Şimdi Ara

Hareket Çözünürlüğünde Hangisi Daha İyi? LCD mi Plazma mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
13.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayrıca,bütün bu yazılardan anlaşılıyor ki,gelecekte şayet bu yayın kalitesi ve bant genişliği iyileşmediği sürece harici video scaler/processingler kullanacağız galiba.bildiğimiz gibi bunlar çok pahalılar ,neredeyse panel fiyatındalar.ama 1-2 gün önce DVDO firmasının çokta pahalı sayılmayacak bir harici video işlemcisini buldum.en son ABT 2010 işlemcisini kullanıyor.meraklısı vardır diye linkini verdim.sevgilerle

    http://www.clofis.nl/nl/dvdo/Edge/Edge.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mert2004

    sevgili Akseaus,bir soru da benden.1365*768 panel çözünürlüğüne sahip birisi,Digitürk Plus'da çıkış çözünürlüğünü kaç yapmalı?576p,720p ,1080i?yada orjinal mi?


    Teorisini boşverip cevap vereyim: Ben HD yayında 1080i, SD yayında ise 576i yapıyorum ve en iyi sonucu alıyorum.

    Bu arada biz bunu daha önce konuşmuştuk sanki

    Selamlar.
  • senin tvinde normal 1080i seçmen o bir pioneer çünkü

    gözüne güven canım kardeşim hangisini beğenirsen çünkü her panel kafasına göre davranır upscale ve downscale işlerinde
  • test yenilenmiş meraklısına ve lcd hastalarına ithafımdır

    gene çakmışlar en babası w serisi galiba led aydınlatmalı samsungu saymazsak o da 6XX satır

    http://hdguru.com/wp-content/uploads/2008/09/2008-resolution-tests-125-hdtvs.pdf

    akseaus istersen ilk mesaja kaydet kardeş 1 sene olmuş değişen bir şey yok batı cephesinde




  • Motion resolution da lcd'ler sürünüyor

    adamlar boşuna sony v serisi w'dan hareketli görüntüde kötü demiyorlarmış...

    Dergi yazılarına inananlar plazma alır diyenlerin incelemesi gereken rakamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sadays

    test yenilenmiş meraklısına ve lcd hastalarına ithafımdır

    gene çakmışlar en babası w serisi galiba led aydınlatmalı samsungu saymazsak o da 6XX satır

    http://hdguru.com/wp-content/uploads/2008/09/2008-resolution-tests-125-hdtvs.pdf

    akseaus istersen ilk mesaja kaydet kardeş 1 sene olmuş değişen bir şey yok batı cephesinde


    Teşekkürler sadays. Home Theatre Kasım sayısında detay inceleme çıkar, ancak bu kez çevirmeyi düşünmüyorum. Nihayetinde aynı test ve liste önemli. Listeyi de vermiş.

    LCD'lerin 600'ü geçmesi demek ki teknolojik olarak mümkün değil. 2 senedir astronomik fiyatlılarının ancak ulaşabildiği sonuç bu. Daha fazlasını beklemek iyimserlik olacak. Spor ve aksiyon severler plazmaya devam. Şimdilik başka alternatif yok.

    Bizim de hareket çözünürlüğü deyip durduğumuz, kimilerinin ısrarla kulak arkası ettiği şey bu işte. LCD'ler siyah zafiyeti, açı, backlight bleeding gibi sorunlarda aşama katettiler. Bu saydıklarım eskisi kadar kayda değer değil. Lakin motion resolution konusu ilelebet çok önemli bir LCD handikapı. Maalesef çaresi de yok.

    Bu arada şu LED LCD'ye dikkat: Samsung LN-46A950. Hareket çözünürlüğü full yani 1080 satır çıkmış. Daha önceleri söylediğim gibi plazmaların bu konudaki rakibi CCFL LCD'ler değil, LED LCD'ler olacak.

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 4 Ekim 2008; 18:20:34 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: playmaker

    Motion resolution da lcd'ler sürünüyor

    adamlar boşuna sony v serisi w'dan hareketli görüntüde kötü demiyorlarmış...

    Dergi yazılarına inananlar plazma alır diyenlerin incelemesi gereken rakamlar.

    Oradaki w serileri w4100 ve bunlar 120 hz.+motion flow'lu modeller. w4000 gibi 50-60 hz. değil. Fark oradan kaynaklanıyor.

    hdtvtest sitesine göre v4000 250-300 haraketli görüntü çözünürlüğü, w4000'inde 300...Yani aynı diyebiliriz.
  • hadi ya, bende bu W serisi biraz daha gelişse hem PS3 hem maç için şahane cihaz olur diyordum

    yüksek çözünürlük gerektiği zaman demekki panasonic pz800'e varmak gerekiyor pioneer'ın yanına yaklaşılmaz...

    valla beni en çok rahatsız eden konu hareketli sahneler, ilk kıstasım bu tv'de.
  • O tabloda rgb led'li Samsung a950 model tv var. 1080 satırın 1080 inide işlemiş. Bu değeri ben sadece, modelini yanlış yazabilirim Pioneer lx5090 plazma'da görmüştüm. Bu lcd'ler için ileriye dönük bir umut ışığı veriyor hareketli sahneler için...
  • O listede 50'' full hd pioneer 5020 diye bir model var, onun fiyatına baktım bir fiyat arama sitesinden 2450$, Samsung 46a950 3k$

    Demekki bu tv'lere uzanmak baya baya zor olacak belirli bir süre, özellikle aynı sitede panasonic 46pz85 ile 46w4100'ün 1300$ olduğunu düşününce.
  • daha önce başka yerlerde yazmıştım, buraya da yazayım. eksik kalmasın.

    bu test , bazı firmalardan bolca reklam alan dergilerin yazarlarının yanlı tutumlarını gösteren, kendim çalar, kendim oynarım testlerinden biridir.

    hd guru , bu test hakkında yaptığı açıklamalar arasında , panasonic, pioneer, hitachi konsorsiyumunun ürettiği test cd si ni kullandığına dair bilgiye de yer verseydi hiç olmazsa biraz daha tarafsızmış gibi görünürdü. Herşey bir tarafa bu test , benim gibi ince eleyip sık dokuyarak, onlarca kez test ederek, LCD alan ve hd hareketli görüntüleri kendi gözleriyle izleyen ve şimdiye kadar böyle bir netlik yaşamamış tüm insanları ve daha da önemlisi üreticilerin tamamına enayi muamelesi yaparken, kendisi için sadece bir tv seçmeye çalışan insanları da bilerek yanlış yönlendirmektedir. Rekabetin koca firmalara neler yaptırdığına özgün bir örnek.

    şimdi burada çıkan sonuçlardan, hareketli görüntülerde en kötü plazmanın (mesela vizio dersek 800 satır) dahi sıradan bir LCD den (330 satır) 2,5-3 misli daha net görüntü verdiği anlaşılıyor.

    Dolayısıyla insan düşünmeden edemiyor. Özellikle bu teknolojilerin doğduğu ve ilk sıralarda yer edindiği Japonya ve Amerika gibi HDTV satışlarının devasa alanlarda , HD yayınlar, görüntülerle yan yana alıcı bulduğu , 1080p hd filmlerin her çeşidinin en bol bulunduğu ve denenebildiği ülkelerde ve son olarak da ortalama LCD ve Plazma fiyatlarının bu kadar yakın olduğu pazarlarda, neden insanlar göz göre göre , bu testin dediğine göre 3 misli kötü görüntülü LCD leri daha fazla tercih etsin ki. ?

    Bu tarz dergiler, belli firmaların organize ettiği testlerini ve taraflı yorumlarını devam ettirirken, tüm bu yazılara ve plazma konsorsiyumunun LCD leri kötüleyici diğer reklamlarına rağmen, oran olarak artan LCD satışlarını izlemeye devam edeceğiz. Dünyada LCD satışları plazmanın 10 misline dayanmış.

    insan göz göre göre bu kadar kötü mal alır mı yahu? akıl var , mantık var. tüm insanlık parasını sokağa atıyor yani. gülünç. amcam otomatiğe bağlamış gibi, normal lcd 330 satır - 120hz olursa 580-620 satır arasında gidip geliyor.

    bu testlere göre ve forumumuzdaki bilimum plazma ,lcd tartışmalarına yazı yazanların genel kanısına göre , plazma, sd de daha iyi görüntü veriyor, hareketli full hd görüntülerde de daha iyi görüntü veriyor. geriye ne kaldı ki ???
    (TV de bütün gün fotoğraf izlemediğimize göre) . Bu durumda LCD nin hiç satmaması yada giderek daha az satması ve firmaların LCD yi bırakıp , plazma üretmeye başlaması lazım. Ama nedense dünyada tam tersi oluyor. Bu gerçeğe getirilebilen tek açıklama fiyatlar veya firmaların karlılıkları. Ortalama fiyatlar da hemen hemen aynı. Dünya pazarı Türkiye değil. Ayrıca , iş karlılıksa o zaman da full hd plazma üretip para kazanan panasonic gibi bir firmanın da dikkate alınmaması lazım.
    evet ben ne söylesem boş, tüm bunlara rağmen bu kısır tartışmalarla bir sonuca varacak değiliz. Kral çıplak ama....üstümde kıyafet var deyince , herkes kendinden şüphe ediyor. Plazmacıların son denediği sihir bu olsa gerek.

    okuyanlara tavsiyem bu tarz, bizzat firmaların organize ettiği testlerden ziyade , ürünleri mağazalarda kendilerinin görsel deneyimleriyle satın almalarıdır. Herhalde buna kimsenin bir itirazı olmaz.




  • bigmaster077, evet hiçbir inceleme sitesi doğru iş yapmaz, hepsi taraflıdır, oradaki rakamları kafalarına göre aldıkları paralara göre yazdılar, lcd çok fazla satar o açıdan en iyisidir, sony'den iyi hiç bir marka yoktur, eve sony'den başka ürün alınmaz.

    Albani dahi kaç kez yazdı sd görüntüde ve hareketli görüntülerde plazmanın seçim olması gerektiğini, hareketli görüntülerde problem yaşamayan lcd'lerin çok sayılı ve üst modeller olduğunu. Albani'de mi para alıyor panasonic'yen, pioneer'dan?

    Ne kadar kaynak gösterilirse gösterilsin bozuk plak misali aynı fanatiklik sonucu yazıları tekrarlayıp duruyorsunuz, gerçekten yorumlarınız rahatsız etmeye başladı artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigmaster077

    daha önce başka yerlerde yazmıştım, buraya da yazayım. eksik kalmasın.

    bu test , bazı firmalardan bolca reklam alan dergilerin yazarlarının yanlı tutumlarını gösteren, kendim çalar, kendim oynarım testlerinden biridir.

    hd guru , bu test hakkında yaptığı açıklamalar arasında , panasonic, pioneer, hitachi konsorsiyumunun ürettiği test cd si ni kullandığına dair bilgiye de yer verseydi hiç olmazsa biraz daha tarafsızmış gibi görünürdü. Herşey bir tarafa bu test , benim gibi ince eleyip sık dokuyarak, onlarca kez test ederek, LCD alan ve hd hareketli görüntüleri kendi gözleriyle izleyen ve şimdiye kadar böyle bir netlik yaşamamış tüm insanları ve daha da önemlisi üreticilerin tamamına enayi muamelesi yaparken, kendisi için sadece bir tv seçmeye çalışan insanları da bilerek yanlış yönlendirmektedir. Rekabetin koca firmalara neler yaptırdığına özgün bir örnek.

    şimdi burada çıkan sonuçlardan, hareketli görüntülerde en kötü plazmanın (mesela vizio dersek 800 satır) dahi sıradan bir LCD den (330 satır) 2,5-3 misli daha net görüntü verdiği anlaşılıyor.

    Dolayısıyla insan düşünmeden edemiyor. Özellikle bu teknolojilerin doğduğu ve ilk sıralarda yer edindiği Japonya ve Amerika gibi HDTV satışlarının devasa alanlarda , HD yayınlar, görüntülerle yan yana alıcı bulduğu , 1080p hd filmlerin her çeşidinin en bol bulunduğu ve denenebildiği ülkelerde ve son olarak da ortalama LCD ve Plazma fiyatlarının bu kadar yakın olduğu pazarlarda, neden insanlar göz göre göre , bu testin dediğine göre 3 misli kötü görüntülü LCD leri daha fazla tercih etsin ki. ?

    Bu tarz dergiler, belli firmaların organize ettiği testlerini ve taraflı yorumlarını devam ettirirken, tüm bu yazılara ve plazma konsorsiyumunun LCD leri kötüleyici diğer reklamlarına rağmen, oran olarak artan LCD satışlarını izlemeye devam edeceğiz. Dünyada LCD satışları plazmanın 10 misline dayanmış.

    insan göz göre göre bu kadar kötü mal alır mı yahu? akıl var , mantık var. tüm insanlık parasını sokağa atıyor yani. gülünç. amcam otomatiğe bağlamış gibi, normal lcd 330 satır - 120hz olursa 580-620 satır arasında gidip geliyor.

    bu testlere göre ve forumumuzdaki bilimum plazma ,lcd tartışmalarına yazı yazanların genel kanısına göre , plazma, sd de daha iyi görüntü veriyor, hareketli full hd görüntülerde de daha iyi görüntü veriyor. geriye ne kaldı ki ???
    (TV de bütün gün fotoğraf izlemediğimize göre) . Bu durumda LCD nin hiç satmaması yada giderek daha az satması ve firmaların LCD yi bırakıp , plazma üretmeye başlaması lazım. Ama nedense dünyada tam tersi oluyor. Bu gerçeğe getirilebilen tek açıklama fiyatlar veya firmaların karlılıkları. Ortalama fiyatlar da hemen hemen aynı. Dünya pazarı Türkiye değil. Ayrıca , iş karlılıksa o zaman da full hd plazma üretip para kazanan panasonic gibi bir firmanın da dikkate alınmaması lazım.
    evet ben ne söylesem boş, tüm bunlara rağmen bu kısır tartışmalarla bir sonuca varacak değiliz. Kral çıplak ama....üstümde kıyafet var deyince , herkes kendinden şüphe ediyor. Plazmacıların son denediği sihir bu olsa gerek.

    okuyanlara tavsiyem bu tarz, bizzat firmaların organize ettiği testlerden ziyade , ürünleri mağazalarda kendilerinin görsel deneyimleriyle satın almalarıdır. Herhalde buna kimsenin bir itirazı olmaz.








    yorumuna kısmen katılıyorum kısmen katılımıyorum. nedenlerine gelince;


    1- bu test sitelerinin hepsini öyle bir çırpıda kenara atamayız.çünkü çok saygın forumlarda bir çok kullanıcı bu testleri baz alıyor ona göre yorum yapıyor.çoğu zaman bizlerde öyle.ancak hepsi de doğru araştırma yapıyor diyemeyiz.kaldı ki benim kısa süre önce uzun araştırmalar sonunda veridiğim araştırmam da kaynak portföyünü üst düzeyde tutmamın nedeni de buydu. bu bizi en gerçek sonuca götürür.hatta bazı arkadaşlar rakamlara inanamadılar.sebep bazılarının hayal ettiği rakamlar değildi de ondan. kısaca tüm araştırma siteleri aynı değildir bir kere bunu ayıralım

    2- vizio gibi panellerin satma nedeni şudur.USA da artık fiyat-performans ağır basmaktadır.pio neden tutunamadı sanıyorsun.kalitesizliğinden ötürü değil aşırı pahalı olmasından ötürü.yoksa herkes kaliteli mal alma yarışına girse pio her yıl zirve de olurdu.ancak olay tam tersi az paraya en iyi kalite.işte tam bu nokta da vizio devreye giriyor.

    3- plazma geliştirilme safhasının son demlerindedir.(belki de bitmiştir) lcd ise ccfl tüp devrini noktalamıştır.ancak lcd de geliştirilmeye müsait çok teknoloji var.yeni çıkan LED,pahalı olan benim bile tam bilmediğim eefl. bu yüzden lcd daha çok yıllar gider.kalitelerini de arttırarak gider.plazma da ise durum iç açıcı değil çünkü lazer,oled devreye girdiğinde plazma nın dünyadan aldığı pay iyice küçülecek.bu da artık plazma üretmeye gerek kalmadığı anlamına gelebilir.pana bile 2010-2011 yıllarında büyük ekran oled üreteceğini plazma da ise sadece büyük ekran gurubunun üretimine yer vereceğini açıkladı.plazma da efsane olan pionun durumu zaten belli.plazmanın bitme ihtimalinin yüksek olduğu yerli yabancı forumlarda konuşulmaya başlandı.

    4- plazma lcd arasındaki kalite farkını gelince.pio dünyanın en iyi paneli seçilmiştir çok ayrıntılı bir testten sonra.ancak bu fark açık ara olmamıştır. işte bu fark yeni led lerin geliştirilmesiyle kapanacak lcd zirveye konacaktır.kaldı ki şu an üst paneler olan 9 serisi,x serisi vs... bu penellerin hangisi sd yayında ne kadar kötü gösterebilir ki.küçük farklar sonucu zirvede olan panelin o küçük farklarını bizim gözlerimizin görme ihtimali yok.ancak araştırmalar şu an itibariyle bunu gösteriyor fakat lcd makası iyice daralttı.kendini çok hızlı bir şekilde geliştiriyor ve mutlaka liderliği alacaktır.plazmanın dünyada ki zor durumunu dikkate alırsak lcd nin zirveyi alması zaten bizi şaşırtmaz.


    Saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigmaster077

    daha önce başka yerlerde yazmıştım, buraya da yazayım. eksik kalmasın.

    bu test , bazı firmalardan bolca reklam alan dergilerin yazarlarının yanlı tutumlarını gösteren, kendim çalar, kendim oynarım testlerinden biridir.

    hd guru , bu test hakkında yaptığı açıklamalar arasında , panasonic, pioneer, hitachi konsorsiyumunun ürettiği test cd si ni kullandığına dair bilgiye de yer verseydi hiç olmazsa biraz daha tarafsızmış gibi görünürdü. Herşey bir tarafa bu test , benim gibi ince eleyip sık dokuyarak, onlarca kez test ederek, LCD alan ve hd hareketli görüntüleri kendi gözleriyle izleyen ve şimdiye kadar böyle bir netlik yaşamamış tüm insanları ve daha da önemlisi üreticilerin tamamına enayi muamelesi yaparken, kendisi için sadece bir tv seçmeye çalışan insanları da bilerek yanlış yönlendirmektedir. Rekabetin koca firmalara neler yaptırdığına özgün bir örnek.

    şimdi burada çıkan sonuçlardan, hareketli görüntülerde en kötü plazmanın (mesela vizio dersek 800 satır) dahi sıradan bir LCD den (330 satır) 2,5-3 misli daha net görüntü verdiği anlaşılıyor.

    Dolayısıyla insan düşünmeden edemiyor. Özellikle bu teknolojilerin doğduğu ve ilk sıralarda yer edindiği Japonya ve Amerika gibi HDTV satışlarının devasa alanlarda , HD yayınlar, görüntülerle yan yana alıcı bulduğu , 1080p hd filmlerin her çeşidinin en bol bulunduğu ve denenebildiği ülkelerde ve son olarak da ortalama LCD ve Plazma fiyatlarının bu kadar yakın olduğu pazarlarda, neden insanlar göz göre göre , bu testin dediğine göre 3 misli kötü görüntülü LCD leri daha fazla tercih etsin ki. ?

    Bu tarz dergiler, belli firmaların organize ettiği testlerini ve taraflı yorumlarını devam ettirirken, tüm bu yazılara ve plazma konsorsiyumunun LCD leri kötüleyici diğer reklamlarına rağmen, oran olarak artan LCD satışlarını izlemeye devam edeceğiz. Dünyada LCD satışları plazmanın 10 misline dayanmış.

    insan göz göre göre bu kadar kötü mal alır mı yahu? akıl var , mantık var. tüm insanlık parasını sokağa atıyor yani. gülünç. amcam otomatiğe bağlamış gibi, normal lcd 330 satır - 120hz olursa 580-620 satır arasında gidip geliyor.

    bu testlere göre ve forumumuzdaki bilimum plazma ,lcd tartışmalarına yazı yazanların genel kanısına göre , plazma, sd de daha iyi görüntü veriyor, hareketli full hd görüntülerde de daha iyi görüntü veriyor. geriye ne kaldı ki ???
    (TV de bütün gün fotoğraf izlemediğimize göre) . Bu durumda LCD nin hiç satmaması yada giderek daha az satması ve firmaların LCD yi bırakıp , plazma üretmeye başlaması lazım. Ama nedense dünyada tam tersi oluyor. Bu gerçeğe getirilebilen tek açıklama fiyatlar veya firmaların karlılıkları. Ortalama fiyatlar da hemen hemen aynı. Dünya pazarı Türkiye değil. Ayrıca , iş karlılıksa o zaman da full hd plazma üretip para kazanan panasonic gibi bir firmanın da dikkate alınmaması lazım.
    evet ben ne söylesem boş, tüm bunlara rağmen bu kısır tartışmalarla bir sonuca varacak değiliz. Kral çıplak ama....üstümde kıyafet var deyince , herkes kendinden şüphe ediyor. Plazmacıların son denediği sihir bu olsa gerek.

    okuyanlara tavsiyem bu tarz, bizzat firmaların organize ettiği testlerden ziyade , ürünleri mağazalarda kendilerinin görsel deneyimleriyle satın almalarıdır. Herhalde buna kimsenin bir itirazı olmaz.




    +1903

    Boş yere tartışmaya gerek yok bence de. Herkes hoşuna giden, içine sinen TV'yi alsın elbette. Ben LCD'leri daha çok beğeniyor ve tercihimi o yönde kullanmak istiyorum. Plazma seçenlere de mutluluklar diliyorum, olayı kan davasına dönüştürmenin bir anlamı yok.




  • Bilenler bilir..Ben kullandığım v4000 modelinden sd yayınında da, hd sinde de, resim kalitesi olarakta, üretebildiği derin siyahlar noktasında da memnunum. Çoğu zaman kullandığım hd uydu alıcısı ve bağlantının hdmi'dan olmasınında katkısıyla görüntü hd mi sd mi? dediğim oluyor.

    Fakat yine takip edenler bilir, hareketli sahne tabi bu maç, aksiyon sahnesi değil, onlarda gözüm bir sorun algılamıyor fakat kameranın komple döndüğü sahnelerde netlik kaybolması sorununu görüyorum.

    Burda düşünülmesi gereken noktalardan biride bu tip sorun olacak sahnelerle ne kadar sıklıkla karşılaşıyorum. Örneğin 100 dakikalık bir filmde toplamda 2-3 sn.yi geçmeyecek sahnelerdir. Yani bu araştırmalara bakıpta yeterli deneyimi olmayan insanlar yaw bir tarafta 1080 rakamı var diyer tarafta 300 nerdeyse 4 katı. O halde plazma 4 kat iyi diye bir anlayışa kapılmaması lazım. Söylediğim gibi plazmadaki bu üstünlük anlık denebilecek kısa süreler için geçerli olacaktır.

    Hesabınızı ona göre yapın...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dallamos


    quote:

    Orjinalden alıntı: bigmaster077

    daha önce başka yerlerde yazmıştım, buraya da yazayım. eksik kalmasın.

    bu test , bazı firmalardan bolca reklam alan dergilerin yazarlarının yanlı tutumlarını gösteren, kendim çalar, kendim oynarım testlerinden biridir.

    hd guru , bu test hakkında yaptığı açıklamalar arasında , panasonic, pioneer, hitachi konsorsiyumunun ürettiği test cd si ni kullandığına dair bilgiye de yer verseydi hiç olmazsa biraz daha tarafsızmış gibi görünürdü. Herşey bir tarafa bu test , benim gibi ince eleyip sık dokuyarak, onlarca kez test ederek, LCD alan ve hd hareketli görüntüleri kendi gözleriyle izleyen ve şimdiye kadar böyle bir netlik yaşamamış tüm insanları ve daha da önemlisi üreticilerin tamamına enayi muamelesi yaparken, kendisi için sadece bir tv seçmeye çalışan insanları da bilerek yanlış yönlendirmektedir. Rekabetin koca firmalara neler yaptırdığına özgün bir örnek.

    şimdi burada çıkan sonuçlardan, hareketli görüntülerde en kötü plazmanın (mesela vizio dersek 800 satır) dahi sıradan bir LCD den (330 satır) 2,5-3 misli daha net görüntü verdiği anlaşılıyor.

    Dolayısıyla insan düşünmeden edemiyor. Özellikle bu teknolojilerin doğduğu ve ilk sıralarda yer edindiği Japonya ve Amerika gibi HDTV satışlarının devasa alanlarda , HD yayınlar, görüntülerle yan yana alıcı bulduğu , 1080p hd filmlerin her çeşidinin en bol bulunduğu ve denenebildiği ülkelerde ve son olarak da ortalama LCD ve Plazma fiyatlarının bu kadar yakın olduğu pazarlarda, neden insanlar göz göre göre , bu testin dediğine göre 3 misli kötü görüntülü LCD leri daha fazla tercih etsin ki. ?

    Bu tarz dergiler, belli firmaların organize ettiği testlerini ve taraflı yorumlarını devam ettirirken, tüm bu yazılara ve plazma konsorsiyumunun LCD leri kötüleyici diğer reklamlarına rağmen, oran olarak artan LCD satışlarını izlemeye devam edeceğiz. Dünyada LCD satışları plazmanın 10 misline dayanmış.

    insan göz göre göre bu kadar kötü mal alır mı yahu? akıl var , mantık var. tüm insanlık parasını sokağa atıyor yani. gülünç. amcam otomatiğe bağlamış gibi, normal lcd 330 satır - 120hz olursa 580-620 satır arasında gidip geliyor.

    bu testlere göre ve forumumuzdaki bilimum plazma ,lcd tartışmalarına yazı yazanların genel kanısına göre , plazma, sd de daha iyi görüntü veriyor, hareketli full hd görüntülerde de daha iyi görüntü veriyor. geriye ne kaldı ki ???
    (TV de bütün gün fotoğraf izlemediğimize göre) . Bu durumda LCD nin hiç satmaması yada giderek daha az satması ve firmaların LCD yi bırakıp , plazma üretmeye başlaması lazım. Ama nedense dünyada tam tersi oluyor. Bu gerçeğe getirilebilen tek açıklama fiyatlar veya firmaların karlılıkları. Ortalama fiyatlar da hemen hemen aynı. Dünya pazarı Türkiye değil. Ayrıca , iş karlılıksa o zaman da full hd plazma üretip para kazanan panasonic gibi bir firmanın da dikkate alınmaması lazım.
    evet ben ne söylesem boş, tüm bunlara rağmen bu kısır tartışmalarla bir sonuca varacak değiliz. Kral çıplak ama....üstümde kıyafet var deyince , herkes kendinden şüphe ediyor. Plazmacıların son denediği sihir bu olsa gerek.

    okuyanlara tavsiyem bu tarz, bizzat firmaların organize ettiği testlerden ziyade , ürünleri mağazalarda kendilerinin görsel deneyimleriyle satın almalarıdır. Herhalde buna kimsenin bir itirazı olmaz.




    +1903

    Boş yere tartışmaya gerek yok bence de. Herkes hoşuna giden, içine sinen TV'yi alsın elbette. Ben LCD'leri daha çok beğeniyor ve tercihimi o yönde kullanmak istiyorum. Plazma seçenlere de mutluluklar diliyorum, olayı kan davasına dönüştürmenin bir anlamı yok.



    +1905

    Burası ağız münakaşası alanı değil. Herkes şu tvyi alsın bu tvyi alsın yeri de değil. İçinize sindiremediğiniz veya işinize gelmeyen, birçoğunuzun ne demek istediğini/içeriğini bile anlamadığınız bilimsel bir incelemenin aktarıldığı bir başlık. Böyleyken neden hala kendinizi alamayıp buraya yazma gereği duyuyorsunuz? Geyik tarafları başka kısımlarda. Sizi mümkünse oraya alalım. Tabi elle tutulur bir argüman yazmayacaksanız. Desteksiz o bunu, şu da bunu döver, şu fazla satar, bu az satar tarzı muhabbetlerinizden bıktık artık. Teknolojilerin 1080i işlemesi ile ilgili söyleyeceğiniz teknik şeyler varsa (sallama olmayan) buyrun, yoksa başka tarafa. Lütfen.




  • james bond dvd'mi alır gelirim ona göre kovalamaca izleriz

    birde anlamadığım iyi olmayan şey çok satılır mı mantığı, inanın sokağa çıkın tv'den hiç anlamayan 100 insana sorun plazma mı lcd mi diye, bir kaç kişi plazma der demez. Ailemden, akrabalarımdan, arkadaşlarımdan biliyorum, hiç bir bilgileri olmamalarına rağmen otomatikman full hd lcd diyorlar, reklam diyorsunuz reklamın katmerlisini full hd lcd'ler yapmış durumda, etrafımdaki insanları lcd'den vazgeçirmek için çektiklerimi ben bilirim, nerdeyse hepsi sd yayın izliyor ve hiç izlememelerine rağmen otomatik full hd lcd müthiş görüntü verir gibi bir fikir var kafalarında. Ne yapayım pionner'da maç izlemiş insanın panele bakışı farklıdır, herkes cihazıyla mutluysa sorun yok.
  • İyi akşamlar

    Beyler boşunuza nefesinizi filan tüketmeyin,yada illa PDP ler çok iyidir,LCD ler bilmem nede yaramaz v.s bunlarda boş laflar!

    Bir kere sizin test dediğiniz olaylar doğrudur,ama bunun taraflı olanıda var olmayanıda var,ancak burada işin bir esprisi vardır,o da şudur;

    Bir örnekle açıklıyayım>>sağlık konusunda,bir film/tomografi v.s çektirirsiniz,bunu bende çekiyorum herkeste çeker,öyle gelişmiş
    sistemler varki,siz sadece bir tuşa basıyorsunuz!! burada mühim olan,Filmi eline alıp-bakıp yorumunu yazan Doktordadır,adam ne yazmış
    ne nasıl yorumlamış v.s sonrada o filmi doktorunuza götürürsünüz o da bakar ve teşhisi koyar,kendi yorumu ve Röntgen uzmanının yorumlarına
    istinaden......

    Panel işinde aynen böyledir,ama burada bazı değerler vardır,şöyleki,kriterlerine göre puanlama yapılır v.s sonrada bu işin test uzmanı o değerlere göre
    bunlara bakar ve ona göre ortaya bir netice çıkarır ve Puan verir v.s işide burada biter..........
    Bundan sonrası uzman yorumuna kalmıştır,işte burada devreye,maddi çıkarlar ve yönlendirmeler v.s v.s girer!!!
    Bunu bu işi bilenler çok iyi biliyor,özellikle Avrupada bazı ülkelerde çok "sallama" yorumlar olmaktadır!!!

    Bir diğer çok önemli hususta şudur,sizin test dediğiniz değerlerde çıkan verilerin neredeyse tamamını "insan gözü göremezki"
    Gördüğü çoğu şeyi ya yanlış görür yada yanlış yorumlar v.s v.s

    Testlerle filan panel satılmıyor,kimse bunlara bakarakta panel filan almıyor!
    Nede bunların "Karnelerine" bakıpta panel alıyor!

    Böyle testler geçerli olsaydı,dünyadaki panel satış/tercih/üretim v.s v. bunların hepsi bambaşka olurdu,yani evdeki hesap
    pratikte çarşıda başka olmaktadır!
    Kimse bu değerlere bakıpta,kafası karışmasın,yada "üzüntüye" vede "hüzne" filanda kalkışmasın,geçin bunları aynen!!
    ------------------
    Ancak şurasıda bir gerçek,örneğin bazı marka/seri/model v.s ile bilmem markası arasında elbette çok ciddi farklar vardır,ama birde bu işin
    "parası" vardır,herkes para basmıyor,yada toplamıyor,dolayısıyla birde bu işi bütçesi vardır,Bende isterim bir 6090/1080p panel almayı,
    ama parası araba parasına neredeyse!

    Bu arada çoğu panellerde,gördüğünüz notlar ile işleme verilerine bakınca,bazılarında çok ciddi farklarda görebilirsiniz,ama çıplak
    gözle bakıncada,oldukça az fark görürsünüz,yada Pio,Pany nin 2 katı ama aradaki PQ farkı 2 katı değil sadece %10/15 ki bu bile tartışılır
    (PZ800/85/850 lerde),yine aradaki fark nota göre örneğin bayağı farklı olsada,""sizin gözünüzün göreceği fark çok çok azdır""!!! işte siz bunlara
    bakacaksınız,notlara filan değil!!

    -------
    Bugün HD gösterim yapılan ve güzel bağlantılar v.s kurmuş olan Teknosa(SheMall/Antalya a gittim)beni oldukça tanıyorlar artık!!
    Görüntüleri inceledim Pio-Pany lerde,fark varmı>"evet var",ciddi bir fark varmı>hayır yok,peki ne kadar fark var>oldukça az!(Üst model Pany ler/model göre tabiki)

    Aynı tartışmayı bugün USA da çok fazla yapıyorlar>>>çünkü Pany müthiş fazla satılabiliyorken,Pio hala çok çok atılabiliyor ve insanlar
    şunu sormaktalar,bu fiyat farkına değiyormu???>>>büyük çoğunluk ise "değmiyor" diyor ve satış cirolarına bakınca arada sıradağlar olduğunuda
    çok net görebiliyoruz,Black/DeepBlack bile 800/850 lerde çok ciddi yaklaştı,kaldıki Pio dakinede artık hatta uzun zamandır "Inky-black",çünkü aşırı
    bir ton fazlalığı vardır!siyah ta olsa bu ton belli olabilmektedir ve çıplak gözle o tonu görebilsek durum daha net anlaşılır ki bunuda tesbit ettiler ayrıca+

    Not;biliyorsunuz dünyada artık neredeyse 2 PDP markası kaldı gibi;Pio ve Pany>>>Samy ve LGE hikaye,Phil de bıraktı gibi!
    dolayısıyla PDP leri kendi arasında çok fazla marka/model v..s bazlı mukayese edemiyoruz,ancak 2008 Pany High-End serisi çok ciddi
    yaklaştı Pio ya!!


    ----------------
    LCD lere geçersem>>>bir yanlış "iddia" hatta komik iddia,bazı insanlara göre LCD kapının önünden bile geçirilmez
    Örneğin onun içindir ki,Japonlar PDP leri evlerinin önünden geçirmiyorlar,LCD den başka bir şey tanımaz oldular,hatta herifler
    LCD dedilermi>Sharp anlıyorlar
    Bir ara şöyle dediler>>Japon lar çok fena Gamer dırlar onun için LCD alıyorlarmış,bununda böyle olmadığı daha 2 sene önce
    açıklanmıştı,Gamer olarak artık USA/Avrupalı daha fazla kullanıyor diye
    Durum böyle oluncada,şunu anlıyoruz.......yaw "caponlar" panelden filan anlamıyorlar!!!! anlasalar gidip PDP alırlardı hep!!

    Kısaca LCD ler hakkında,sürekli bir "şehir efsanesi">>ben buna "panel efsanesi" diyorum artık dolaşıp durmaktadır!!
    Neredeyse tamamı yanlıştır bunların!

    LCD lerde şöyle bir durum vardır PDP lerden çok farklı olarak,çok farklı "kalitede" panel olduğundna dolayı vede çoğu genelde kötü
    olduğundan,yanlış bir değerlendirme ile hepsini aynı kefeye koyup,LCD ler yaramaz deniyor,alakası yok bunun!!

    Günümüzde High-End LCD ler bütün markalarda son derece iyidir,kaldıki çok fazla; özellikle ebat seçenekleri ve 1080p durumu sebebiyle her tip
    uygulamaya daha güzel uyumludur,daha fazla işlevseldir!fiyat seçenekleri çok çok fazladır v.s v.s

    Kaldıki global pazardaki LCD/PDP oranına girmiyorum(bunun çünkü çok farklı durumları vardır)

    -----------
    Ancak özellikle Türkiye yi baz alırsak,bir diğer yanlışta şudur ve bundan dolayı LCD ler yaramaz,PDP ler iyidir tantanası çıkmaktadır>>>"SD" yayınlar,
    kısaca TR de büyük çoğunluk panelleri bu zihniyetle değerlendirdiği içinde hem yanlışa hemde işin teknik/bilimsel durumunada aykırı düşünüyorlar!!

    TR de SD yayın çok,evet çok,zaten işi hep SD olan gidip PDP alacaktır!burada PDP nin başarısı kesin çok iyidir,ama insnalar beri yandan diğer
    uygulamalarıda istiyor!!o zaman durum ne olacak???
    Üstelik çoğu insanda bir sürü uygulama için panel almaktadır!
    -----------
    Teknik olarak olaya bakarsak,artık High-End LCD ler SD dahil oldukça tatminkar seviyelere gelmiştir>>LEDBaclit leri daha işin içine katmıyorum!!
    Butik ürün olan Hitac ın EEFL sistemli LCD sinide katmıyorum! yine Butik Sharp XS1 i de hesaba katmıyorum!!
    Kısaca LCD ler CCFL de çok çok başarılı modeller çıkardılar ve çıkarmaya devam ediyorlar,Motionhandling te çok iyi yerlere geldiler,SD de bile
    bazıları çok iyiler,ancak bunlar elbette çok çok fazla değil,ama LCD yapısı gereği önü açık>>OLED/AMOLED/P-MOLED v.s türü panelleride işin
    içine katmıyorum! neticede hepsi LCD tabanlı bunların!!

    Kaldıki,onun için bütün PDP ciler dükkanlarını kapatıpta LCD ci oldular!(bunun elbette alakası kaliteyle değil,ama pazar durumu+maliyet sebebleri olduğu için
    bu hale gelindi,ama gerçekte budur bir yerde!)

    ----------
    İnsanlar şu kısır döngüden çıkamadılar hala>> bir PDP/LCD fanatikliğidir gidiyor,Allah tan "Pazar" böyle düşünmüyor

    Onun için kimse boşuna nefesini tüketipte PDP daha iyidir,yok LCD şöyledir vede daha iyidir....bunlar boş şeyler,yada tartışmaya değmeyen şeylerdir!

    Hele-hele nota-karneye bakıpta yola çıkmayın sakın

    Saygılar




  • Bu testler daha TV'sini alamamışlar içindir.
    Sizin zaten halihazırda almış olup evinizde seyretmekte olduğunuz TV'nizin, şu anda yapılan testi, iyi çıksa ne olur, kötü çıksa ne olur. Evinizde seyrettiğiniz görüntünün kalitesini değiştirmez. Yani on-line etkisi yoktur . Ne yani, test sonucu kötü çıktı diye TV'nizi alıp sokağa atacak haliniz yok ya, daha uzun yıllar seyretmeye devam edeceksiniz.

    Ama sanırım bu sonuçlar psikolojik olarak etkiliyor insanları. "Ulan var ya, gidip mal gibi hareketli sahnelerde 300 satır gösteren TV almışız" ya da "Artık dünyada üretimi bitmeye yakın, tarih olacak plazmaya çuval dolusu para verdik kek gibi, bu işi icad eden capon bile LCD seyrediyor, kerizliğime doymayayım" gibi düşüncelere maruz kalmanın korkusu bu tepkiler.

    İnsanın doğası bu. Birşeye para yatırınca, doğru iş yaptığımıza inandırmaya çalışıyoruz kendimizi. Bunun için sürekli kanıt, destek arıyoruz. Gözümüz sürekli satış rakamlarında. Bizim aldığımız marka, model ne kadar çok satarsa o kadar rahatlıyoruz. "Millet bu kadar çok alıyorsa, bu ürün bu kadar çok satıyorsa demek ki bende doğru karar vermişim" rahatlamasının arayışı. Ya da en azından "Tek keriz ben değilim" rahatlığı

    Adam almış TV'sini seyrediyor ama bir yandan da sürekli internette fellik fellik test sonuçları arıyor; aldığı TV'nin testlerden süper sonuçlarla çıktığını, çok sattığını okuyacak olmanın ümidiyle.


    Alınmış mal alınmıştır.
    Aldığınızla mutlu olmaya çalışın, tadını çıkarın. Onu başkalarıyla yarıştırmayın.
    Aldığınız TV'nin diğerlerinden daha iyi olup olmadığıyla ilgilenmeyin artık.

    Şu andaki en baba TV teknolojisi, şu andaki piyasadaki en mükemmel TV bile bir kaç yıl sonra demode olacak.

    ---------

    Bakın size bir hikaye anlatayım:

    1970'lerin ortalarından itibaren 1.nesil mobil telefonlar vardı (bize daha sonra gelen ve araç telefonu olarak bilinen sistem ve benzeri sistemler). Bunlar analogdu. Yepyeni bir digital mobil haberleşme sistemine ihtiyaç olduğu düşünüldü ve 2 nesil cep telefonu sistemi (2G) için GSM (The Group Special Mobile) adıyla bir çalışma grubu oluşturuldu 1980'li yılların başında Avrupa'da. GSM çalışma grubu 1987 yılında bütün tanımlamalar ve standartları belirledikten sonra belli başlı firmalar (Ericsson, Nokia, Siemens vs) bu doğrultuda üretimler ve testler yaptılar. İlk GSM görüşmesi 1991 yılında yapıldı, ama test ortamında. İlk GSM operatorü ise 1992 yılında Finlandiya'da faaliyete geçti. Halen kullandığımız cep telefonları işte bu sistemdir.

    Şimdi bu hikayenin tarihsel bilgiden başka ne gibi bir ilginç yanı olabilir?
    Şöyle ilginç bir yanı var: Daha 1991 yılında, yani daha ilk operatör bile faaliyete geçmemişken, Avrupa mobil haberleşme otoriteleri bu GSM sisteminin en fazla 10 yıl sonra, 2000'li yılların başından itibaren yetersiz kalacağını düşünerek 3.nesil sayısal-mobil haberleşme sistemi (3G) için bir çalışma grubu oluşturuyorlar!!!!!

    Şu anda kullanılan 3G sistemi (malesef Avrupa'da 3G olmayan tek ülke Türkiye'dir!), onun bir öncesi olan 2G daha faaliyete geçmeden tasarlanmaya başlanmıştır.


    Teknolojik araştırmalar ve tasarımlar piyasadan en az 10 yıl öndedir.
    Bırakın şu an kavgasını yaptığınız demode olmaya başlamış LCD-Plazma'yı, hayalini kurduğunuz sonraki nesil LCD teknolojileri (LED, OLED vs) bile firmaların gözünde çoktan tarih olmuştur. Onlar şu anda 2015'in teknolojisini test ediyorlar laboratuvarlarında, 2018'in 3 boyutlu holografik görüntülerini gösterecek porselen tabak ebatındaki TV'leri tasarlıyorlar.

    TV teknolojisi yarıştırmayı bırakın.
    TV almayı bu kadar karmaşık ve kafa yorulacak bir iş haline getirmeyin.
    Şu anda ne tip kaynak(lar) seyrettiğinize emin olun.
    Onu en iyi gösterecek TV tipini gidip canlı canlı gözlerinizle seyredin. Gözünüze en hoş görünenei alın!
    Başkasının gözüne, gördüğüne güvenmeyim.
    Çünkü herkesin gözü aynı şeyi görmez.
    Herkesin gözü aynı olsaydı bazıları gözlük takmazdı!
    Renk körlüğü diye yaygın bir şey var!
    Herkesin gözü ve gördüğü farklıdır.
    Size en güzel görünen görüntüyü veren TV'yi alın ve tadını çıkara çıkara seyredin.
    Zaten 1-2 yıl içinde demode olup gidecek

    İyi TV pahallıdır.
    Paranız ne kadar çoksa o kadar iyi kalitede/performansta TV alabilirsiniz.
    Herkesin kaygısızca harcayacağı parası olabilseydi herkes gider Pioneer alırdı.
    Ben Pioneer istemem diyen kaç kişi çıkar ki? %1? %2?

    "Pioneer'a parası yetmeyen, gider Pioneer performanısna en yakın performans gösteren TV olan Panasoniği alır" diye bitiriyorum sözlerimi




    Edit: kelime hataları, cümle düşüklükleri, gramer hataları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 5 Ekim 2008; 0:54:53 >




  • tabii senin tuzun kuru baksana neredeyse 800 küsur satır göstermiş hareketli görüntüde
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.