Şimdi Ara

harddisk kamera yerine high definition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, (ilk mesajım olarak sizleri bilgilendirmek istedim)
    baslıgım biraz mantıksız gelmis olabilir, ancak basıma geleni anlatan en iyi baslık boyle birsey olsa gerek.

forumlarda coklukla bahsediliyor, hangi format ? harddisk mi, mini dv mi diye...
    asagıda anlattıklarım tamamen kisisel fikirlerim ve inanıyorum ki kendi ihtiyac ve beklentilerinize gore minidv ya da hdd daha iyi bir secim olabilir.

ben oncelikle sony DCR-SR72E modelini satın aldım, bu model harddiske yazan en ucuz modellerden biri. karsılastıklarım;

iyi tarafları

1. ufak

2. cektiginiz her goruntu ayrı bir dosya olarak kaydediliyor,
    - cektiginiz goruntulere istediginiz sekilde ulasma imkanınız oluyor (seyretmek yada silmek icin)
    - cektiklerinizi seyrettikten sonra basa sar, sona sar gibi bir dert olmadan hemen yeni bir kayıt yapabiliyorsunuz
    - dosya dosya oldukları icin bilgisayara aktarmak son derece hızlı ve kolay.

3. yanınızda kaset dvd vs tasımanız gerekmiyor.

not: daha cok iyi tarafı olabilir, ilk aklıma gelen bunlar...

kötü yanları

1. harddisk dolunca bir bilgisayara aktarmak sart, yoksa cekim yapamıyorsunuz.

2. mpeg2 formatında kaydettigi icin (sıkıstırılmıs format) montaj yapmak son derece guc, ornegin ben mac kullanıcısıyım ve imovie programına bu formatı atamıyorum. final cut gibi lisanslı bir program elinizde olmalı ki bu hem daha profesyonel hem de pahalı bir yazılım. ikinci bir alternatif aktardıgınız mpeg2 dosyalarını uygun bir formata cevirmek ki bu zaten sıkıstırılmıs oldugu icin bir de cevirme islemi yapıldıgında kalite daha da dusuyor.

3. en onemlisi ve makinayı hemen degistirmeme sebep olan, goruntu kalitesi son derece kotu. cekimlerde ozellikle hareketli objelerde flulasma vardı. bu kaliteyi gorunce gercekten cok uzuldum. sanırım bu dosyaların sıkıstırılmıs olmasıyla ilgili ve bununla ilgili yapılacak hicbirsey yok.

sonuc olarak, satıcıya geri gittim, tabi uzun dusunmelerden sonra ve uzerine de bir miktar daha para vererek sony HDR-HC5E modelini satın aldım. bu model de mini dv ye cekim yapan en ucuz high definition modeli.

siz yeni kamera almaya karar verip te ne alacagınızı bilemeyenlere son sözüm;

cok iyi kalite goruntu ve montaj kolaylıgı istiyorsanız kesinlikle minidv, (high definition a paranız yetiyorsa elbette high definition)
    kullanım, bilgisayara aktarma ve izleme kolaylıgı ama düşük kalite görüntü istiyorsanız harddisk derim.

bilginize,
    tesekkurler.

selflearner./

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.