirebilirsiniz:

    USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA
    SwissKnife V3.22
    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm


    bu program ile veri kaybetmeden fat32'den ntfs'ye geçebilir miyim?....




  • arkadaslar bende stormax 250 gb harici harddisk var ve ntfs olarak biçimlendirmek istiyorum ama windows biçimlendirmeyi bitiremedi diye uyarı verıyor. İşin ilginç yanı exFAT olarak biçimlendirme yaptıgımda sorunsuz bir sekilde biçimleniyor. lütfen yardımcı olun şimdiden tskler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: zts

    arkadaslar ben harici diski biçimlendirmek icin FAT32 veya NTFS yapacagım ama hangisini yapmak daha saglıklıdır.. diskte divx filmlerin arşivini yapıyorum... birde NTFS biçimlendirmeyi nasıl yapabilirim..
    yardımcı olursanız cok sevinirim...


    Ntfs daha hızlı ve güvenli dosyalama sistemidir. Bu prog. vasıtası ile ntfs ye çevirebilirsiniz:

    USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA
    SwissKnife V3.22
    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm


    +1




  • Arkadaşlar WD 1TB harici harddisk aldım bugün ama henüz format olayına girmedim.USB ile harici disk bağlanabilen LCD tv var evde.Bu tv'de aldığım harici harddiskten sorunsuz film izleyebilmek için format FAT32 mi olmalı yoksa NTFS mi ?

    (Televizyon Philips 42PFL5405H)
  • fat32 boyut sınırı var...5 gb lık bir filmi tek parca halinde atamazsın... hd filmlerde sakınca olusturuyor yani...
    ntfs yi sec..
  • Konu eski ama bilgilendireyim dedim. FAT32 eski bir sistemdir.Bios güncelleme, frimware yükleme ya da televizyon yazılımı güncelleme gibi işlemlerde usb flash diskin fat32 olması gerekir.Ayrıca Rufus ile GBR dosya sisteminde UEFİ format atabilmek için FAT32 olarak biçimlendirir.

    FAT32'nin avantajı en eski sistemlerden biri olması dolayısısyla hemen her cihazda diskinizi görebilir.Yine eski sistmem olması dolayısıyla film ve video tarzı dosyaları depolamaya pek uygun değildir. Çünkü çıktığı dönemde o kadar büyük boyutlu dosyalar yoktu.Küme birimi küçüktür ve attığınız bir dosyayı daha küçük parçalara gölerek aktarır bu yüzden aktarım hızı düşüktür.İyi tarafı küme birimi küçük olduğu için diskte daha çok şey depolama imkanı sağlar. Tabi biçimlendirirken küme birimini kendiniz belirleyebilirsiniz.Mac,Linux,TV ve NAS her cihaz görür.

    ExFAT yeni sistemdir daha büyük küme birimlerine izin verir.Verileri daha hızlı atmak için idealdir.Genelde hafıza kartları ya da yeni flash diskler ExFAT biçinde gelir. Linux cihazlar görmeyebilir. Çünkü nispeten daha yeni bir sistemdir.

    NTFS FAT32'den daha yeni fakat ExFAT'dan daha eski bir sistemdir. Microsoft işletim sistemleri yüklü olan cihazalr genelde bunu kullanır.Diğerlerine göre avantajı şifremeye imkan vermesidir.Dosya aktarımında ise özellikle taşıma yaparken yaşanan bir kesintide dosyayı kurtarma şansı verir.Veri avtarımı ExFAT a göre nispeten daha yavaş fakat daha verimli bir şekilde gerçekleşir. Linux cihazlar diski görür ve okuma yapabilir.

    GPT ve MBR için de şunu söyleyim. Eğer bilgisayar içinse GPT daha yeni ve sağlıklı bir sistemdir.Fakat GPT olan bir flash disk ya da harici diski televziyon ya da nas cihazınıza taktığınızda görmeyecektir.


    Ayırma birimi boyutuna gelince boyut ne kadar yüksek olursa veri aktarımı teorik olarak daha hızlıdır. Tabi bu veri aktarımı hızı diskinizin donanımsal olarak sahip olduğu hız ile sınırlıdır.Diskinizin modelinin yanına Datasheet yazarak googlede arattığınızda diskinizin üretici tarafından sağlanan hız ölçümü ve teknik özelik bilgilerini bulabilirsiniz. Eğer ntfs kullanacaksanız benim önerim küme birimini 32 KB olarak ayarlamanız.Küme birimi boyutu küçüldükçe diskiniz dosyalarınızı daha küçük kümelere bölerek yazdığından aktarım hızı düşecek fakat disk yüzeyinde daha az yer kaplatığından daha çok şey saklama imkanınız olacaktır.Küme birimi büyüdükçe de aktarım hızı artacak ve dosyanın disk üzerinde kapladığı alan daha fazla olacaktır.




  • yunusbeen kullanıcısına yanıt

    Helal kardeş tamda aradığım konu buydu. hızlı veri aktarımı için sandisk extreme 32 gb usb 3.0 95mb/s yazma 110 mb/s okuma değerlerindeki flash belleğimi ntfs olarak biçimlendirip uydu alıcısına takıp film izlemeyi düşünüyordum. Çünkü sorunlu anakart yüzünden önceki anakartta aldığım 90 mb/S yazma hızlarını alamadım. usb 3.0 slotuna taktığımda 1.8 gb tek film dosyasını bilgisayardan flash belleğe en fazla 37 mb civarında aktarım yaptı. Ne yaptıysam bir türlü hızları 50 mb/s ve üzerine çıkaramadım. o yüzden format ile yapmak istiyordum. ama senin verdiğin bilgiye dayanarak daha yavaş olabilir ama her sistemde rahatça çalışan bir formatta kalsın diye dokunmadım. Hala fat32 sisteminde. O yüzden sana teşekkür ediyorum  Harici Disk icin FAT32 mi NTFS mi???  Harici Disk icin FAT32 mi NTFS mi???  Harici Disk icin FAT32 mi NTFS mi???  Harici Disk icin FAT32 mi NTFS mi??? .


    usb 3.0 okuma yazma hızlarını en üst seviyelre çıkaracak bir yöntem biliyorsan önerebilirsin.


    sistemim şöyle:


    anakart 990fxa-gd65

    işlemci amd fx8350

    ram kingston 8 gb 1333 mhz tek slot

    hdd western digital 2 tb

    işletim sistemi windows 8.1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaNLiZ_KuRt_06 -- 9 Mart 2022; 22:49:30 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.