Şimdi Ara

Harici 3,5' HDD (seagate) titreşim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1,5 sene önce aldığım Seagate 2 TB 3,5" harici HDD geçenler tık dedi gitti. ben de garantiye gönderdim. yenisini göndermişler.
    aynı özelliklere sahip, yeni model sanırım, sadece şekli değişik (köşeli)

Eski HDD hiç ses çıkarmıyor titremiyordu. yeni gelen ise deli gibi titriyor. USB yi taktığınız anda sürekli sanki telefon titriyormuş gibi bir ses oluyor. (masanın üstünde duruyor).
    Ben de altına birkaç parça bezi katlayıp koydum. titreşim biraz da olsa azaldı. fakat hala sessizlik varken rahatsız edici bir titreşim var.

Bunun için nasıl bir çözüm geliştirebiliriz. pratik bir yöntem bilen var mı ?

Eski HDD:

Yeni HDD:

• Kafami vuruyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brder kullanıcısına yanıt
    arkadasım hiç içini açtın mı bilmem bende dolu var o hddlerden içinde hddnin etrafına sarılı plastik oluyo aç içine bak o plastikten yoksa titreşimi çok yapması ondandır o varsa doru takıldına emın ol ters geçirip baştan sağma kapatmıs olabılırler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breaak4Love

Kafami vuruyor?

???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahm@41

arkadasım hiç içini açtın mı bilmem bende dolu var o hddlerden içinde hddnin etrafına sarılı plastik oluyo aç içine bak o plastikten yoksa titreşimi çok yapması ondandır o varsa doru takıldına emın ol ters geçirip baştan sağma kapatmıs olabılırler

açmadım daha 1 haftalık HDD, problem olacağını zannetmiyorum. varsa da açarsam garanti kapsamı dışına çıkmaz mı ? titreşim çok ince bir titreşim bu arada.
    ama zırıldıyo rahatsız oluyorum demıssın aynısından bendede var gram ses yok tamam titriyo ama zırıldama kattiyen yok pcnın kasasısının ustunde çalısıyo bide garanti dısı kalması konusunda elın becerıklıyle kalmaz yanı kırmadan dökmeder açarsan bişe olcanı sanmıyorum genelde teknık servıstekıler kıytırıktan askeri ücretle çalısan elemanlar anlıcak kapasitede pek adam yok türkiyede
  • quote:

ama zırıldıyo rahatsız oluyorum demıssın aynısından bendede var gram ses yok tamam titriyo ama zırıldama kattiyen yok pcnın kasasısının ustunde çalısıyo bide garanti dısı kalması konusunda elın becerıklıyle kalmaz yanı kırmadan dökmeder açarsan bişe olcanı sanmıyorum genelde teknık servıstekıler kıytırıktan askeri ücretle çalısan elemanlar anlıcak kapasitede pek adam yok türkiyede

anladım hocam, garantisinin bitmesine az kaldı, en iyisi ben bi açıp bakayım plastiğe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    bak bişe olursa kırarsan felan kulaklarımı çınlatma =)=)
  • ahm@41 A kullanıcısına yanıt
    ayıp ettin :D
    internetten sokulme vıdeolarını bul ızle öle sök riski azaltırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: brder

quote:

açmadım daha 1 haftalık HDD, problem olacağını zannetmiyorum. varsa da açarsam garanti kapsamı dışına çıkmaz mı ? titreşim çok ince bir titreşim bu arada.

On tarafa takuon diye olabilir arka kusma tak duzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ürünü sökmeyin sakın. harddisk kutusu deforme olursa içindeki harddiske garanti vermiyorlar
    ben sebebin kutudan olduğunu düşünüyorum bence tasarım hatası bir durum
    adamlar boyutu küçültmüşler tasarım kasmışlar ama belirttiğin gibi titreşim sorunu olmuş
    harddiskten şüphelendiysen aynı model harddiskle karşılaştırmak lazım. mesela bir konu açıp kullanan arkadaşlara sorabilirsin onlarda da aynı sorun varsa yapacak birşey yok

aynı şekilde içindeki harddisin başka bir seridir o seride böyle bir sorun da olabilir

bu bir donanımsal problem değildir. hdtune programını indirip kontrol edebilirsin ama sıkıntı olacağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 16 Nisan 2014; 9:54:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.