Şimdi Ara

Harddisk kafa atıyor Pc görmüyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elime bi harddisk geçti daha doğrusu 2.el aldım..
    Kendi harddiskimi söküp bunu taktım arada kafa atıyor ses geliyo harddiskten.. Pc bios a kadar açılıyo. Başka bi yere girmio..

Bu harddiskin en azından çalışan bölümü varsa kullanılabilirmi ??
    Pc görmüyo.. Harddiske format atılabilirmi ??
    Depolama olarak kullanmak istiyorum.. Önceki harddiskle pc yi kullanıp bunu depolama olarak kullansam ??

Samsung un 500gb lık bi modeli..
    SAta..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

Elime bi harddisk geçti daha doğrusu 2.el aldım..
    Kendi harddiskimi söküp bunu taktım arada kafa atıyor ses geliyo harddiskten.. Pc bios a kadar açılıyo. Başka bi yere girmio..

Bu harddiskin en azından çalışan bölümü varsa kullanılabilirmi ??
    Pc görmüyo.. Harddiske format atılabilirmi ??
    Depolama olarak kullanmak istiyorum.. Önceki harddiskle pc yi kullanıp bunu depolama olarak kullansam ??

Samsung un 500gb lık bi modeli..
    SAta..

Eğer sabit disket kafa vurduysa kurtarmak çok zordur. Hele ki sabit disket bu durumdayken sürekli çalıştırılmaya çalışıldıysa bozuk sektör denen kısımlar oluşmakta. Bu da işi daha da çıkılmaz hale getiriyor. Genelde bu tarz sabit disklerin kurtulmasının iki yolu var. İlk yol manyetik okuyucunun değişmesi (motoru da arızalı olabilir), ikinci yol ise disklerin sökülerek sağlam bir sabit diske monte edilmesi (bu yöntem genelde veri kullanmak için oluyor). Her halükarda işlem zor olup ehli biri tarafından yapılması daha doğru diye düşünüyorum.

Bu arada biosta diski göremiyorsanız zaten hiç tanımlanamıyor demektir. Bu yüzden de biçimlendirme vs yapmak mümkün olmaz diye biliyorum.

• Çatık arkadaşın anlattığı şeyleri yapan bir servis görmedim, duymadım. Zira diski çıkardığınız an partikül boyutundaki bir toz tanesiyle kapatılırsa geçmiş oluyor. yani havasız labaratuvar ortamında böyle işlemler mümkün.
    Sakın kavga çıkarma Çatık :) bütün saygımla yazıyorum

HDD yi bülümlere ayırıp bozuk sektörlerin olduğu kısımlardan kurtulabilirsin fakat tıklama sesi geliyorsa boşver çünkü ayırdığın temiz bölümde kısa süre içinde sektör kıyameti olacaktır .
    Tabi önce biosta görmen lazım . jumper tırnağının yerini değiştir yada çıkarıp dene. (güç girişinin yanındaki 2li sıralı 6 küçük metalden ikisine takılı çıkarması takması eziyet olan lüzumsuz şey :) )

• Amcui kullanıcısına yanıt
    2. el hdd almak ne derece mantıklı bilmiyorum test etmeden almak çok riskli siz ölü bir hdd almışsınız açıkçası çokta yapacağınız bir şey yok kısa ve net fiziksek sıkıntı var sizin hdd de kafa atıyorsa okuma yazma kafaları iyi durumda değil format atamıyorsanız ve bios ekranını geçemiyorsa bedsektör oluşumu var sizde ve tecrübelerime göre çok sayıda vardır sizde arkadaşların dediği bozuk sektörleri ayırma işi çokta işe yaramaz zamanla çoğalacaktır ayrıca o bozuk sektörler hangi bölgede onu da kestirmek gerekir zahmete değmez.Buna herhangi bir depolama yapmayın yapamazsınız zaten sonrasında da bilgilerinize ulaşamazsınız bu hdd patlamak üzere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

2. el hdd almak ne derece mantıklı bilmiyorum test etmeden almak çok riskli siz ölü bir hdd almışsınız açıkçası çokta yapacağınız bir şey yok kısa ve net fiziksek sıkıntı var sizin hdd de kafa atıyorsa okuma yazma kafaları iyi durumda değil format atamıyorsanız ve bios ekranını geçemiyorsa bedsektör oluşumu var sizde ve tecrübelerime göre çok sayıda vardır sizde arkadaşların dediği bozuk sektörleri ayırma işi çokta işe yaramaz zamanla çoğalacaktır ayrıca o bozuk sektörler hangi bölgede onu da kestirmek gerekir zahmete değmez.Buna herhangi bir depolama yapmayın yapamazsınız zaten sonrasında da bilgilerinize ulaşamazsınız bu hdd patlamak üzere

10 TL ye aldım
    Adam bunlar ihale yoluyla alındığından bu fiyattalar diyodu.. Hepsi 10 TL seç beğen al
    İzmir Bit Pazarı

Birde o jumper sanırım o metal arkasında yok

Söksem işime yarar parça çıkarmı içinden

• quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

Çatık arkadaşın anlattığı şeyleri yapan bir servis görmedim, duymadım. Zira diski çıkardığınız an partikül boyutundaki bir toz tanesiyle kapatılırsa geçmiş oluyor. yani havasız labaratuvar ortamında böyle işlemler mümkün.

HDD yi bülümlere ayırıp bozuk sektörlerin olduğu kısımlardan kurtulabilirsin fakat tıklama sesi geliyorsa boşver çünkü ayırdığın temiz bölümde kısa süre içinde sektör kıyameti olacaktır .
    Tabi önce biosta görmen lazım . jumper tırnağının yerini değiştir yada çıkarıp dene. (güç girişinin yanındaki 2li sıralı 6 küçük metalden ikisine takılı çıkarması takması eziyet olan lüzumsuz şey :) )

Hocam bios dan nerden bakarım :D
    Advandec kısmından yapmam gereken bi ayar varmı
    sadece ikinci el hdd yi tek başına taktıktan sonra

• Amcui kullanıcısına yanıt
    Çöpe at gitsin ölmüş hddyi adam satıcıya vermiş oda kıytırık bir fiyatla satıyor.İşine yarar bir şey çıkmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

Çatık arkadaşın anlattığı şeyleri yapan bir servis görmedim, duymadım. Zira diski çıkardığınız an partikül boyutundaki bir toz tanesiyle kapatılırsa geçmiş oluyor. yani havasız labaratuvar ortamında böyle işlemler mümkün.

Hocam bios dan nerden bakarım :D
    Advandec kısmından yapmam gereken bi ayar varmı
    sadece ikinci el hdd yi tek başına taktıktan sonra

Arkadaşları dinle bence uğraşma hiç. İnan yazanların ve benim başıma geldiğinden söylüyorum. saatlerce uğraşacaksın bad sektör taratacam, bulacam diye sektörlerin yerini. hesaplayacaksın kaçıncı GB. e denk geldiğini ve böleceksin hdd yi. Baktın olmadı aynı senaryo birdaha. Sonrasında temiz bir 100 GB ayırsan bile oraya kaydedeceğin veri en fazla birkaç saat sağlam kalır. Hdd nin yazıcı kafası bozuk olduğundan dolayı aynı bad sektörler kullandığın yeri neredeyse tamamen kaplar. Sonra giden saatlere mi yanarsın, giden verilerine mi bilmem.

HDD den yarar parça çıkmaz, zaten açtığın an içini fişini çekmiş olursun. Merakını gidermek için parçala bence en azından nasıl bir şey olduğunu görürsün.

İçindeki disk plaket gibi duruyor odana bir yere koyarsın :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.