merhaba arkadaşlar.benim size disk bölümlemeyle ilgili bi sorum olucak.bilgisayarı ilk aldıgımda bölümlenmemiş bir şekilde 500 gb olarak sadece C sürücüsü vardı.ben bunu windows un kendi bölümlemesini kullanarak 150 gb C 350 gb D yaptım.C sürücüsü için 150 gb yeter sanmıştım fakat şimdi gördüm ki programdı oyundu bilmem neydi derken c sürücüsü baya doldu.bu süreç içerisinde tabi c ve d sürücülerine hep bişeyler yüklendi silindi falan filan.şimdi sormak istediğim şu ben acaba tekrar disk bölümleme kullanarak d birimini küçültürsem c yi büyütebilir miyim?yapabiliyorsam da bunun herhangi bir sakıncası olabilir mi bunu öğrenmek istemiştim.şimdiden teşekkürler herkese kolay gelsin.
ha bir de nasıl yapıyoduk unuttum :) d birimini küçülttüğüm zaman arta kalan kısmı direk otomatik c ye mi alıyor?
Oyunları neden C ye kurdunuz? Oyunları D sürücüsüne kurun. Millet 60GB SSD ile sistem diski kullanıyor size 150GB yetmemiş.
HDD ide win kurulduktan sonra bölümleyen proğramlar var. Sanırım partition magic bunlardan biri. Ama ben format atıp, format aşamasında bölümleme taraftarıyım. HAtta 500GB 100+400 olarak bölümlenirse daha iyi olur. 100 gb sistem diski olur, oyun proğram v.s. 400gb lık bölüme yüklersiniz.
bılgısayarım -yonet -dısk yonetımı burdan yapabılırsınız ama verı kaybı rıskı vardır
evet oyunları neden c ye kurdum sorusunu ben de kendime soruyorum :D partitation magic i duymuştum bende.hadi ya o kadar program var millete 60 gb nasıl yetiyo :) neyse 109 gb miş benim c de zaten.toplamda da nedendir bilmem 450 gb gözüküyo.format atıyım diyorum bu sefer de kampanyalardan kazandıgım lisanslı programlar gidicek falan filan.bi hal caresine bakıcaz artık.veri kaybı riski vardır diyince bütün moralim bozuldu :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme