Şimdi Ara

hard diski windows kurulum diski olarak kullanabilir miyim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    notebookumun CDplayerı bozuk olduğu için HardDisci başka bir notebooka takıp format attım.windows yükleyip tekrar kendi bilgisayarıma taktığımda haliyle uyumsuzluk gösterdi..
    CDplayer çalışmıyor ve usb ile erişme şansım yok..
    hardDiski windows kurulum diski olarak kullanmamın bir yolu var mı??
    teşekkürler..

• Öncelikle laptop yenimi? Sata hdd mi var içinde? Harddiskin içine örneğin vistanın cd sini kopyalayıp kurabilirsin (tabi sata hdd olmamak koşuluyla) kurmak içinde

diycektim ki,cd rom un bozuk olduğunu bi an için unuttum. disket sürücü de mi yok?

Sen laptopun özelliklerini bi yazar mısın? Birde sorunu detaylıca tekrar yazarsan belki daha rahat yardımcı olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.excellent

Öncelikle laptop yenimi? Sata hdd mi var içinde? Harddiskin içine örneğin vistanın cd sini kopyalayıp kurabilirsin (tabi sata hdd olmamak koşuluyla) kurmak içinde

diycektim ki,cd rom un bozuk olduğunu bi an için unuttum. disket sürücü de mi yok?

Sen laptopun özelliklerini bi yazar mısın? Birde sorunu detaylıca tekrar yazarsan belki daha rahat yardımcı olurum.

laptopun özellikleri kabaca şöyle:
    # Marka: Casper
    # Model: CPS2000-7604B
    # İşlemci: Centrino 2.0GHz
    # Bellek (Ram): 512 MB DDR
    # Harddisk: 60 GB
    # Ekran Kartı: O/B 128MB 900 UMA
    # Optik Sürücü: Dvd/Cd-Rw Combo
    # Portlar: Multi kart okuyucu, 4 x USB 2.0, 1 x IEEE 1394 Firewire, Tv-Out
    # İşletim Sistemi: Microsoft Windows XP Home Türkçe
    hard diskim ide.. yani WD tarafından ATA ya ek olarak üretilmiş..
    disket sürücü de yok..

normal bir şekilde windows yüklemek için Disket sürücü veya CDrom yok..
    Usb zaten kullanamıyorum..
    hard diski kurulum diski olarak kullanmayı düşünüyorum ama harddiski başka bir bilgisayara takıp format atıp işletim sistemi kurmadan önce windows kurulum CDsini kopyalamamın bir yolu var mı?

• Evet anladığım kadarıyla sorunu çözebiliriz.

1.)Başka bir bilgisayara bağlayıp önce hdd yi 2 ye böl ve 1.bölümü etkin olarak ata.

2.)Sonra windows 98 açılış disketinihttp://www. tam indir .com/program/8042/Windows_98_A%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F_Disketi.htm

bu adresten indir. içindeki dosyaları hdd nin 1. bölümüne kopyala. (zipli ise zipten çıkardıktan sonra)

3.)Daha sonra Windows xp cdsini komple hdd nin 2.bölümüne xp adında bir klasör açıp kopyala (içindeki tüm dosyaları)

4.)Daha sonra hdd yi laptopa geri tak ve çalıştır.

d: yazın ve ENTER tuşuna basın.
    cd xp yazın ve ENTER tuşuna basın.
    cd i386 yazın ve ENTER tuşuna basın.
    Winnt yazın ve ENTER tuşuna basın. Windows XP Kur programı başlar.

Windows XP yükleme dosyalarının yolunu yazın ve ENTER tuşuna basın. Örneğin d:xp\i386 yazın.

Windows Kur programı dosyaları sabit diske kopyalar. Dosyalar kopyalandığında aşağıdaki iletiyi alırsınız:
    Kur Programı'nın MS-DOS tabanlı bölümü tamamlandı.
    Kur programı şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatacak. Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra,
    Windows XP Kur programı devam edecek.

bu şekilde çalışması lazım. olmazsa sorunu yine yazın bi çözüm üretelim.

Ayrıca msdostan xp kurulumunu başlatma microsoftun sitesinde de anlatılıyor.

http://support. microsoft .com/kb/307848/tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 20 Ağustos 2008; 21:15:07 >

• 1. bölümü etkin olarak atamaktan kasıt nedir tam anlayamadım..
    bu arada windows CD si harddiske tam olarak kopyalanamıyor bildiğim kadarıyla..
    çalıştırıldığı zaman eksik dll hatası veriyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerce

1. bölümü etkin olarak atamaktan kasıt nedir tam anlayamadım..
    bu arada windows CD si harddiske tam olarak kopyalanamıyor bildiğim kadarıyla..
    çalıştırıldığı zaman eksik dll hatası veriyor..

Bilgisayarıma sağa tıkla,daha sonra yönet seçeneğini seç. Sonra disk yönetimi sekmesini seç. Ardından harddiski istediğin şekilde bölümle,formatla. Sonra 1.bölümü (formatladığın hdd nin 1. bölümü,laptopa taktığın zaman c olarak görülecek olan bölüm) seç,sağa tıkla ve bölümü etkin olarak işaretle seçeneğini seç

4-5 yıl kadar önce eski bilgisayarım varken cd rom sürücümde arıza vardı. O zamanlar windows u bilgisayara kopyalayıp bilgisayardan setup yapardım. Herhangi bir sorun olmuyordu diye hatırlıyorum. Tam emin değilim ama olması sorun olacağını zannetmiyorum.

Kolay gelsin.

• Merak ettiğim şu;

Laptop'ınızdaki hdd'yi söküp başka bir laptop'a takımışsınız ve formatlamışsınız.

Hdd yerine cd-romu söküp diğer laptop'daki cd-rom'u kendi laptonuza taksaydınız ve formatı atsaydınız çok daha zahmetsiz olmaz mıydı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilish_

Merak ettiğim şu;

Laptop'ınızdaki hdd'yi söküp başka bir laptop'a takımışsınız ve formatlamışsınız.

Hdd yerine cd-romu söküp diğer laptop'daki cd-rom'u kendi laptonuza taksaydınız ve formatı atsaydınız çok daha zahmetsiz olmaz mıydı?

onu da denedim ama cd-rom uyumsuzluk gösterdi..
    aslında kapak olayını halledemedim sanırım..modelleri farklı olduğu için tam oturmadı yerine..
    ben de diğer sağlam cd-roma zarar vermek istemedim..
  • excellent çabaların için minnettarım ama söylediklerini aynen yaptım..
    diski ikiye böldüm ve gerekli kopyalamaları yaptıktan sonra harddiscimi kendi bilgisayarıma taktım ama anlamadığım bi sebepten dolayı bilgisayar hata veriyor..
    beklenmeyen bir nedenden dolayı bilgisayar kapatılacak mesajını vererek kapanıyor..
  • Normalde aynen bu şekilde yapılınca sorun olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Nasıl bir hata? Nerede hata veriyor acaba ?

Aklıma gelmişken,hdd yi fat32 olarak formatlayıp yapsan dediklerimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.excellent

Normalde aynen bu şekilde yapılınca sorun olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Nasıl bir hata? Nerede hata veriyor acaba ?

Aklıma gelmişken,hdd yi fat32 olarak formatlayıp yapsan dediklerimi?

sabit diskleri veya disk denetleyicileri çıkarın yazıyo
  • CDromu değiştirip hallettim arkadaşlar..
    teşekkürler yorumlarınız için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.