Şimdi Ara

Hararet Göstergesindeki Sorun??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün dikkatimi çekti.Hararet göstergesi sürekli olarak hareket halinde. Bazen kırmızı noktaya kadar çıkıyor.Sonra düşüyor.Sürekli bi hareketlilik var. Bunun nedeni nedir acaba. Aracı zorlamadan kullanıyorum. Hatta 2000 devir civarında kullanıyorum ama yinede kafasına göre hareket ediyo. Ve bu hareket hızlı oluyor. Motorun o kadar kısa zamanda ısınıp soguması mümkün değil. Sizce sorun nedendir. Yoksa servis yolumu gözüktü bana.



  • Şu ana kadar gitmen gerekirdi,hararet çok önemli bir olay ihmale gelmez,aracının sorunu kablolarında sorun olabilir veya hararet müşürü arızalıdır.
    Motorun en büyük düşmanı hararet ve yağsız kalmasıdır unutma..
  • Motorda herhangi aşırı ısınma durumu yok.Zaten ona zemin hazırlıcak şekilde bi kullanımda söz konusu değil.İlk gördügümde kaputu kaldırıp baktım hatta.Ama motorun ısısı normaldi. Sadece göstergede sürekli bi hareket var. bi iniyo bi çıkıyo.
  • e tmmda bir gün gerçekten ısınırsa göstergede bozuk bi iniyo bi çıkıyo lzm bir an evvel onarılsın . . .
  • motorda sorun olmayabilir zaten gözüken ibrenin arızalı olması fakat bozuk ibreyle gezmek km yapmak tehlikeli gerçekten termostat açmasa veya fan motoruna bir şey olsa ozaman sende zaten arızalı diye aldırış etmeyeceksin motor yüksek hararetten zarar görecek..
    Motorun düşmanı hararet ve yağsız kalmasıdır..
  • aracın marka ve modelini belirtmemişsiniz ama genelde hararet göstergesinin 90 derece civarında sabit kalması lazım..derece rakamı olmayan araçlarda ise orta çizgide olmalıdır..fakat bazı araçlarda(örneğin renault broadway) hararet göstergesi özellikle şehir içi kullanımda sürekli kırmızı bölgeye yakın seyreder..hız arttırıldıkça gösterge düşer..eğer kullandığınız araçta bu hararet göstergeleri oynamaları esnasında özellikle yüksek değer gösterdiğinde motor çalışmasında ve gaz yeme olayında bir değişiklik olmuyorsa sorun büyük olasılıkla göstergeden kaynaklanıyordur..yani basit bir elektrik sorunudur..endişe etmeye gerek yok gibi görünüyor..kesin teşhis göstergenin yüksek ısı gösterdiği sırada radyatör sıvısının sıcaklığının ölçülmesiyle konabilir....
  • Aracının hararet muşuru bozulmuş olabilir..Aracın nedir bilmiyorum.Ama ya servise yada sanayiye gitmeni öneririm.
  • Aracım 96 model Hyundai Elentra. Gösterge dışında herhangi bir sorun göremedim. Motorda ve gaz yeme durumunda herhangi bi değişiklik yok. Sanırım söylediğiniz gibi ufak bir elektrik arızası. Yarın bi servise götüreyim aracı. Umarım fazla masraf çıkarmazlar.
  • arkadasım malesef ne termostat ne de fan müşürü araban silindir kapagı contasını yakmış.bazı motorlarda bu sorun oluyor bu sekil de kullanman su anda 400-500 ytl ye halledilecek olan masrafın ileride 1500-2000 ye çıkmasına sebeb olabilir.

    bir kamyonun arkasına takıl hararet göstergesinin redline cıktıgını göreceksin.daha sonra solla ve hızını 100-120 km arasında 5dk kullan göreceksin gösterge asagıya dusecektır hararet olsaydı bu kadar kısa zamanda motorun havayla sogutulması imkansızdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ricardozonta

    arkadasım malesef ne termostat ne de fan müşürü araban silindir kapagı contasını yakmış.bazı motorlarda bu sorun oluyor bu sekil de kullanman su anda 400-500 ytl ye halledilecek olan masrafın ileride 1500-2000 ye çıkmasına sebeb olabilir.

    bir kamyonun arkasına takıl hararet göstergesinin redline cıktıgını göreceksin.daha sonra solla ve hızını 100-120 km arasında 5dk kullan göreceksin gösterge asagıya dusecektır hararet olsaydı bu kadar kısa zamanda motorun havayla sogutulması imkansızdır.


    400-500 YTL'mi? söylediğin dogruysa kötü oldu. Ben en iyisi bi götürüp servise gösteriyim arabayı. Bakalım servis ne dicek. Umarım senin söylediğin gibi bi durum yoktur. Yoksa uzun bi süre yatacak araba parkta.
  • 2 gunde tamam o kadar da degil hocam
  • sorun neymiş kardeş?
  • Motordan anlamamak çok kötü ya. Lpg su sızıntısı yapıyomuş. Sorun çözüldü. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.