Merhaba arkadaşlar,efendim hard disk C ve D sürüsücü olarak ikiye ayrılmış durumda.C sürücüsünün %90'nı doldu.Çökebilir diye nerede ise tüm programlarımı sildim ancak harddiskte hala doluluk oranı %80 gösteriyor.Acaba hard diski temizlemek istiyorum.Yanı benim için makul bir seviye olan %50 indirmek için ne yapmam lazım.İlla format mı atmak lazım.Yardımcı olursanız sevinirim efendim
bozuklukta söz konusu da olabilir, bence bölünmüş hdd yi birleştirip tekrar bölüp sistem kurmanı tavsiye ederim.
hddnin özellikler menüsünde genel kısmında disk temizleme var ama o da pek bi çözüm değil ama şu ana kadar bu yönteme hiç baş vurmaışşınan bi nevi gereksiz bi takım şeyleri pcden kaldırır
ARkdaşım Hdd i temizlemen için en güzel yol bütün dosyalara tek tek bakıp acaba nereye ne yüklemişin kendin görmen..Mesela programfilesa bi bak bakalım ne kadar veri var orda?Eğer Tahmin ettiğinden çok fazla büyükse bi araştır bakalım neler var?Yada belgelerime filan bi bak bakalım aynı şekilde neler var neler yok?İnternetten yüklediğin dosyalar nereye yükleniyo en güzeli tek tek bakıp görmek..Anliyacağın biraz zaman ayırarak HDD üzerinde baya bir bilgin olur çokta güzel olur..Saygılar
disk temizleme kısmından sistem geri yükleme/temizle seçerseniz son geri yükleme noktası dışındaki sgy noktaları ve buna bağlı datalar silinir, duruma göre 3-4 gb yer açılabilir